TBMM Başkanı Çiçek Polonya'da - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek Polonya'da

Polonya'da temaslarını sürdüren Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Krakow kentinde bulunan Türk Şehitliğini ziyaret etti.

04.04.2014 15:13  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya'da temaslarını sürdüren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Krakow kentinde bulunan Türk Şehitliği'ni ziyaret etti.

Polonya Meclis Başkanı Ewa Kopacz'ın davetlisi olarak başkent Varşova'da temaslarda bulunan Çiçek, ziyareti kapsamında bugün Krakow kentinde geçti. Şehirdeki Türk  Şehitliği'ni ziyaret eden Çiçek, şehitliğe çelenk koydu.

TBMM Başkanı Çiçek, burada yaptığı açıklamada, bütün şehitleri rahmet ve saygıyla andığını söyledi. Çiçek, "Galiçya cephesinde birçok şehitliğimiz var. Devlet ve millet varlığımızın korunması, barışa katkı sağlamak için geçmişte olduğu gibi bugün de Türk askeri, Mehmetçik dünyanın bir çok yerinde görev yaptı, yapıyor. Onların bize bıraktığı miras var. Onları korumamız gerekiyor. Devlet onların bize bıraktığı mirastır, vatan onların bize bıraktığı mirastır. Onlara çok şey borçluyuz. Onu iyi hatırlamamız lazım. Acılarımızı yüreğimizde hissedip onun bize telkin ettiği değerler neyse onları iyi korumamız gerekiyor" diye konuştu.

Bu konuda bazı eksiklerin bulunduğunu ifade eden Çiçek, "Evvelki sene Balkan Savaşları'nın 100. yılıydı. Acılar çektik, sıkıntılar çektik. Yeteri kadar anlamadık, anlayamadık, anlatamadık"  ifadesini kullandı.

Bu yıl Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılı olduğuna işaret eden Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umut ediyorum Balkan Savaşları ile ilgili yaptığımız ihmali, Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yıl dönümünde yaşamayız. Bunun gereğini yapmamız gerekiyor. Bugünkü nesle, insanlarımıza, sahip olduğumuz değerlerin onlar tarafından bize kazandırıldığının farkında olarak, bu yılı daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor. İşte bugün huzurlarında saygı ile eğildiğimiz ve rahmetle andığımız bu şehitlerimizle Birinci Cihan Harbi'nde vatandan epey uzaklarda gelip barış için ülkenin, milletin, devletin menfaatleri için hayatlarını ortaya koymuşlardır, vefat etmişlerdir. Allah onlara rahmet eylesin, Allah bizlere de daha yüksek bir şuur ve idrak kısmet etsin."

13 ayrı yerde Türk şehitliği ve abidesi var

Türk ve Polonya milli marşlarının okunduğu törende, askeri ataşe Albay Osman Erikli de konuşma yaptı.

Albay Erikli, Türk 15. Kolordusu'nun, 22 Temmuz 1916 tarihinden başlayarak bir aylık sürede Uzunköprü ve Alpullu'dan hareketle Galiçya Cephesi'ne intikal ederek, bölgede görev yapan Avusturya- Macaristan ve Alman birliklerinden görevi aldığını anlattı.

Birinci Dünya Savaşı'nda bu bölgenin de parçası olduğu Galiçya Cephesi'nde askerimizin kahramanca savaşarak bin 50'den fazla şehit verdiğini belirten Erikli, savaş sonrasında 13 ayrı yerde Türk şehitliği ve abidesinin yapıldığını kaydetti. Albay Erikli, Krakow'daki Türk Şehitliği'nde Üsteğmen Mehmet İsmail Hakkı dahil 52 şehidin yattığını kaydetti.

TBMM Başkanı Çiçek ve beraberindeki heyet, daha sonra Krakow eski şehir merkezinde tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı. - Krakow

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek Polonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement