Tayyar'dan Çadır Kent Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Tayyar'dan Çadır Kent Ziyareti

Tayyar\'dan Çadır Kent Ziyareti

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, İslahiye ilçesindeki çadır kentte barınan sığınmacı çocuklar arasında düzenlenen “Güzel Kuran ı Kerim Okuma Yarışması “ nda dereceye girenlere çeşitli ödüller verdi.

01.04.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, İslahiye ilçesindeki çadır kentte barınan sığınmacı çocuklar arasında düzenlenen "Güzel Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması " nda dereceye girenlere çeşitli ödüller verdi.

Tayyar, beraberinde Kaymakam Ünal Çakıcı ve yeni seçilen Belediye Başkanı Kemal Vural'la birlikte ziyaret ettikleri çadır kentte,  7-15 yaş arası Suriyeli çocuklardan 17 çocuğun katıldığı "Güzel Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması" nda "dereceye giren 5 Suriyeli çocuğa bisiklet hediye etti.

Kaymakam Ünal Çakıcı, çadır kent'te kalan Suriyeli çocukların savaş psikolojisinden uzaklaştırmak amacıyla düzenlemiş oldukları çeşitli aktivitelerden birisinin de, "Güzel Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması " olduğunu, yarışmada ilk beşe giren çocukların çadır kentler arası yapılacak yarışmalarda İslahiye'yi temsil edeceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece ülkemiz için değil mazlum hakların da sesi olduğunun bir göstergesi olduğunu belirten Tayyar; şunları kaydetti:

"Suriye'den gelen kardeşlerimize devlet olarak sahiplenmeye çalışıyoruz. Maalesef bizim bu sahiplenmemize karşı, çıkan dışarıdaki o şer odakları her türlü kötülüğü yapmaya çalışıyorlar. Ama devletimiz güçlü; şükürler olsun. Milletimiz de, devletimiz de sizinle beraber İnşallah. En kısa zamanda Suriye'deki savaş biter, sizler yurdunuza baba ocağına, ana ocağına dönersiniz. Allah yardımcısını olsun." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tayyar'dan Çadır Kent Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement