Tazminatlarını Alamayan İşçiler Fabrika Önünde Bekleyişini Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Tazminatlarını Alamayan İşçiler Fabrika Önünde Bekleyişini Sürdürüyor

Tazminatlarını Alamayan İşçiler Fabrika Önünde Bekleyişini Sürdürüyor

Bursa'da yaklaşık 7 ay önce kapanan bir fabrikanın işçileri, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle daha önce çalıştıkları fabrikaya gelerek eski patronları rehin aldı.

09.09.2014 03:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da yaklaşık 7 ay önce kapanan bir fabrikanın işçileri, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle daha önce çalıştıkları fabrikaya gelerek eski patronları rehin aldı. İş yerinin iki çıkış kapısı önünde bekleyişlerini sürdüren işçiler, haklarını alana kadar patronlarını dışarıya çıkarmayacaklarını söyledi.

Merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (DOSAB) bir fabrika 7 ay önce sahipleri tarafından kapatıldı. Yaklaşık 130 işçinin çalıştığı ve bir süre sonra satılan fabrika sahiplerinin işçilere tazminatlarını ödemediği iddia edildi. Bu süre içerisinde Türk-Metal Sendikası aracılığıyla iş yeri sahipleri ile görüşmelerini sürdüren çalışanlar, 7 aydır bir sonuç alamadı. Geçtiğimiz hafta bugünden için ödemelerinin yapılacağının sözünü alan işçiler, fabrika önüne geldi ancak 5 saat süren görüşmeler yine sonuçsuz kaldı.

Fabrika işçilerinden Ali Kaya yaptığı açıklamada, 26 yıldır aynı iş yerinde çalıştığını ve 100 bin liraya yakın tazminatını alamadığını belirterek, "Fabrika kapandığından bu yana çalışmıyorum. Güçlükle geçiniyorum. Okullar açıldı, masraflar arttı. Biz buraya kanundan doğan hakkımız olanı almaya geldik. İşveren bırakın ödeme yapmayı, bize yazılı bir teminat bile vermedi. Hakkımızı almadan gitmeyeceğiz, gerekirse sabaha kadar bekleyeceğiz" diye konuştu. İşçilerin tazminat alacağının 1 milyon 900 bin lira civarında olduğu belirtildi. Ayrıca, fabrikadan çıkışlarına izin verilmediği için içeride bekleyen işyeri sahipleri de, basın mensuplarının konuyla ilgili görüşme talebini geri çevirdi. İşçiler eylemlerini fabrika önünde sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tazminatlarını Alamayan İşçiler Fabrika Önünde Bekleyişini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement