TBMM Başkanı Çiçek: Mogan Ankara'ya Bir Nimet, Lütuf - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek: Mogan Ankara'ya Bir Nimet, Lütuf

TBMM Başkanı Çiçek: Mogan Ankara\'ya Bir Nimet, Lütuf

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde Mogan Gölü dip çamuru temizliği, gölü besleyen derelerin ıslahı, göl çevre düzenlemesi işleri ile Mogan ve Eymir gölleri havzasında kirliliğin önlenmesi ve rehabilitasyon işlerinin yapılmasına ilişkin işbirliği protokolü, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mogan Park Sosyal tesislerinde düzenlenen protokolle imzalandı.

30.09.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde Mogan Gölü dip çamuru temizliği, gölü besleyen derelerin ıslahı, göl çevre düzenlemesi işleri ile Mogan ve Eymir gölleri havzasında kirliliğin önlenmesi ve rehabilitasyon işlerinin yapılmasına ilişkin işbirliği protokolü, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mogan Park Sosyal tesislerinde düzenlenen protokolle imzalandı.TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Bu göl Ankara'ya bir nimettir ve bir lütuftur, onu korumak lazım" dedi.

Düzenlenen imza protokolüne TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya ve birçok bakanlık yetkilileri katıldı. Düzenlenen protokol, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Gölbaşı Belediye Başkanlığı arasında gerçekleşti.

Mogan Gölü tabanında yer alan ve gölü içten kirleten bir kaynak olan çamur tabakası ile içsel kirletici kaynağın ortadan kaldırılarak gölün kirlilik düzeyinin en aza indirgenmesi hedeflendi. Ayrıca göldeki sığlaşmanın önlenmesi, gölün su derinliği ve su hacminin artarak göldeki mevcut sucul eko sistemin eski doğal konumuna dönmesi, gölü besleyen derelerin ıslahı ve göl çevresinin bütüncül bir planlama anlayışıyla düzenlenmesi amaçlanıyor.

ÇİÇEK, BU GÖL ANKARA'YA BİR NİMETTİR, LÜTUFTUR

Programda bir konuşma yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara ve Gölbaşı için önemli bir karara imza atacaklarını belirtti. Çiçek, "Yıllardır hep konuşulan ve realize edemediğimiz Gölbaşı'nı bugünkü durumundan kurtarmak ve Hem Gölbaşı, hem de Ankara'mız için prestijli bir bölge haline getirebilmek için ortak bir çalışma yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gölbaşı Belediyesi kendilerine düşen görevleri karara bağladık. Herkes ne yapacağını biliyor. Burası gerçekten Ankara'nın göz bebeği konumunda olan bir yerimiz. Bu göl Ankara'ya bir nimettir ve bir lütuftur, onu korumak lazım, onu kendi kaderine terk ettiğimiz süre içerisinde burada göl var mıydı, yok muydu kendimiz bile terettüde düşeceğiz. Bu gölümüzü gelecek nesillere koruyarak, geliştirerek bırakmak hepimizin ortak sorumluluğundadır. Bu sorumluluk duygusu içerisinde zikrettiğim kuruluşlar ve belediyelerimiz ortak bir çalışma yaparak bugün bir protokole bağlamış bulunuyorlar. Herkes ne yapacağını biliyor. İnşallah kış aylarında proje çalışmaları bitecek ve Mart ayı ile birlikte çalışmalar başlayacak. Ben buradan bakanlarımıza, belediye başkanlarımıza, iş birliği içersinde olan tüm kurumlarımıza gayretleri ve iş birlikleri için teşekkür ediyorum. Tüm Ankaralılar ve Gölbaşılılar için bu çalışma hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Gölbaşı'nın, Ankara'nın en önemli hayat noktalarından birisi olduğunu belirtti. Gökçek, "Bugün bunun için çok önemli kararlar alındı. Ama bu kararların alınmasında bize gerçekten öncülük eden TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek'e ben tüm Ankaralılar adına teşekkür ediyorum. Alınmış olan kararlar ile herkes kendi görevini aldı ve bu protole bağlandı. Dolaysılıyla herkes kendi görevini yapacak ve inşallah 2 sene içerisinde temizlenmiş bir gölü birlikte göreceğiz. Bu Ankara için büyük bir kazanç olacak. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da protokolün imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Duruay, "Mogan Gölü'nün temizlenmesi ile birlikte Moga'nın sadece Gölbaşı'nda değil, Türkiye'nin en prestijli bölgesi olacağına inanıyorum. Senelerdir gölümüzün temizlenmesi için uğraşıldı, sempozyumlar yapıldı ama maalesef yıllardır sonuç alınamadı. İlk Mogan gölünün temizlenmesi için defa bu kadar can alıcı ve gerçekçi bir şekilde adım atılması bizleri oldukça memnun etti" dedi.

İmzalanan protokolden sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay proje alanının uygulanacağı yerlerde incelemelerde bulundular. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek: Mogan Ankara'ya Bir Nimet, Lütuf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement