TBB'den Brezilya ve Arjantin'de Çalışma Gezisi - Son Dakika
Güncel

TBB'den Brezilya ve Arjantin'de Çalışma Gezisi

BUENOS Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından organize edilen çalışma gezisinde, 16 büyükşehirin ilçe belediye başkanları, Brezilya ve Arjantin'deki 3 şehirde inceleme yaptı.

27.01.2016 23:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BUENOS Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından organize edilen çalışma gezisinde, 16 büyükşehirin ilçe belediye başkanları, Brezilya ve Arjantin'deki 3 şehirde inceleme yaptı.

Türkiye'deki 300 bin ve üzeri nüfusa sahip 16 büyükşehirin ilçe belediye başkanları ve TBB temsilcilerinden oluşan heyet, Brezilya'da Sao Paulo ve Rio de Janeiro, Arjantin'de ise Buenos Aires'i ziyaret etti.

Aralarında İstanbul'dan Fatih, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Ankara'dan da Keçiören, Mamak ve Etimesgut belediye başkanlarının da bulunduğu heyet, Buenos Aires'teki temasları kapsamında Buenos Aires Şehir Hükümeti Kentsel Kalkınma Bakanı Franco Moccia tarafından kabul edildi.

Moccia heyete hitabında, Türkiye'deki şehirlerin tarihi yapısına dikkat çekti ve bu bağlamda İstanbul'a olan hayranlığını dile getirdi.

Buenos Aires'teki şehir yapısı ve projelere yönelik bir sunum yapan Moccia, Arjantin'deki yeni hükümetle birlikte Türkiye ve Arjantin arasında şehirler ve halklar bazında da yakınlaşmanın artacağına inandığını söyledi.

TBB Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen çalışma gezisine dair AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBB'nin belediyecilik alanındaki iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırmak gibi bir görevi olduğuna dikkat çekti.

TBB'nin uluslararası bağlantılarını da hatırlatan Sökmen, kurum olarak dünyadaki belediyecilik alanındaki önemli uygulama ve gelişmeleri Türkiye'ye taşımaya çalıştıklarını belirtti.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile birlikte heyet başkanlığı görevini üstlenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da belediye başkanlarının gördükleri iyi örnekleri kendi şehirlerinde uygulayabilmeleri anlamında gezinin ufuk açıcı olduğunu ifade etti.

Heyet olarak Arjantin'i daha derli toplu bulduklarını vurgulayan Yaşar, Buenos Aires'te halkın kullanımına açık alanların yoğunluğuna dikkat çekti.

Yaşar, bisiklet yolları yanında gençler, çocuklar ve yaşlıların hep birlikte nefes alabileceği yeşil alanların yoğun olduğu Buenos Aires'ten çok etkilendiğini belirtti.

Heyetin, Buenos Aires Belediyesi rehberliğinde şehirde gerçekleştireceği ziyaretler sonrasında çalışma gezisini tamamlayarak Türkiye'ye döneceği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBB'den Brezilya ve Arjantin'de Çalışma Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement