TBB Risk Merkezi Mart Ayı Protestolu Senet Verilerini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

TBB Risk Merkezi Mart Ayı Protestolu Senet Verilerini Açıkladı

TBB Risk Merkezi Mart Ayı Protestolu Senet Verilerini Açıkladı

TBB Risk Merkezi Mart ayı protestolu senet verilerini açıkladı.

24.04.2014 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBB Risk Merkezi Mart ayı protestolu senet verilerini açıkladı. Erzurum'da mart ayında tutarı 3.2 milyon TL olan 426, 2014'ün ilk çeyreğinde ise toplam tutarı 14.5 milyon TL olan bin 436 senet protesto edildi. Erzurum protestolu senet sayısı bakımından iller sıralamasında 23'üncü oldu. İlde kişi başına düşen senet borcu ise 19 TL olarak kaydedildi.

TBB RİSK MERKEZİ VERİLERİ

İl protestolu senet sayısı ocak ayına göre yüzde 32.5 oranında azalırken, şubat ayına göre 0.47 oranında arttı. Senet tutarı ise ocak ayına göre yüzde 56.6, şubat ayına göre de yüzde 10.26 oranında düşüş gösterdi. İlde ocak'ta 7.6 milyonluk 563, şubat ayında ise 3.6 milyon TL'lik 424 senet protesto işlemi görmüştü.

ERZURUM'UN PAYI

Erzurum'un mart ayı protestolu senet sayısı Ülkede yüzde 0,87, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 21, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 53,5, KUDAKA'da yüzde 78,7; 2014'ün ilk üç ayındaki senet sayısı ise Ülkede yüzde 0,91, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 21, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 44,9, KUDAKA'da yüzde 72 pay oluşturdu.

BÖLGESEL DAĞILIM

Mart ayında Erzurum'da 426, KUDAKA Bölgesinde 541, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 796, Doğu Anadolu Bölgesinde 2 bin 20, Türkiye'de 48 bin 738; ocak-mart diliminde ise Erzurum'da bin 436, KUDAKA Bölgesinde bin 993, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 3 bin 196, Doğu Anadolu'da 6 bin 819, Türkiye'de ise 156 bin 729 senet protesto edildi.

BÖLGE İLLERİ

Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde en çok sayıda senet protestosunun gerçekleştiği il oldu.3 aylık dönemde Erzurum'da bin 413, Van'da bin 284, Malatya'da bin 104, Elazığ'da 732, Muş'ta 437, Kars'ta 307, Ağrı'da 305, Erzincan'da 281, Bitlis'te 226, Hakkari'de 191, Bingöl'de 190, Ardahan'da 159, Iğdır'da 148, Tunceli'de 42 senet protestoya girdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TBB Risk Merkezi Mart Ayı Protestolu Senet Verilerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement