TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Katip Üyesi Akbaşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Katip Üyesi Akbaşoğlu Açıklaması

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Katip Üyesi ve AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, milletvekillerine ait fezlekelere ilişkin, "Meclisimiz, üzerine düşen vazifeyi yerine getirdi.

18.06.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Katip Üyesi ve AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, milletvekillerine ait fezlekelere ilişkin, "Meclisimiz, üzerine düşen vazifeyi yerine getirdi. Bundan sonra söz, yetki ve karar yargınındır." dedi.

Akbaşoğlu, Çankırı'da gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM'de 139 milletvekiline ait 682 fezlekenin Adalet Bakanlığına gönderildiğini hatırlattı.

Meclis'teki sürecin işleyişini anlatan Akbaşoğlu, şöyle konuştu:

"AK Parti'li milletvekilleri tarafından dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin bir anayasa değişikliği teklifi ortaya konuldu. TBMM'de 376 oyla kabul edilerek Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmak suretiyle Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonundan oluşan karma bir komisyon kuruldu. 139 milletvekiline ait 682 fezleke karma komisyonda bulunuyordu. Milletvekillerine ait fezlekelerle ilgili teslim tutanağı tutuldu. Akabinde Meclis'te bulunan tüm dosyalar Adalet Bakanlığı yetkililerine teslim edildi."

Dokunulmazlıklarla ilgili kamuoyunda bir kanaatin oluştuğunu vurgulayan Akbaşoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin yoğun talebin söz konusu olduğunu, gittikleri her yerde halk tarafından bunu duyduklarını kaydetti.

Akbaşoğlu, Adalet Bakanlığının milletvekillerine ilişkin dosyaları yetkili mahkeme ve savcılıklara gönderdiğini dile getirerek, "Meclisimiz, üzerine düşen vazifeyi yerine getirdi. Bundan sonra söz, yetki ve karar yargınındır. Yargı, bu dosyaları incelemek suretiyle ceza kanunlarına ilişkin herhangi bir suç teşkil eden husus varsa bunu belirleyip ona göre ceza kanunundaki karşılığını verecek. Eğer bir suç söz konusu değilse onun da yargılanıp berat kararıyla bu sürecin neticelenmesine karar vermek durumunda." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Katip Üyesi Akbaşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.

  • Mardin'de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı
    12:34 Mardin'de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

    Mardin Üçyol mevkiinde plakaları ve markaları belirlenemeyen otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement