TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Şahin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Şahin Açıklaması

"(Yargıtay) Ceza Genel Kurulu'nun, yoğunluklu taş atmayı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine dair bir özgürlük alanı olarak değerlendirmesi hatalı bir yorum"

19.09.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, "(Yargıtay) Ceza Genel Kurulu'nun, yoğunluklu taş atmayı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine dair bir özgürlük alanı olarak değerlendirmesi hatalı bir yorum" dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 2 örneğinden esinlenerek taş atmayı "düşünce ve kanaat açıklama" olarak değerlendirdiğini, bu konuyu kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Son "Demokratikleşme Paketi"nde de toplantı ve gösteri yürüyüşlerine dair düzenleme yapıldığını hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Çevreye zarar vermeyecek boyutta olmak kaydıyla toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin rahatlıkla yapılabileceği hükmü konuldu. Burada güvenlik güçlerine yoğun şekilde taş atıldığının tespit edildiğinin altı çizilmesine rağmen Ceza Genel Kurulu bu durumu düşünce ve kanaat açıklama olarak değerlendiriyor. Burasını kabul etmek mümkün değil. Ceza Genel Kurulu'nun, yoğunluklu taş atmayı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine dair bir özgürlük alanı olarak değerlendirmesi hatalı bir yorum. Bu olayda gerek mala gerekse cana zarar verme konusunda kuvvetli şüphe var. Bunlar olurken 'burada kimse zarar görmedi' denilerek yoğunluklu olarak taş atımının kanuna uygun olarak görülmesi bize göre doğru olmamıştır. Bana göre Ceza Genel Kurulu almış olduğu yanlış kararından önümüzdeki süreç içerisinde önüne gelen yeni örneklerde dönecektir." - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement