TBMM Başkanı Çiçek Moğolistan'da - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek Moğolistan'da

TBMM Başkanı Çiçek Moğolistan\'da

Çiçek, Tonyukuk Anıtı'nı ziyaret etti: "Hep kitaplarda okuduğumuz binlerce kilometre ötede, dünyanın öbür ucundaki kendi geçmişimizi, Moğolistan'ın bu bozkırlarında görme imkanı bulduk"

24.06.2014 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Moğolistan'da Tonyukuk Anıtı'nı ziyaretinde, "Hep kitaplarda okuduğumuz binlerce kilometre ötede, dünyanın öbür ucundaki kendi geçmişimizi, Moğolistan'ın bu bozkırlarında görme imkanı bulduk"  dedi.

Çiçek ve beraberindeki heyet, başkent Ulan Batur'a 60 kilometre uzaklıktaki Göktürk Yazıtları'nın ilki olarak bilinen Tonyukuk Anıtı'nı ziyaret etti, anıtın çevre düzenlemesini yapan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) yetkilisinden bilgi aldı.

TİKA'nın organizasyonu ile HNC İnşaat tarafından yürütülen Nalaikh kentindeki Tonyukuk Anıtları yol projesinin şantiyesine de giden Çiçek, burada kalabalık bir yerel topluluk tarafından Türk bayrakları ve yoğun ilgi ile karşılandı.

Çiçek, şantiyede yapılan açılış töreninde, Moğolistan'ın Türkiye için dost ve kardeş bir ülke olduğunu belirtti.

"Hep kitaplarda okuduğumuz binlerce kilometre ötede, dünyanın öbür ucundaki kendi geçmişimizi, Moğolistan'ın bu bozkırlarında görme imkanı bulduk" diyen Çiçek, söz konusu yol projesinin Türkiye'yi kendi köklerine götürdüğünü söyledi.

Çiçek, projeyi yürüten TİKA'nın dünyanın dört bir yerinde insanlığa hizmet götürdüğüne dikkati çekerek Kazak unsurların yoğun yaşadığı bölgedeki yol projesi ile "Türklerin kendine de hizmet ettiğini" dile getirdi.

"Bu bölgede daha yapacak çok işimiz var" diye konuşan Çiçek, "Moğol kardeşlerimiz ve Moğol vatandaşı olan Kazak kardeşlerimizin her vesile ile yanlarında olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Meclis Başkanı Çiçek, Nalaikh'ı ziyaretinin ardından başkente dönerek Türkiye'nin Ulan Batur Büyükelçiliğinde Türkiye ve Moğolistan arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 45. yıl dönümü dolayısıyla verilen resepsiyona katıldı. - Moğolistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek Moğolistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement