Tayvanlı Tiyatroculardan Suriyeli Çocuklara Kukla Şov - Son Dakika
Güncel

Tayvanlı Tiyatroculardan Suriyeli Çocuklara Kukla Şov

Kukla şovundan detaylar- Taiyuan grubunun yönetmeni Wu Shanshan'ın konuşması- El Menahil Okulu yöneticisi Cuma Süreyya'nın konuşması İstanbul Kukla Festivali kapsamında Tayvan'dan gelen "Taiyuan" isimli kukla tiyatrosu grubu, Sultangazi'deki bir okulda eğitim gören Suriyeli çocuklar için bir şov gerçekleştirdi.

21.10.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Kukla şovundan detaylar- Taiyuan grubunun yönetmeni Wu Shanshan'ın konuşması- El Menahil Okulu yöneticisi Cuma Süreyya'nın konuşması İstanbul Kukla Festivali kapsamında Tayvan'dan gelen "Taiyuan" isimli kukla tiyatrosu grubu, Sultangazi'deki bir okulda eğitim gören Suriyeli çocuklar için bir şov gerçekleştirdi.İsmetpaşa Mahallesi'ndeki Şehit Furkan Doğan İmam Hatip Ortaokulu'nda gösteyi yaklaşık 200 Suriyeli öğrenci izledi. Grup, festivali kapsamında gösterecekleri ve 50 ülkede sergiledikleri Tayvan geleneksel kukla oyunun en önemli gösterilerinden olan "Kucak Dolusu Kukla" ve "Eve giden Kadın" oyunlarının özetlerini sergiledi. Gösteri öncesi Taiyuan grubunun yönetmeni Wu Shanshan AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun programlarına rağmen, ekibiyle Suriye çocukları eğlendirmek için okula geldiklerini söyledi.Geleneksel Tayvan el kuklasında örnekler sergileyeceklerini belirten Shanshan, "7 kişiyiz. Elçiliğimiz, bize ulaşarak Suriyeli çocuklar için gösteri yapma teklifinde bulundu. Bu bizi çok onurlandırdı. Sanatın barış yönünü onlara sunmak bizi mutlu ediyor" dedi.İstanbul Kukla Festivali'ne 3 kez katıldıklarını kaydeden Shanshan, "İstanbul fantastik bir şehir. Bizi büyülüyor" ifadesini kullandı.El Menahil Okulu yöneticisi Cuma Süreyya da bu aktivitenin Tayvan halkı ile Suriye halkının arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini belirtti. Bu tür sanat etkinliklerinin çocuklar üzerinden pozitif etki bıraktığını aktaran Süreyya, "Bu gösteri savaştan kaçan çocuklarda yeniden neşeyi, mutluluğu ve heyecanı yaşatıyor" ifadesini kullandı. Okulun masraflarının Tayvanlı Tzuchi Vakfı'nın tarafından karşıladığını söyleyen Süreyya, bu vakfın İstanbul'daki Suriyelilier için 1.5 milyon dolar tahsis ettiğini, bu yardımın gıda alımında ve çocukların eğitimine harcanacağını dile getirdi. Suriyeli çocuklar, ilk kez izledikleri kukla gösterisini çok beğendi.

Tayvanlı Tiyatroculardan Suriyeli Çocuklara Kukla Şov
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayvanlı Tiyatroculardan Suriyeli Çocuklara Kukla Şov - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement