TBMM Başkanı Cemil Çiçek Açıklaması - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Cemil Çiçek Açıklaması

TBMM Başkanı Cemil Çiçek Açıklaması

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Gazze’de sadece ölenler değil, insanlık ve insanlığın ortak aklı da katledilmiştir.

18.07.2014 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, " Gazze'de sadece ölenler değil, insanlık ve insanlığın ortak aklı da katledilmiştir. İsrail, Gazze halkına yönelik başlattığı hava, deniz ve kara saldırılarını bir an önce durdurmalıdır" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in başlattığı saldırının 10 günü geride bıraktığını, çocuk ve kadınlar başta olmak üzere çok sayıda can kaybı yaşandığını, Gazze'nin altyapısının kullanılamaz hale geldiğini belirterek, ayrıca Gazze'ye yönelik kara operasyonuna karar verilmesinin can ve mal kaybının artırdığını ifade etti. Çiçek, "İsrail'in tüm Gazze'yi havadan, karadan ve denizden ablukaya alıp saldırmasının ve neticede çok sayıda kaybın yaşanmasının, hiçbir insani ve hukuki izahı bulunmamaktadır. Gazze sahilinde oynayan 4 çocuğa bomba yağdırılarak yok edilmesinin hiçbir gerekçesi olamaz. Dünyadan habersiz masum çocukların bile oynarken kasten bombayla parçalanmasını hangi vicdan kabul edebilir" dedi.

Cemil Çiçek, "Ortak akıl ve vicdan gibi hiçbir kutsal değerin dikkate alınmadığı ve insanlığın bittiği noktada zulmü anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalmaktadır. Ne acıdır ki haksız ve zalimane saldırı karşısında uluslararası toplum zulmü izlemekten öte bir şey yapamamaktadır. İnsanlık tarihinde zulmün bu kadar acziyet içerisinde izlenmesi, insan hak ve hürriyetleri ve medeniyetin geldiği noktaya dair edilen parlak sözlerin anlamsızlığını göstermektedir. Mazlum Gazze halkına yönelik saldırı, İsrail'in güvenliğine katkı sağlamayacağı gibi şiddet sarmalına sebebiyet verecektir. İsrail yıllardır hiçbir hukuk kuralını tanımaksızın ve dikkate almaksızın adeta başına buyruk tavrını sürdürmekte topyekun bir yok etme planını uygulayabilmektedir" ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplumun acziyetinin de İsrail'in zulmünü daha da artırmasına sebebiyet verdiğine dikkati çeken Çiçek, "Uluslararası toplumda topyekun cezalandırmaya karşı gösterilen tepki, birkaç cılız söyleminin ötesine geçememektedir. Bu katliam karşısında İslam dünyasının duyarsızlığı ve ciddi bir tavır ortaya koymaması da başlı başına bir ayıptır ve düşündürücüdür. Gazze'de sadece ölenler değil, insanlık ve insanlığın ortak aklı da katledilmiştir. Orta Doğu'daki şiddet sarmalı artık bir dünya felaketine dönüşmeden bir an evvel başta uluslararası toplum olmak üzere devletler, kurum ve kuruluşlar ile herkesin harekete geçerek zulmü durdurmasının vakti çoktan geçmiştir" dedi.

Çiçek, mesajında şunları kaydetti:

"Bu minvalde; İsrail, yıllardır abluka altında zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalışan Gazze halkına yönelik başlattığı hava, deniz ve kara saldırılarını bir an önce durdurmalıdır. Uluslararası toplum, devreye girerek İsrail'in saldırılarını durdurması için gerekli tüm tedbirleri almalıdır. Uluslararası toplum, tüm imkan ve vasıtaları kullanarak Filistin sorununun nihai olarak çözümlenmesi için gerekli adımları atmalıdır. Gazze'ye uygulanan ambargo bir an evvel kaldırılmalıdır. Zulmün bataklığında kaybetmeden insanlığımızı korumak için bir gayrette bulunalım."

Cemil Çiçek, açıklamasında, TBMM Başkanı olarak kendisinin de uluslararası kuruluşlara ve parlamento başkanlarına konuyla ilgili mektup göndereceğini bildirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Cemil Çiçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement