TBB Başkanı Metin Fevzioğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TBB Başkanı Metin Fevzioğlu Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Fevzioğlu, Türkiye’nin bir maceraya sürüklenmemesi için Suriye’ye müdahale imkanı tanındığı söylenen tezkerenin yeni bir meclis kararı ile geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

30.06.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Fevzioğlu, Türkiye'nin bir maceraya sürüklenmemesi için Suriye'ye müdahale imkanı tanındığı söylenen tezkerenin yeni bir meclis kararı ile geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Sivas olaylarının 22. yıldönümü nedeniyle Alevi Bektaşi Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ile ortak düzenlenen 'Yüzleşme' konulu panel Türkiye Barolar Birliği'nde gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşmasını yapan TBB Başkanı Metin Fevzioğlu, "Cemevini camiinin müştemilat olarak kabul etmeye bir yaklaşım söz konusudur. Maalesef iradeciler, kiliseye verilen desteği cemevinden ısrarla esirgemektedir. Devlet Aleviliği bir türlü tanımaya yanaşmamaktadır. Israrla tanınmama gayreti içindedir. Alevi yurttaşlarımız inançlarının tanınmamasını artık kabul etmektedir" şeklinde konuştu.

Fevzioğlu, bundan sonra yapılacak şeyin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine, yurtta barış dünya da barış ilkesine ve mutlaka laiklik ilkesine dönüş yapmak olduğunu söyledi.

"BAKANLIK PAZARLIĞIYLA TÜRKİYE YENİ BİR HÜKÜMETE GİTMEMELİDİR"

Koalisyon müzakerelerine değinen Fevzioğlu, "Koalisyonun kiminle kurulacağını ya da kurulup kurulmayacağını bilemem. Ancak Türkiye'nin bir maceraya sürüklenmemesi için derhal Suriye'ye müdahale imkanı tanındığı söylenen tezkere yeni bir meclis kararı ile geri çekilmeli. Böylece Türkiye'yi hala yönetmekte olan zihniyetin hepimizi bir maceraya sürüklemesine engel konulmalıdır. Bir koalisyon kurulacaksa ilkesel duruş sergilenmek zorundadır. Bakanlık pazarlığıyla Türkiye yeni bir hükümete gitmemelidir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TBB Başkanı Metin Fevzioğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement