Tbesf Başkanı Şerefhan: "Yalan Haberlere Dava Açıyorum" - Son Dakika
Güncel

Tbesf Başkanı Şerefhan: "Yalan Haberlere Dava Açıyorum"

Tbesf Başkanı Şerefhan: "Yalan Haberlere Dava Açıyorum"

Ercan ATA - ANKARA / DHA Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Demirhan Şerefhan, 1.1 milyon TL'li bütçenin aktarılması durumunda federasyonun ligleri jet hızıyla başlatabileceğini belirtti.

05.02.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ercan ATA - ANKARA/ DHA

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Demirhan Şerefhan, 1.1 milyon TL'li bütçenin aktarılması durumunda federasyonun ligleri jet hızıyla başlatabileceğini belirtti.

Başkan Şerefhan, federasyonun 16 branştaki tüm engelli spor faaliyetlerini Spor Genel Müdürlüğü'nden (SGM) bütçe alamadığı gerekçesiyle askıya alma kararının ardından yaşanan gelişmelere açıklık getirdi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın daha önce yaptığı, "Federasyonun kendilerinden 2014 senesi için 4.5 milyon TL bütçe talep ettiği ve bu talebe karşılık istenilen bütçenin verildiği" ve "Federasyonun bütçe talebinde yanlışlık yaptığı" yönündeki açıklamalarını anımsattı.

Baykan'ın bu konuda kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini belirten Şerefhan, federasyonun 17 Ocak 2014 tarihli bütçe talebinde SGM'den 5 milyon TL, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan ise 2 milyon TL olmak üzere toplamda 7 milyon TL bütçe talep ettiğini belirtti.

"BÜTÇE BELİRLEMESİNDE YANLIŞLIĞI YAPAN BİZ DEĞİLİZ"

"Bütçe belirlenmesindeki yanlışlığı yapan federasyonumuz değil" diyen Şerefhan, şöyle devam etti:

"Bunun akabinde SGM 12 Mart 2014 tarihinde federasyonumuza gönderdiği yazıda faaliyet programımızın federasyonumuza tahsis edilecek 4.5 milyon TL'ye göre yeniden revize edilmesini istemiştir. Biz de kendilerine 21 Mart 2014 tarihli yazımızla 4.5 milyon TL'lik bütçenin federasyonumuz 2014 senesi faaliyetleri için yeterli olmayacağını ve ek 3 milyon TL'lik bir ek ödenek tahsisi yapılması gerektiğini belirtmişiz. Sayın Genel Müdür, federasyonumuzun 22 Kasım 2014 tarihinde yapılan ve mahkeme tarafından iptal edilen mali genel kurulun 15 Şubat 2014 tarihinde tekrarlanacağından bahsetmiştir. Sayın Genel Müdür, federasyonumuzla ilgili açıklamalarında halen 'İbra Edilmemiş Federasyon' diye bahsetmektedir. Bu konuyu gerek 3289 Sayılı yasada ve gerekse yönetmeliğinde görev alanına girmiyor olmasına rağmen Tahkim Kurulu'na götürmüşler, görev alanında bu konuyla ilgili görüş bildirmemesi gereken Tahkim Kurulu'ndan görüş almışlardır. 22 Kasım 2014'te yapılan ve mahkeme kararıyla iptal edilen genel kurulun 15 Şubat 2015 tarihindeki tekrarının Seçimli Genel Kurul olması için mahkemeye itiraz etmişlerdir. Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi SGM'nin bu itiraz talebini de 22 Ocak'ta reddetmiştir. Bu durumda artık hukuka saygı duymak ve ibra konusunu gündemden düşürmek gerekiyor. Federasyonun 2014 senesinden alacağı olan 1.1 milyon TL'nin aktarılarak spor faaliyetlerinin tekrar başlatılması gerekmektedir. 15 Şubat 2015 tarihinde yapılacak genel kurulda ibra olunmazsa ödenekleri o zaman kessinler."

2014 YILINDA TOPLAM 6 MİLYON 936 BİN LİRA HARCAMA

Şerefhan, federasyonun 2014 yılında SGM'den talep edilen 7 milyon TL karşılığında hangi harcamaların yapıldığına ilişkin detaylı harcama tablosunu paylaştı.

Gider kalemlerini ve harcanan miktarları açıklayan Şerefhan, yurtiçi faaliyet giderlerine 2 milyon 894 bin TL, yurtdışı faaliyet giderlerine 1 milyon 947 bin TL, kamp giderlerine 807 bin 744 TL, ödül giderlerine 380 bin TL, spor malzemesi giderlerine 326 bin 153 TL, personel giderlerine 255 bin 949 TL, ofis giderlerine 132 bin TL, eğitim giderlerine 98 bin 979 TL, toplantılara 78 bin 263 TL, doping kontrol ve analiz giderlerine 12 bin 357 bin TL, proje giderlerine bin 670 TL ile diğer organizasyon ve faaliyet giderlerine 662 TL harcandığını açıkladı. Şerefhan, 2014 yılında 12 gider kalemi için toplamda 6 milyon 936 bin 404 TL harcama yapıldığını belirtti.

"ELLE TUTULUR TEK BİR ŞİKAYET YOK"

"SGM işi maalesef içinden çıkılamayacak bir şekle sokmuştur" diyen Şerefhan, "Bizim mahkeme kararlarından da anlaşılacağı üzere ibra edilmemiş bir durumumuz yoktur. Kulüpleri de zora sokan kararları yüzünden şuan kaos daha da büyümektedir. Beni arayan bir SGM yetkilisine 'halen neden ödeneği aktarmamak için inat ediyorsunuz' diye sorduğumda, 'hukukçularımız savaşıyor' diye cevap vermiştir. Hukukun kararı ortadadır, kabul etmeyenler ve liglerimizi bu duruma sokanlar düşünsün. Halbuki ödeneğin aktarılması halinde federasyonumuz jet hızıyla ligleri başlatabilir" ifadelerini kullandı.

15 Şubat'ta yapılması planlanan TBESF Genel Kurul'un delegelik hakkının elinden alındığını açıklayan Şerefhan, "Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı'ndan bir yetkili federasyonu arayarak, 'Demirhan Şerefhan'ı delege listesinden çıkarın' demiştir. Ben eski federasyon başkanı statüsünde oy kullanabilecekken maalesef bunun da önünü kesmiş bulunmaktadırlar" dedi.

"HAKKIMDA ÇIKAN YALAN HABERLERLE İLGİLİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM"

"Bir gazete benim federasyona 3.3 milyon TL'lik sandalye sattığım yazılmış" diyen Şerefhan, "Bunu yazan kişiyi aradım ve 'kendisinde hiç mi vicdan olmadığını ve neden yalan haberlerden yalan haber yaptığını' sordum. 'Teknik bir hata' şeklinde cevapladı. SGM müfettişleri federasyonda inceleme yaparak benim göreve geldiğim günden beri federasyona herhangi bir sandalye satıp satmadığımı araştırdılar. Netice itibarıyla muhasebe kayıtlarından ve mahsup fişlerinden ne benim tarafımdan ne de başkası tarafından federasyona anılan süre içinde tek bir tekerlekli sandalye alınmadığı ortaya çıktı. Bu ve benzeri yalan haberleri yapanlarla ilgili avukatıma tazminat davası açılması için talimat verdim" açıklamasında bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tbesf Başkanı Şerefhan: 'Yalan Haberlere Dava Açıyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Motosiklet Kazası: 2 Kişi Yaralandı
    14:11 Adıyaman'da Motosiklet Kazası: 2 Kişi Yaralandı

    Adıyaman'da, sürücüsünün kontrolünden çıkan motosikletin refüje çarpması sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Anaokulu Öğrencilerine Polislik Mesleğini Tanıttı
    14:10 Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Anaokulu Öğrencilerine Polislik Mesleğini Tanıttı

    Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Gümüşhacıköy Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anaokulu öğrencilerine yönelik polislik mesleği tanıtım etkinliği düzenledi. Etkinlikte polisler, öğrencilere polis araçlarını, ekipmanlarını ve görevlerini anlattı. Ayrıca trafik kuralları ve güvenliği hakkında bilgi verildi ve öğrencilere broşürler dağıtıldı. Etkinlikle çocukların polislik mesleğini daha yakından tanımaları ve trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

  • TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı
    14:09 TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı

    Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Balıkesir Şubesi, Dünya Amatör Telsizcilik Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı. Uluslararası Amatör Radyo Birliği'nin kuruluş günü olan 18 Nisan, dünya genelinde amatör telsizcilik kuruluşları tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Amatör telsizciliğin iletişim gücünü bireylere veren önemli bir hobi olduğunu belirten TRAC Balıkesir Şubesi Dernek Başkan Yardımcısı Soner Targut, önümüzdeki yıl Amatör Telsizcilerin 100. yılını kutlayacaklarını ve daha kapsamlı etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

  • Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı
    14:09 Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı

    Samsun'da husumetli olduğu 3 kişiyi silahla yaralayan hırsızlık hükümlüsü, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Ayrıca, hırsızlık suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, adli makamların işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Amasya'da Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı
    14:09 Amasya'da Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı

    Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kullananlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda B.G'nin üzerinde yapılan aramada 4 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan B.G, ifadesi alınmak üzere Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı
    14:08 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı. Palancıoğlu, Melikgazi için hizmet ve yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

  • Olympiakos Kalecisi Kostas Tzolakis, Fenerbahçe Futbolcularının Penaltılarını Su Şişesindeki Kağıttan Okuyarak Kurtardı
    14:07 Olympiakos Kalecisi Kostas Tzolakis, Fenerbahçe Futbolcularının Penaltılarını Su Şişesindeki Kağıttan Okuyarak Kurtardı

    Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında, Olympiakos kalecisi Kostas Tzolakis, Dusan Tadic, Cengiz Ünder ve Leonardo Bonucci'nin penaltılarını kurtardı. Tzolakis'in penaltı atışları öncesinde su şişesindeki kağıda bakarak hareket ettiği görüntülendi. Olympiakos, penaltı atışları sonrası Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

  • Yahyalı'da Mahalle Muhtarlarından Başkan Esat Öztürk'e Ziyaret
    14:06 Yahyalı'da Mahalle Muhtarlarından Başkan Esat Öztürk'e Ziyaret

    Yahyalı'daki 41 mahalle muhtarı, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçilen Esat Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Esat Öztürk, ziyaret sırasında mahalle muhtarlarına teşekkür ederek, mahallelerin sorunlarına ve ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde yaklaşacaklarını belirtti.


Advertisement