TBB Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TBB Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

"Siyasi iktidarın veya başka herhangi bir yapının etkileme imkanı olmadığı, keyfilikten uzak bir yargı sistemini kurduğumuzda, toplumumuz dalga dalga gelen operasyonların travmalarından kurtulacak ve ceza soruşturmalarının toplumda huzursuzluk yaratması son bulacaktır" "Haksızlık kimden gelirse gelsin,

15.12.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Siyasi iktidarın veya başka herhangi bir yapının etkileme imkanı olmadığı, keyfilikten uzak bir yargı sistemini kurduğumuzda, toplumumuz dalga dalga gelen operasyonların travmalarından kurtulacak ve ceza soruşturmalarının toplumda huzursuzluk yaratması son bulacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Feyzioğlu, yazılı açıklamasında, çağdaş demokrasilerde ayrıcalıklı kişi, sınıf ve zümre bulunmadığını, kanun önünde herkesin eşit olduğunu anımsattı.

Hiç kimsenin yargısal bağışıklığa sahip olmadığına işaret eden Feyzioğlu, bağımsız, tarafsız ve adil yargılamanın tüm kişi, kurum ve kuruluşların güvencesi olduğunu belirtti.

"Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın karşı çıkmak, her koşulda ve herkes için hukuk ve adalet talep etmek, herkesin adil yargılanma hakkına saygı göstermek, demokrat olmanın ön şartıdır" ifadelerini kullanan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta sonu, özellikle basın-yayın kuruluşları ile gazetecileri hedef alan operasyonların basın özgürlüğünü ağır şekilde ihlal ettiğini, önyargılardan uzak ve 'rövanş alma' güdüsüne kapılmadan değerlendirmemiz gerekiyor. Burada üzerinde durmamız gereken asıl konu, yargıya güven duygumuzdaki haklı azalmadır.

Siyasi iktidarın veya başka herhangi bir yapının etkileme imkanının olmadığı, keyfilikten uzak bir yargı sistemini kurduğumuzda, toplumumuz dalga dalga gelen operasyonların travmalarından kurtulacak ve ceza soruşturmalarının toplumda huzursuzluk yaratması son bulacaktır.

Bunun için ilk adım, dünden ve bugünden dersler çıkarmak, bugün yapılan bir haksızlık var ise bunun ilk kez yapılmadığını bilerek, daha önce yaşanan acılara saygı duymaktır."

Adaletin, ülkenin temeli olduğunu vurgulayan Metin Feyzioğlu, yargının öç alma aracı olarak kullanıldığı düşüncesinin ülkeyi temelsiz bıraktığını savundu.

Feyzioğlu, "Türkiye Barolar Birliğinin, dün olduğu gibi bugün de haksızlıkların karşısında, hukuk devletinin, demokrasinin ve savunma hakkının yanında olduğunu" bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBB Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement