TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Petek Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Petek Açıklaması

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "Devletimiz bütün belediyelere hiçbir siyasi parti ayırımı yapmadan, halkımıza hizmet için bütçeden önemli bir pay ayırıyor ve bunları her ay gönderiyor.

27.06.2016 00:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "Devletimiz bütün belediyelere hiçbir siyasi parti ayırımı yapmadan, halkımıza hizmet için bütçeden önemli bir pay ayırıyor ve bunları her ay gönderiyor. Eğer bu milletin alın teri ve el emeği belediyeler tarafından halka hizmet yerine teröre finans kaynağına dönüşürse, devletimiz buna sessiz kalmaz." dedi.

Petek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şubesi ile Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) tarafından Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçesindeki bir lokantada düzenlenen, Diyarbakır ve İstanbul'daki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu iftara katıldı.

İftar sonrası açıklamalarda bulunan Petek, devletin teröre karşı verdiği mücadeleyi Diyarbakır halkının desteklediğini vurguladı.

Kentte gezdiği sırada vatandaşların kendisine terörden bıktığını, terör konusunda devletin üzerine düşeni yapması gerektiğini ve devletin yanında olduklarını söylediğini aktaran Petek, vatandaşın huzur istediğini, terör ve şiddeti istemediğini ifade etti.

Belediyelere kayyum atanmasına da değinen Petek, "Devletimiz bütün belediyelere hiçbir siyasi parti ayırımı yapmadan, halkımıza hizmet için bütçeden önemli bir pay ayırıyor ve bunları her ay gönderiyor. Bu paralar Diyarbakır halkına hizmet için gönderiliyor. Bunların hizmet için kullanılmaması çok ciddi bir sıkıntıdır. Yerel yönetimler gerekli hizmeti halkımıza sağlamazlarsa, merkezi yönetim tedbirler almak durumundadır. Eğer bu milletin alın teri ve el emeği belediyeler tarafından halka hizmet yerine teröre finans kaynağına dönüşürse, devletimiz buna sessiz kalmaz. Başbakanımızın açıkladığı gibi bu konuda gerekli önlemler alınacak. Bu paraların halkımızın hizmetine sunulması için gerekenler yapılacak. Devletin gönderdiği paraları terör örgütüne finans desteği olarak aktaran kurumlar bunun hesabını verecekleri yerde devletten hesap sormaya çalışıyor." diye konuştu.

Terörden zarar gören vatandaşlara devletin gerekli yardımları yaptığını aktaran Petek, yapılan politikalarda teröristler ile bölge halkının ayrılması konusunda hassas davranıldığını vurguladı.

Petek, geçmişte Çanakkale'de, bugün ise teröre karşı beraber olduklarını belirterek, "İnşallah bu beraberliğimiz sonuna kadar devam edecek. Burada bireysel aksamalar olursa vatandaşlarımız bu konuda ne yapmalı? Yine yetkililer vasıtası ile bizleri uyarmalı, hükümetimize ulaştırmalı. Yanlışlıkların düzeltilmesinde elimizden geleni yapmalıyız. Halkımız şunu bilmeli, biz AK Parti olarak halkımızın yanındayız. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hazırız. Sur'da ve diğer bölgelerde terörün meydana getirdiği hasarı tamir etmek için, vatandaşlarımızın yeniden yuvalarını kurmaları, barış ve huzur içinde yaşamaları için hükümetimiz gerekenleri yapıyor. Bütün bakanlıklarımız bu konuda canla başla çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Avukat Figen Şaştım ise Diyarbakır'ın Türkiye'deki diğer illerinden bir farkının olmadığını ifade etti.

Terör örgütünün tüm olumsuz faaliyetlerine rağmen başarılı olamadığını dile getiren Şaştım, PKK ve HDP'yi eşdeğer gördüğünü belirtti.

Terörün sivil toplum kuruluşları nezdinde de desteklenmediğini kaydeden Şaştım, şöyle devam etti:

"Sivil toplum kuruluşları nezdinde terör örgütünün desteklenmediğini gördüm. Onların bize olan teveccühü gayet olumluydu. Bu da şu ana kadar PKK'nın yürüttüğü şehir terörizminin başarılı olamadığını gösteriyor. STK'ların ortaya koyduğu en önemli sitem, Batı'dan sivil toplum kuruluşlarının buraya daha fazla gelip buranın sorunlarını dinlemesi yönünde. Çözüm üretme noktasında daha fazla bir araya gelinmesini istiyorlar. Biz de bu öz eleştiriyi kabul ediyoruz. Halkı ve esnafı ziyaret ettik.

Barış ve Kardeşlik köprüsü kurulsun diyorlar. Biz de bunu istiyoruz. Bundan dolayı bugün yaptığımız buluşmayı 'Kardeşlik Buluşmalarının' birincisi olarak görüyoruz."

İftar programında, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammad Akar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Petek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın Efeler'de trafik kazası: 2 yaralı
    10:18 Aydın Efeler'de trafik kazası: 2 yaralı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kazada, İzmir Bulvarı üzerinde seyir halinde olan bir otomobil, arkadan çarptığı diğer otomobilde bulunan B.G. ve B.T.'yi yaraladı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan araçların kaldırılmasıyla trafik normale döndü. Soruşturma devam ediyor.

  • Bursa'da Geri Viteste Unutulan Otomobil Kaza Yaptı
    10:17 Bursa'da Geri Viteste Unutulan Otomobil Kaza Yaptı

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir sürücü, otomobilini geri viteste unutarak başka bir araca çarptı. Kazada herhangi bir yaralanma olmazken, güvenlik kamerası anları kaydetti.

  • Leylekler, Kale ilçesini mekan tuttu
    10:16 Leylekler, Kale ilçesini mekan tuttu

    Malatya'nın Kale İlçesinin Fırat Nehri sahili, her yıl olduğu gibi bu yıl da doğanın güzelliklerini misafirlerine sunuyor. Baharın müjdecisi olarak kabul edilen leylekler, Mart ile Nisan ayında Malatya'nı Kale ilçesine gelerek burada elektrik direklerinin tepelerine yuvalarını yapıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok leylek, yuvalarında ve sahil şeridindeki arazilerde görülüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte leylekler bu yıl erkenden Kale ilçesine gelip yuvalarına yerleşti. Şuanda birçok leylek yumurtalarken yakın süreçte yavrularının da dünyaya gelmesi ile baraj sahili şeridinde leylek popülasyonu da artmış olacak. Çocukların büyük ilgi gösterdiği leylekler, başta solucan olmak birçok hayvan türü ile karnını duyuruyor. Doğası gereği yavrularına yiyecek taşıyan leylekler ilçe halkının sevgisini kazandı. Vatandaşlar, leyleklerin rahatsız edilmemesi için büyük çaba sarf ederken, leylekler için yiyecek ve su bırakmaya başladı. İstanbul'da yaşayan ancak leyleklerin gelmesi ile birlikte ilçeye gelen Özer Öztop, leyleklerin erken gelişinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, ilçede yaşayan leyleklerin sayısının her yıl değişkenlik gösterdiğini söyledi. İlçede özel bir restoran işleten Öztop, 15 yıldır leyleklerin bölgede çoğaldığını dile getirdi. Şuanda 25'ten fazla yuvanın olduğunu söyleyen Öztop, 'Leylekler her yıl Mart ayı başlarında gelir sonra da Ağustos ayında geri göç ederler. Buradan Nil nehri boyuna gittiğini düşünüyoruz' dedi. Leyleklerin her yıl Kale ilçesinde baraj sahiline gelmesinin bölge halkını da mutlu ettiğini ifade eden Öztop, 'Bu bölge de tarım potansiyeli oldukça fazla. Onlarda doğanın bir parçası. İnsanlarda kötü davranmıyor. Burada baraja akan dereler, kurbağa, canlı hayvan fazla. Tarım alanları da bozulmadığı için beslenmeye uygun bir ortam. Geçen yıl bir direkteki yuvada 4 yavru olmuştu. Bizlerde leylekleri ürkütmemek adına büyük çaba sarf ediyoruz' diye konuştu.

  • Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı
    10:15 Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı

    Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otomobilin sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu iyi.

  • Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti
    10:14 Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Trafik Kontrol Merkezi'nde gerçekleştirilen Akıllı Trafik Yönetimi sayesinde şehir trafiğinin canlı olarak denetlendiğini ve olumsuzluklara anında müdahale edildiğini belirtti.


Advertisement