TBMM Başkanı Çiçek Japonya'da - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek Japonya'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çiçek'in Yunus Emre Enstitüsü'ne gelişi ve burası hakkında bilgi alması, - Vatandaşlarla fotoğraf çekimi, - Çiçek'in Tokyo Camisi ziyareti, - TBMM Başkanı Çiçek, Japonya Üst Meclis Başkanı Masaaki Yamazaki ve Alt Meclis Başkanı Tadamori Oshima ile görüşmeleri, - Çiçek'in Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüştü, TBMM Başkanı Çiçek Japonya'da- Çiçek, Japonya Başbakanı Abe ile bir araya geldi- Çiçek: - "Japonya ziyareti süresince dostluğun ilerletilmesi ve ticaret hacminin artırılması anlamında önemli paylaşımlarda bulunduk" TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ertuğrul Fırkateyni'nin batışının 125'inci yıldönümü anma etkinliklerine katılmak üzere geldiği Japonya'da Başbakan Şinzo Abe ile bir araya geldi.

05.06.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çiçek'in Yunus Emre Enstitüsü'ne gelişi ve burası hakkında bilgi alması, - Vatandaşlarla fotoğraf çekimi, - Çiçek'in Tokyo Camisi ziyareti, - TBMM Başkanı Çiçek, Japonya Üst Meclis Başkanı Masaaki Yamazaki ve Alt Meclis Başkanı Tadamori Oshima ile görüşmeleri, - Çiçek'in Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüştü, TBMM Başkanı Çiçek Japonya'da- Çiçek, Japonya Başbakanı Abe ile bir araya geldi- Çiçek: - "Japonya ziyareti süresince dostluğun ilerletilmesi ve ticaret hacminin artırılması anlamında önemli paylaşımlarda bulunduk" TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ertuğrul Fırkateyni'nin batışının 125'inci yıldönümü anma etkinliklerine katılmak üzere geldiği Japonya'da Başbakan Şinzo Abe ile bir araya geldi.Çiçek, temaslarının son gününde Tokyo Camisi ve Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret etti. TBMM Başkanı Çiçek, sonrasında sırasıyla Japonya Üst Meclis Başkanı Masaaki Yamazaki ve Alt Meclis Başkanı Tadamori Oshima ile görüştü.Son olarak Başbakanlık Konutu'nda Şinzo Abe ile bir araya gelen Cemil Çiçek, Japon Başbakan'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını iletti."Japonya temasları süresince dostluğun ilerletilmesi ve ticaret hacminin artırılması konusunda önemli paylaşımlarda bulunduklarını" söyleyen Çiçek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiğini vurguladı.Çiçek, ziyaret süresince Japon makamların gösterdiği yoğun ilgi ve alakadan ötürü Abe'ye teşekkür ederek, Ertuğrul fırkateyni ile temelleri atılan Japon-Türk dostluğunun devamı için çaba göstermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.Şinzo Abe de Türkiye'nin kendileri için önemli bir ortak olduğuna işaret ederek, "Dostluğumuz bugün olduğu gibi bundan sonra da sürecek" diye konuştu.Çiçek, Tokyo'daki temaslarının ardından akşam Japonya'dan ayrılacak.TBMM Başkanı Çiçek, Salı günü Kuşimoto kentinden başladığı temaslar kapsamında Ertğrul şehitleri için bölgede düzenlenen anma etkinliklerine katılmıştı. Kuşimoto'daki temasları boyunca Çiçek'e Japonya Prensesi Akiko Mikasa'nın eşlik etmesi Japon basınında geniş yer bulmuştu.Cemil Çiçek, 1 Nisan'da Türkiye'den yola çıkarak 2 ay süren tarihi yolculuk sonucu Ertuğrul fırkateyninin battığı Kuşimoto bölgesi açıklarına ulaşan TCG Gediz fırktayenini ziyaret ederek incelemelerde bulunmuş, askeri yetkililerden sefere ilişkin bilgi almıştı.

TBMM Başkanı Çiçek Japonya\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek Japonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement