TBB Başkanı Feyzioğlu, Batman'da - Son Dakika
Güncel

TBB Başkanı Feyzioğlu, Batman'da

Feyzioğlu: "Kafalarındaki model RTÜK modeli. HSYK, RTÜK benzeri bir modele kavuşursa vay halimize. Türkiye'de azıcık kalan yargı da veya adalet de o gün elden gider"

30.09.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Kafalarındaki model Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) modeli. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), RTÜK benzeri bir modele kavuşursa vay halimize. Türkiye'de azıcık kalan yargı da veya adalet de o gün elden gider" dedi.

Feyzioğlu, Batman'da yapılacak baro binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Suriye sınırındaki izlenimlerini anlattı.

"Sınırda çıplak gözle IŞİD katillerini görecek kadar ilerledik. Sınırlarımızın hemen ötesine bakıp içeride kendi sorunlarımızı insan hakları ve demokrasi temelinde nasıl çözeceğimize derhal karar vermek zorundayız. Karşılıklı güvenle kol kola, el ele bu coğrafyada yalnızca bir ve beraber olursak yaşayabileceğimizi görmek, göstermek zorundayız" diyen Feyzioğlu, bu noktada hukukçulara herkesten daha fazla görev düştüğünü belirtti.

HSYK seçimleri

Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Yargı nasıl bana bağımlı olur diye yola çıkılırsa doğru cevap verilemez. Yargıyı nasıl bağımsız, tarafsız, hesap verebilir, adil yargılama yapabilir, ülkenin her santimetrekaresinde hukukun eşit uygulanmasını sağlayabilir, böylece eşit yurttaşlığı nasıl sağlayabilir? sorusuyla başlarsak doğru cevapları vermek mümkün."

Kopenhag kriterleri, Venedik Komisyonu, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ilkelerini aldıklarını ve bir taslak çıkardıklarını aktaran Feyzioğlu, "Bu taslak eğer kabul edilirse zaten bugünkü gibi bir tarafta hükümetin öbür tarafta cemaatlerin cirit attığı bir yargı yarışı olmazdı" şeklinde konuştu.

"Yapılanları görüp üzülmemek mümkün değil. Böyle bir ortamda yargının bağımsızlığından söz etmek zor. Hükümet boğazına kadar seçimlerin içine girmiş durumda" diyen Feyzioğlu, şöyle dedi:

"Karşısında değişik kimliklerden cemaatler var. Onun dışında dernekler, sendikalar söz konusu ki bunlar olması lazım. Kimin kim olduğu, kimin hangi amaca hizmet ettiği karışmış durumda. Hükümetin şuandaki niyeti gayet iyi biliyoruz ki mümkün olsa Anayasa'yı değiştirip RTÜK modelini getirmektir. Oysa 2010 referandumu öncesinde de söyledik, o günkü HSYK'dan memnun değiliz, değişmesi lazım ama çözüm bu değil demiştik. Şimdi yine değiştirmek istiyorlar ama çözüm kafalarındaki model değil. Kafalarındaki model RTÜK modeli. HSYK, RTÜK benzeri bir modele kavuşursa vay halimize. Türkiye'de azıcık kalan yargı da veya adalet de o gün elden gider."

Paralel yapının yanı sıra derin devlet gibi yapılara da karşı olduklarını kaydeden Feyzioğlu, "Yalnız paralel deyip de işin içinden hükümetin sıyrılması değil. Paralel deyince 'bana değmemek' demek. Bugüne kadar el ele yürüdüğünüz bir yapıya daha sonra bir güç ve makam kavgası sebebiyle ayrılınca 'Hiç haberi yoktu vallahi billahi' demek inandırıcı olmuyor" ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu'nun konuşmasının ardından, arsası Batman Belediyesi tarafından tahsis edilen, 5.5 milyon liraya mal olacak 6 katlı baro binasının temeli atıldı. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBB Başkanı Feyzioğlu, Batman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement