TBMM Başkanı Çiçek Avustralya'da - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Çiçek Avustralya'da

TBMM Başkanı Çiçek Avustralya\'da

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Avustralya ile hükümetler düzeyindeki ilişkileri, parlamentolar düzeyinde de sürdürmek istediklerini söyledi.

22.09.2014 23:36  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Avustralya ile hükümetler düzeyindeki ilişkileri, parlamentolar düzeyinde de sürdürmek istediklerini belirterek "Burada yapacağımız görüşmeler, müzakereler inanıyorum ilişkilerimize bir başka boyut daha katacaktır" dedi.

Parlamentolar arası resmi görüşmelerde bulunmak üzere Avustralya'nın Melbourne kentinde bulunan TBMM Başkanı Çiçek ve beraberindeki parlamento heyeti Avustralya İslam Müzesi, Victoria Parlamentosu ve Melbourne Şehitler Abidesi'ni ziyaret etti.

Çiçek ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Avustralya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Tevfik Ziyaeddin Akbulut, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ile MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz'dan oluşan TBMM heyeti, ilk olarak Avustralya İslam Müzesini ziyaret etti, Müze Müdürü Ashraf Naim'den bilgi aldı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek Avustralya İslam Müzesine Türkiye'den getirdikleri Kabe ve çevresini tarihi fotoğraflarla anlatan "Haremeyn" isimli eseri hediye etti. Meclis Başkanı tarafından sunulan hediye eseri müzeyi ziyaret etmeye gelenlere göstermekten büyük bir mutluluk duyacaklarını belirten Naim, Çiçek'e Avustralyalı Müslümanların tarihini anlatan bir eser hediye etti.

Daha sonra Victoria Parlamentosunu ziyaret eden Çiçek ve beraberindeki heyet, Meclis Başkanı Christine Fyffe ve Yasama Konseyi Başkanı Bruce Atkinson, tarafından merdivenlerde karşılandı. Parlamentoda kısa bir gezinti yapan Çiçek ve beraberindekiler, Victoria milletvekilleri ile burada verilen öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Avustralya İşçi Partisinin (ALP) Türk kökenli  milletvekilleri Adem Somyürek ve Hamdi Eren de katıldı.

TBMM Başkanı Çiçek ve parlamento heyeti Melbourne'de Anzak törenlerinin yapıldığı sembol eserlerden Melbourne Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti.

Ardından, Melbourne Başkonsolosu Seyit Apak tarafından başkonsolosluk konutunda verilen kokteylde Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüşen Çiçek, Avustralya ziyareti hakkında bilgi verdi ve Avustralya Türkiye arasında Çanakkale Savaşları ile başlayan dostluğun her alanda geliştirilmesine önem verdikleri söyledi.

Çiçek, "Hükümetler düzeyindeki ilişkilerimizi, meclisler, parlamentolar düzeyinde de sürdürmek istiyoruz onun için burada yapacağımız görüşmeler, müzakereler inanıyorum ilişkilerimize bir başka boyut daha katacaktır, siyasi ilişkilerimize paralel, ekonomik, kültürel ilişkileri, daha da geliştirmeye, derinleştirmeye  ve imkan ölçüsünde her alanda, daha köklü, daha kalıcı, konjonktürel olmayan bir ilişki kurmaya gayret ediyoruz" dedi.

-"Sizler Türkiye'yi çok iyi temsil ediyorsunuz"-

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları arasında en başarılı çalışmaları yürüten grubun Avustralyalı Türkler olduğunu belirten Çiçek, "Siz Türkiye için önemli bir fırsatsınız, önemli bir imkansınız, önemli bir zenginliksiniz. Bunlar için de başarıları ile övündüğümüz, en başta gelen ülke Avustralya'dır. Gerçekten sizler Türkiye'yi çok iyi temsil ediyorsunuz, bundan da gurur duyuyoruz. Arzumuz isteğimiz de bu temsilin daha yukarılara çıkmasıdır" diye konuştu.

-"Siyasette aktif olun, çocukları iyi yetiştirin, bir ve beraber olun"-

TBMM Başkanı Çiçek, Avustralyalı Türklerden, 3 konuda beklenti içinde olduklarını, bunlardan ilkinin siyasette aktif olunmasını olduğunu ifade etti. Çiçek, şunları söyledi:

"Sizlerin olabildiğince siyasete katılmasını arzu ediyoruz. Yani 150 bin nüfus, 2 tane, 3 tane milletvekili yetmez ne kadar çok olursa belediye meclisinde, belediye başkanı, onun için bazen Türkiye'de siyasete şaşı bakarlar 'aman aman beni bu işe bulaştırma' diye. Tam da bulaşılacak bir iştir, kötü bir iş değil bu. Adamın kötüsü yaparsa siyaset kötü olur, iyi insanlar siyaset yaparsa siyaset ülkeye en büyük hizmettir. Sizler de iyi insanlarsınız. Hem örgütlenin hem de siyasete katılın."

Avustralyalı Türklerden çocuklarını iyi yetiştirmelerini de isteyen Çiçek, "Hepinizin çocukları var Allah onların acısını göstermesin inşallah, onları iyi yetiştirin, iyi okutun, bulundukları yerlerde en üst düzey tahsil alsınlar ki eğitim alsınlar ki hem size hem kendilerine hem de o seviyede ülkeye hizmetleri daha farklı olur" dedi.

Avustralya'da 200 farklı ülkeden gelen ve 150 farklı dil konuşan Avustralyalıların değişik milletlerden olmalarına rağmen birlik içinde olduklarını hatırlatan Çiçek, Avustralyalı Türklerden üçüncü beklentilerinin birlik ve beraberlik olduğunu belirterek "Düşünceleriniz farklı olabilir, kanaatleriniz farklı olabilir, siyasi görüşleriniz farklı olabilir, inançlarınız farklı olabilir. Aynı inancı benimsersiniz yorumlarınız farklı olabilir. Ne söylemek istediğim çok açık ama bunların hiçbirisi bir araya gelmenize engel teşkil etmez. Aramızda husumet sebebi olmaz olmamalı da. Bunu en iyi takdir edecek olan da Avustralya'daki vatandaşlarımız, soydaşlarımızdır" değerlendirmesinde bulundu.

Yurt dışında karşılaştıkları sorunların başında, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları olduğunu anlatan Çiçek, "Karşılaştığımız çok ciddi sorunlarımız var. Bunlardan bir tanesi, Türklerin 1915'te soykırım yaptığı iddiası. Bu, millete karşı yapılmış en büyük iftiradır. En büyük karalamadır. Bizim tarihimiz temizdir, sicilimiz temizdir, alnımız açıktır, başımız diktir" dedi. - Melbourne

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Çiçek Avustralya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement