TBMM Başkanı Çiçek Makedonya'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek Makedonya'da Açıklaması

"Burası bizim soydaşlarımızın olduğu, akraba topluluklarımızın bulunduğu, kendi kültür ve medeniyetimizin izlerini taşıyan, canlı olarak da belli ölçüde yaşatan önemli bir merkez" "O nedenle biz her alanda bu ilişkileri Makedonya ile geliştirmeye ve Makedonya'nın birçok konudaki politikalarını da desteklemeye.

23.11.2014 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye ile Makedonya arasında derin kültürel ve tarihi ilişkilerin bulunduğunu belirterek "Burası bizim soydaşlarımızın olduğu, akraba topluluklarımızın bulunduğu, kendi kültür ve medeniyetimizin izlerini taşıyan, canlı olarak da belli ölçüde yaşatan önemli bir merkez. O nedenle biz her alanda bu ilişkileri Makedonya ile geliştirmeye ve Makedonya'nın birçok konudaki politikalarını da desteklemeye çalışıyoruz" dedi.

Çiçek, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) üyeleriyle Stone Bridge Otelinde bir araya geldi.

Birliğin çalışmaları hakkında MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim'den bilgi alan Çiçek, Makedonya'nın Türkiye için önemli bir ülke olduğunu belirtti.

Makedonya'yı " Balkanlar'ın kilit ülkesi" olarak nitelendiren TBMM Başkanı Çiçek, bölgede barış, huzur, istikrar ve sürdürülebilir kalkınmanın hedefine ulaşılabilmesi için bu ülkenin önemli olduğunu söyledi.

"Türkiye açısından da ilişkilerimizi stratejik ortaklık üzerinden sürdürdüğümüz bir ülkedir. Ayrıca burada, önemli bir Türk varlığının bulunuyor olması da iki ülke ilişkileri bakımından son derece önemli bir köprü görevini görmektedir" diyen Çiçek, Türkiye ve Makedonya arasında derin tarihi ve kültürel ilişkilerin bulunduğunu vurguladı. Bundan dolayı iki ülkenin de sorumluluklarının bulunduğunu dile getiren TBMM Başkanı Çiçek, şunları kaydetti:

"Burası bizim soydaşlarımızın olduğu, akraba topluluklarımızın bulunduğu, kendi kültür ve medeniyetimizin izlerini taşıyan, canlı olarak da belli ölçüde yaşatan önemli bir merkez. O nedenle biz her alanda bu ilişkileri Makedonya ile geliştirmeye ve Makedonya'nın birçok konudaki politikalarını da desteklemeye çalışıyoruz. NATO üyesi olmasını en çok isteyenlerden birisi biziz. Avrupa Birliği'ne üye olmasını, bu yöndeki çabalarını destekliyoruz. Onun dışında, uluslararası arenada da Makedonya politikalarına büyük ölçüde destek oluyoruz. Hükümetler düzeyinde bu ilişkiler sürerken, parlamentolar düzeyinde de biz ilişkilerimizi canlı tutmak, halklar arasında kaynaşmayı temin etmek, çünkü parlamentoları halkların temsilcileridir, bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz."

Meclis başkanı olarak Makedonya'ya ikinci defa geldiğini, Makedonyalı mevkidaşının ise kendi döneminde üç kez Türkiye'yi ziyaret ettiğini anlatan Çiçek, bu tür üst düzey ziyaretlerin karşılıklı ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığını vurguladı.

Toplantının sonunda, MATÜSİTEB tarafından TBMM Başkanı Çiçek'e hediye takdim edildi. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek Makedonya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement