TBMM Başkanı Çiçek: "Bu Konuda Dayanışma İçinde Olmamız Gerekiyor" - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Çiçek: "Bu Konuda Dayanışma İçinde Olmamız Gerekiyor"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak önümüzde bir karalama kampanyası olacak.

17.04.2015 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak önümüzde bir karalama kampanyası olacak. Bu konuda dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor, kendi içimizde haklılığımızı koymamız gerekiyor" dedi.

Çiçek, TBMM Tören Salonu'nda gazetecilerle buluştu. Gazetecilere Meclis ve İstiklal Mahkemeleri'nin çalışmalarını anlatan Çiçek, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Eski Meclis başkanlarına Meclis'te oda ayrılmasına ilişkin Çiçek, "14 tane Meclis başkanımız var. Yaşadığımız olayların perde arkasını yaşamış şahsiyetler, bunlar önemli bir tecrübe birikimi. Kimsenin bunları arayıp sorduğu yok. Bu insanlar ülkeye hizmet etmiş kişiler ve yakın tarihimizin canlı şahitleri. Keşke bunlardan partileriniz, milletvekillerimiz istifade etse, birçoğunun partisi de yok" ifadelerini kullandı.

Çiçek, Yemen için uluslararası konferans toplanması konusunda parlamentonun görevinin belli olduğunu ve yürütme görevi yapmadıklarını ifade ederek şunları dedi:

"Mezhep çatışması nasıl durdurulacak da kamu düzeni sağlanacak. Sadece bir söylem konusu, iç tüketim malzemesi olmasının ötesinde netice almayacak bir işe Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin girişimde bulunmasını doğru bulmadım."

AK Parti seçim beyannamesinde Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurunun yeniden düzenlemesine ilişkin soru üzerine Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin dosya sayısının artacağını söyledi. Çiçek, "Bu türlü ferdi başvuru niye getirdik? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde en çok davası olan ikinci ülkeydik. Bu yöntemle kendi ihtilaflarımızı kendi içimizde çözelim. Bu türlü düzenlemelerin neden Anayasa hükmü olduğu göz ardı edilmeden işi kısa sürede neticelendirecek bir yol ve yöntem bulunmalıdır" diye konuştu.

Başbakan eski Başdanışmanı Ethem Mahçupyan'ın sözlerini ise Çiçek şöyle değerlendirdi:

"Bu bir hükümet meselesi değildir. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti problemidir. Herkesin yapacağı işler var. Bir takım sivil toplum örgütlerimiz var. Onlar gerçekten bir sorun olarak kabul ediyor mu? Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak önümüzde bir karalama kampanyası olacak. Bu konuda dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor, kendi içimizde haklılığımızı koymamız gerekiyor."

AK Parti'nin seçim bildirgesindeki vatandaşlık tanımının anayasadan Türklüğün çıkarılacağı yorumlarına neden olduğunun hatırlatılması üzerine Çiçek, şunları kaydetti:

"Benim gördüğüm metinlerde 'Türk milleti' kavramını verdikleri metinlerde kullandı. AK Parti de, Cumhuriyet Halk Partisi de, Milliyetçi Hareket Partisi de verdikleri anayasa metninde 'Türk milleti' ifadesini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter devlet olduğu üç partinin metninde var. 'Türk milleti' ifadesi yerine 'Türk halkları' HDP'nin teklifi o zaman geldi."

Çiçek, TBMM'ye girişlerde sınırlamaya gidilmesine ilişkin soru üzerine, "Bir şeyi kısıtlamak gibi bir durumumuz yok. Hepimiz kurallara uyalım. Değişiklik istiyorsanız, konuşarak halledelim" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Çiçek: 'Bu Konuda Dayanışma İçinde Olmamız Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement