TBMM Başkanı Çiçek, Arnavutluk'ta - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek, Arnavutluk'ta

Çiçek ve beraberindeki heyet, Tiran’daki tarihi mekanları ziyaret etti.

25.11.2014 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arnavutluk temasları kapsamında, başkent Tiran'daki tarihi mekanları ziyaret etti.

Gezisine Tabaka Köprüsü'nden başlayan Çiçek, daha sonra yapılması planlanan Tiran Büyük Cami'nin yerinde incelemelerde bulundu. Arnavutluk İslam Birliği Başkanı Skender Bruçay, Çiçek'e eşlik ederek, arsa hakkında bilgi verdi ve cami inşaatı izninin alındığını açıkladı.

Çiçek, Tiran'daki Ethem Bey Camisi'ni ziyaretinin ardından, Arnavutluk'ta yaşayan Türk vatandaşlarıyla buluşmak üzere Tiran Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ne doğru yola çıktı.

Çiçek'in, Arnavutluk temasların ikinci gününde, Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, Başbakan Edi Rama ve ana muhalefetteki Demokrat Partisi'nin başkanı Lulzim Başa ile görüşmesi bekleniyor. Çiçek ve beraberindeki heyet aynı gün içerisinde Draç (Durrës) kentini ziyaret ederek, belediye başkanı Vangjush Dako ile görüşecek.

Çiçek, Draç'taki Fatih Camisi'ni de ziyaret ettikten sonra Arnavutluk'tan ayrılacak.

TBMM Başkanı Çiçek'e Arnavutluk ziyaretinde, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye- Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Bürge, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü eşlik ediyor. - Tiran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek, Arnavutluk'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement