TBMM Başkanlığına 3'üncü Turda İsmail Kahraman Seçildi - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanlığına 3'üncü Turda İsmail Kahraman Seçildi

TBMM Başkanlığı'na 3'üncü tur oylamaları sonunda AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman seçildi.

22.11.2015 18:49  Güncelleme: 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanlığı'na 3'ün tur oylamaları sonunda 316 oyla AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman seçildi.

İLK İKİ TURDA BAŞKAN SEÇİLEMEDİ

TBMM Başkanlığı seçiminin ilk iki turunda da adaylar seçilebilmek için gerekli olan 367 oya ulaşamadı. Bunun üzerine üçüncü tur oylamasına geçildi. Üçüncü tur oylamada AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman 316 oy alarak 26. Dönem TBMM Başkanı olarak seçildi. Anayasa'ya göre ilk iki turda başkan adaylarının 367 oy almaları gerekirken, üçüncü turda adayların başkan seçilebilmeleri için 276 oy almaları yeterli.

Düzenlenen ilk tur oylamada;

CHP'nin adayı Ayşe Gülsün Bilgehan 127 oy, AK Parti'nin adayı İsmail Kahraman 316 oy, MHP'nin adayı Yusuf Halaçoğlu ve HDP'nin adayı Dengir Mir Mehmet Fırat 41'er oy aldı. Hiçbir adayın ilk tur için gerekli olan oyu alamaması üzerine ikinci tur oylamaya geçildi.

İkinci tur oylamada;

CHP'nin adayı Ayşe Gülsün Bilgehan 126 oy, AK Parti'nin adayı İsmail Kahraman 318 oy, MHP'nin adayı Yusuf Halaçoğlu 39 ve HDP'nin adayı Dengir Mir Mehmet Fırat 40 oy aldı. Böylece adaylardan hiçbiri 2. turda da başkan seçilebilmek için yeterli oyu alamadı. 2'nci turda da yeterli oyun alınamamsı üzerine 3'üncü tur oylamasına geçildi.

3'üncü tur oylamada;

CHP'li Gülsün Bilgehan Toker 125, HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat 41, MHP'li Yusuf Halaçoğlu 40 oy aldı. AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman ise 316 oy alarak 26. Dönem TBMM Başkanı olarak seçildi.

HDP'Lİ BALUKEN AÇLIK GREVİNDEKİ VEKİLLERİ HATIRLATTI, GERGİNLİK ÇIKTI

Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için açlık grevine başlayan HDP'li 4 milletvekili oylamaya katılamıyor. Meclis oturumunda HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Mardin, Cizre ve Yüksekova'da uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. HDP Mardin milletvekillerinin şu an açlık grevinde olduğunu dile getiren Baluken, uygulamaların darbe uygulaması olduğunu söyledi. Bu uygulamaların Meclis gündemine alınmasını isteyen Baluken'e Baykal, bu konuların önemli olduğunu belirterek, elbette önümüzdeki günlerde konunun ele alınabileceğini ifade etti.

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN ALKIŞLI TEPKİ

HDP'li milletvekilleri Meclis Genel Kurulu'nda Doğu ve Güneydoğu'da çekilen bazı fotoğrafları havaya kaldırarak gösterdi. Baluken'in katliam yapıldığını söylemesi üzerine AK Partili milletvekilleri alkışla tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Baluken'in bir parlamenter olarak konuştuğunu belirterek, kamu güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yönelik böyle bir ifade kullanamayacağını savundu.

LEYLA ZANA YEMİN ETMEYE GELMEDİ

Yaşanan tartışmaların ardından yemin etmeyen milletvekilleri kürsüye çağrılarak yemin etmeleri istendi. Daha sonra tezkereler okundu. Meclis'teki yemin töreninde 'Türk milleti' kısmını 'Türkiye' milliyeti olarak değiştirdiği için yemini geçerli sayılmayan HDP'li Leyza Zana, bugün de yemin etmeye gelmedi.

SALONA İLK GELEN VEKİL

AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, Meclis Başkanlığı seçimlerinin yapılacağı Genel Kurul salonuna giren ilk milletvekili oldu.

Genel Kurul salonu açılmadan önce salona giren AK Parti İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanı Adayı İsmail Kahraman, gazetecilere el sallayarak hatırlarını sordu.

KILIÇDAROĞLU'NUN ARDINDAN BAHÇELİ GİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14.59'da Genel Kurul Salonu'na geldi. Kılıçdaroğlu'nu CHP'li milletvekilleri ayakta alkışlayarak karşıladı. Kılıçdaroğlu'nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salona girdi.

EN SON DAVUTOĞLU GELDİ

Genel Kurul Salonu'na en son Başbakan Ahmet Davutoğlu geldi. AK Partili milletvekilleri Davutoğlu'nu ayakta alkışlayarak karşıladı. Davutoğlu, AK Parti sıralarında TBMM Başkanı adayı, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman ile birlikte oturdu.

DAVUTOĞLU VE KILIÇDAROĞLU ARKA ARKAYA OY KULLANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, meclis başkanlığı seçimlerinde arka arkaya sıraya girerek oy kullandı. 26. Dönem Meclis Başkanı seçimleri renkli görüntülere sahne olurken, 2 liderin yan yana gelmesi dikkat çekti.

TBMM Başkanlığına 3\'üncü Turda İsmail Kahraman Seçildi

Son Dakika Güncel TBMM Başkanlığına 3'üncü Turda İsmail Kahraman Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • rize li: ATATÜRK ne demiş her yerden bir yiğit geirin RİZE den gördüğünüzü getirin 22 10 Yanıtla
  • Senarist: Bir yorumcu demis ki, eger muhalefet arasinda anlasabilseydi baskan muhalefetten olabilirdi. Muhalefetin hepsini toplasan 233 milletvekili var. Ak partinin ise 317 milletvekili var. Son turda en cok oyu alan aday secilecegine gore, muhalefet anlassa bile nasil baskan sececekti. Bunu bir izah edermisiniz. Birde Ak partililere koyun dersiniz siz koyun bile degilsiniz mal mal. 23 3 Yanıtla
  • Jitem: Kürt türk kardeş tir akp tc kalleş tir 10 16 Yanıtla Ya leyl: Mal oldugunu biliyoruz soylemene gerek yok 6 5 Jitem: Benim roj ya leyl 3 4
  • Ali: Rize türkiyenin en kaypak şehridir en dindar gözükeni bile dünya malının esiridir 5 18 Yanıtla
  • ben: heryer rizeli oldu 16 1 Yanıtla
  • samsunLaz55: zirve Lazlarındır herkes akıllı olacak 4 13 Yanıtla
  • Berdogan: Umarım ölüm orucu tutan hdp liler, hakkın rahmetine kavuşurlar.. 11 4 Yanıtla
  • öz CİZRELİ: Akp nin başarısının nedeni mhp nin dolaylı yardımı ve kafatası faşist tekçi siyaseti nedeni ile seçim başarısızlığı 12 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement