TBB Başkanı Feyzioğlu Van'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TBB Başkanı Feyzioğlu Van'da Açıklaması

TBB Başkanı Feyzioğlu Van\'da Açıklaması

"(Cumhurbaşkanlığı seçimleri) İktidara karşı yürütülen mücadelede muhalefetin aylar öncesinden belki de yıllar öncesinden adaylarını hazırlamış olması gerekir. Son anda göstermelik, usulen çıkarılan isimlerle gerçekçi adaylık söz konusu olamaz" "Muhalefet partilerinin aday belirlemekte fevkalade geç.

22.04.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "İktidara karşı yürütülen mücadelede muhalefetin aylar öncesinden belki de yıllar öncesinden adaylarını hazırlamış olması gerekir. Son anda göstermelik, usulen çıkarılan isimlerle gerçekçi adaylık söz konusu olamaz" dedi.

Hakkari'de incelemelerde bulunmak ve bölge barolarının sorunları hakkında bilgi almak üzere Van'a gelen Feyzioğlu, Ferit Melen Havalimanında Van Baro Başkanı Murat Timur ile bölge baro başkanları ve avukatlar tarafından karşılandı.

Hakkari temasları öncesinde, havalimanında gazetecilere açıklama yapan Feyzioğlu, göreve başladıkları zaman tüm Türkiye'yi kucaklayacaklarını ifade ettiklerini anımsatarak, bölge ziyaretlerinin devam ettiğini söyledi.

Barolar olarak hukuk diliyle konuşan insanlar olduklarını, evrenseli yakalama gayreti içinde olduklarını ve insan hakları merkezli hareket ettiklerini vurgulayan Feyzioğlu, "Varsın siyasetçiler kendi aralarında istedikleri dilde konuşsunlar. Halkı kendi aralarında kutuplaştırsınlar, böyle çalışsınlar. Bizim görevimiz insan hakları merkezinde tüm Türkiye'yi kucaklamak ve bir umut olduğumuzu da tüm Türkiye'ye göstermektir" diye konuştu.

TBB'nin 79 baronun çatı örgütü olduğunu ve Ankara'da oturduğu her günün barolardan uzak kalması anlamına geldiğini belirten Feyzioğlu, Türkiye'nin Çankaya'dan ya da Nişantaşı'ndan anlaşılacak bir ülke olmadığını, Muş'a, Bitlis'e, Hakkari'ye gitmeden Türkiye'yi anlamanın imkansız olduğunu dile getirdi.

Feyzioğlu, gittikleri her yerde öğretmenlerle, halkla bir araya geldiklerini ve bunun siyasi bir girişim olmadığını bildirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de alışık olunan mutlaka bir şey yapıyorsan bunu oy için yapıyorsundur. Ben barolar birliği başkanıyım ve TBB'nin görevi de zaten bu şekilde kucaklamaktır. Hakkari'ye çok uzun zamandır sözümüz vardı, gidememiştik. Orada sorunları konuşacağız. O sorunlar uzaktan telefonla anlaşılmıyor. Yerine gideceksiniz, göreceksiniz ve uzaktan ahkam kesmeyeceksiniz. Biz uzaktan ahkam kesmeyi sevmiyoruz. 2015 mali genel kurulumuz Van'da yapılacak. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk. Bizim son olağan genel kurulumuzda, bir sonraki genel kurulun yapılacağı yerin Van olacağı önergesinde benim imzam var. Van'a bir gönül borcumuz var."

Hakkari temaslarının ardından Van'da, kışın Gürpınar ilçesinde yolların kapalı olmasından dolayı hayatını kaybeden ve cenazesi çuvalla taşınan 3 yaşındaki Muharrem Taş'ın ailesini ziyaret edeceklerini anlatan Feyzioğlu, önceki ziyaretlerinde Muharrem'in ablası Remziye Taş'ın eğitimini üstlendiklerini ve istediği okula gitmesi konusunda arkasında olacağını belirttiklerini, yapacakları ziyaretle de o sözlerinin arkasında olduklarını göstermek istediklerini kaydetti.

-Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde isminin adaylar arasında yer aldığını ve bunun kendisini mutlu ettiğini ifade eden Feyzioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demek ki tüm Türkiye'yi kucaklayan söylemleri geliştirebilmişiz. Biz kutuplaştıran dil kullanmıyoruz. Çok farklı bölgelerden, farklı siyasi düşüncelerden gelen insanlarız ama aynı dili konuşmayı başarabiliyoruz. Çünkü hukukun üstünlüğünü konuşuyoruz. Bu nedenle ismimin dillendirildiğini düşünüyorum. Hiçbir adaylık talebim olmaz. Buralara adaylık olmaz, görev verilir.

Bir ülkede iktidarın daima bir alternatifi olmalıdır. Buna muhalefet denir. Alternatifi olmayan bir iktidar söz konusu ise o despotlaşır. Önümüzde seçimler var. Benim üzüntüm şu an konuşulan 'sayın Erdoğan mı, yoksa sayın Abdullah Gül mü olacak?' tartışması. Oysa iktidara karşı yürütülen mücadelede muhalefetin aylar öncesinden, belki de yıllar öncesinden adaylarını hazırlamış gerekir. Son anda göstermelik, usulen çıkarılan isimlerle gerçekçi adaylık söz konusu olamaz."

-"Kutuplaştıran kampanyadan uzak durulmalı"

Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'yi kutuplaştıran değil, tamamını kucaklayan birinin aday olması gerektiğine dikkati çekerek, bunun da insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün diliyle söz konusu olabileceğine işaret etti.

"Umut ediyorum önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası yerel seçim kampanyası gibi toplumu yüzdelere ayıracak şekilde değil kucaklayan kampanya olur" diyen Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Başbakan seçmiyoruz, belediye başkanı değil 76 milyonun devlet başkanını seçiyoruz. O yüzden kutuplaştıran kampanyadan uzak durulmasını öneririm. Muhalefet partilerinin de aday belirlemekte fevkalade geç kaldıklarını bunun da toplumda iktidarı alternatifsiz bırakarak umutsuzluğa neden olduğunu ifade ederim. Demokrasinin etkili olabilmesi için iktidarın muhalefetle bir gün değişebileceği görüntüsünün verilmesi lazım. Bu görüntüyü maalesef muhalefet partileri vermekte yoksundurlar. Bir an önce adayın belirlenip çalışmaların başlatılması gerekir. Şahsımın da en küçük talebi yoktur. Ben görevimin başındayım."

Feyzioğlu ve beraberindeki heyet, açıklamanın ardından karayoluyla Hakkari'ye hareket etti. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBB Başkanı Feyzioğlu Van'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement