Yeni Cumhurbaşkanı 28 Ağustos'ta Yemin Edecek - Son Dakika
Güncel

Yeni Cumhurbaşkanı 28 Ağustos'ta Yemin Edecek

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, seçilecek yeni cumhurbaşkanın Ağustos'un 28'inde mazbatasını Meclis'ten alacağını söyledi.

21.07.2014 14:55  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, seçilecek yeni cumhurbaşkanın Ağustos'un 28'inde mazbatasını Meclis'ten alacağını kaydederek, "Ondan sonra Genel Kurul'da yemin edecek. Ondan sonra devir teslim töreni yapılacak Köşk'te, ondan sonra da 104'üncü maddedeki yetkileri kullanacak. Ondan sonra hükümet kurulacak, hükümet programı, hükümet programının görüşmesi müzakeresi, güvenoyu filan derken, Eylül'ün 10'una Bu dönem yoğun bir mesai yapmaya devam edecek" diye konuştu.

Haber Türk'te yayımlanan bir programa katılan Meclis Başkanı Çiçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması halinde AK Parti'nin başına gelecek kişiyle ilgili sorulan bir soru üzerine değerlendirmelerde bulundu. Çiçek, parti içinde bu konunun tartışılacağını ve azami 45 gün içinde yeni bir ismin belirleneceğini kaydetti. 28 Ağustos'tan itibaren yeni bir hükümetin kurulacağını belirten Çiçek, "ayın 10'una kadar süreci YSK yürütüyor. Onanda sonra iş ve işlemler Meclis tarafından yürütülecek. Meclis o zamana kadar çalışacak mı, çalışmayacak mı o bir konudur. Torba Yasayla ilgili bayrama kadar çalışacağız diye karar aldık. Ondan sonra Meclis'i belki kapayıp 28'inde olağanüstü çağrılabilir. Veya Meclis "o güne kadar' çalışalım diyebilir. Bilemiyoruz bunu. Sayın Başbakan seçildiğinde Resmi Gazete'de yayımlanır yayımlanmaz milletvekilliği de kalkıyor, başbakanlığı artık da yok. Bu arada vekaleten bir dönem var, mevcut hükümet üyesi arkadaşlarımızdan biri vekaleten Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirilecek. 28'inden sonra yeni bir hükümet kurma çalışması var. Yeni bir hükümet atanacak, belirlenecek" şeklinde konuştu.

-"YAPACAK BİR ŞEY BULURUZ ELBET"-

Seçilecek yeni cumhurbaşkanın 28'inde mazbatasını Meclis'ten alacağını kaydeden Çiçek, "Ondan sonra Genel Kurul'da yemin edecek. Ondan sonra devir teslim töreni yapılacak Köşk'te ondan sonra da 104'üncü maddedeki yetkileri kullanacak. Ondan sonra hükümet kurulacak, hükümet programı, hükümet programının görüşmesi müzakeresi, güvenoyu filan derken, Eylül'ün 10'una Bu dönem yoğun bir mesai yapmaya devam edecek" diye konuştu.

Çiçek, AK Parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralı nedeniyle kendinin 2015 yılında ne yapacağının sorulması üzerine, kendisinin siyasete devam edeceğini kaydetti. Siyasetin mesleği olmadığını kaydeden Çiçek, "Yapacak bir şey buluruz elbet" dedi.

İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin olarak Çiçek, "Benim için sürpriz oldu, hayırlısı olur inşallah" diye konuştu.

Demirtaş'ın da adaylığını değerlendiren Çiçek, siyaset kanallarını açık tutarak, sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi. 3 adayında kendi düşüncelerini anlattığını belirten Çiçek, "Ben olumlu buluyorum. Bu süreç iyi gidiyor bence. Herkes düşüncelerini kanaatlerini söylemeye çalışıyor" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yeni Cumhurbaşkanı 28 Ağustos'ta Yemin Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement