TBF, 7 Kulübe Rest Çekti: Ligden Atarız - Son Dakika
Spor

TBF, 7 Kulübe Rest Çekti: Ligden Atarız

TBF Başkanı Erdenay, Beşiktaş, Pınar Karşıyaka, Trabzon, Banvit, Gaziantep, Uşak ve Galatasaraylı yöneticilerle görüştü, "ULEB'e katılırsanız ligden atarız." dedi.

21.04.2016 08:29  Güncelleme: 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FIBA'nın Eurocup'a takım gönderen ülkeleri uluslararası organizasyonlardan men edeceğini açıklamasının ardından Türkiye Basketbol Federasyonu harekete geçti, kulüp temsilcileriyle görüşerek, ULEB organizasyonuna katılmaları durumunda ligden atılacaklarını söyledi.

Başkan Harun Erdenay ve yönetim kurulu üyeleri Eurocup'tan davet alacağı konuşulan 6 kulüp; Beşiktaş, Pınar Karşıyaka, Trabzon, Banvit, Gaziantep ve Uşak kulübünün temsilcileriyle buluşarak, FIBA'nın organize ettiği Şampiyonlar Ligi'ni seçmelerini, aksi durumunda Türkiye Ligi'nde yer alamayacaklarını ifade etti.

"RADİKAL KARAR ALIRIZ"

Türk takımlarının Eurocup'a gitmesi durumunda, olimpiyat elemelerinden çıkarılacaklarını ve 2007 Avrupa Şampiyonası ev sahipliğini kaybedeceklerini vurgulayan Erdenay, bu nedenle radikal bir karar almak durumunda kaldıklarını belirtti.

EUROLEAGUE İÇİN GALATASARAY'IN KUPAYI ALMASI GEREK

Eurocup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, kupayı alırsa Euroleague'e katılacak, aksi durumunda Eurocup'ı tercih edecek ve TBF'nin başı ağrıyacak. Ayrıca, ULEB organizasyonu olan Euroleague'de mücadele etme hakkı bulunan Fenerbahçe ile Anadolu Efes'in daha önce kendilerinin rest çekeceğini ve Eurocup takımlarının yanında olacaklarını açıklamaları nedeniyle nasıl bir tavır alacakları merak konusu oldu.

TBF, 7 Kulübe Rest Çekti: Ligden Atarız

Son Dakika Spor TBF, 7 Kulübe Rest Çekti: Ligden Atarız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Mehmet: Şikebahçe uşaklığını bırak pislik 7 4 Yanıtla
  • mert: harun harun 8 kulübü atacak yürek yok sende yapacağın onurlu duruş milli takımı organizasyonda çekmek ama ona da kuklası olduğun turgay demir izin vermez... 2 2 Yanıtla

Advertisement