TBMM Başkanı Çiçek Açıklaması - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Çiçek Açıklaması

"Yasama, denetim ve temsil faaliyetleri kapsamında yurtdışına giden milletvekillerinin ne kadar harcırah alacakları Harcırah Yönetmeliği'nde belirtilmiştir" "Sayın Alaboyun da bu düzenlemeler kapsamında harcırah hakkından yararlanmaktadır.

16.07.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yasama, denetim ve temsil faaliyetleri kapsamında yurtdışına giden milletvekillerinin ne kadar harcırah alacağının, Harcırah Yönetmeliği'nde belirtildiğini, Soma Maden Faciası Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Rıza Alaboyun'un da bu düzenleme kapsamında harcırah haklarından yararlandığını, kimseye kanunların öngördüğü haklar dışında herhangi bir ödeme yapılmadığını bildirdi.

Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, bugün, bazı basın organlarında, Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun'u, göreviyle ilgili yaptığı çalışmalardan kaynaklı aldığı harcırahlar konusunda zan ve töhmet altında bırakacak haberler yayınlandığına dikkati çekti.

Milletvekillerinin görevleriyle ilgili yaptıkları gezilerde yapacakları harcamaların kanunla düzenlendiğini vurgulayan Çiçek, şu ifadeleri kullandı:

"Yasama, denetim ve temsil faaliyetleri kapsamında yurtdışına giden milletvekillerinin ne kadar harcırah alacakları Harcırah Yönetmeliğinde belirtilmiştir. Sayın Alaboyun da bu düzenlemeler kapsamında harcırah hakkından yararlanmaktadır. Kimseye kanunların öngördüğü haklar dışında herhangi bir ödeme yapılması söz konusu değildir. Kamuoyundaki yanlış anlamaları düzeltmek için bu açıklama yapılması gerekli görülmüştür." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Çiçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement