TBMM Başkanı Çiçek: Vatandaşlarımıza Ayrımcılık Yapılırsa Sorumluluk Bu Söylemde Bulunanlara Aittir... - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek: Vatandaşlarımıza Ayrımcılık Yapılırsa Sorumluluk Bu Söylemde Bulunanlara Aittir...

TBMM Başkanı Çiçek: Vatandaşlarımıza Ayrımcılık Yapılırsa Sorumluluk Bu Söylemde Bulunanlara Aittir...

"avrupa'nın GELECEĞİ ADINA ENDİŞE VE KAYGI VERİCİ" Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Meclis'in 95'inci yaşı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda düzenlenen 23 Nisan Özel Oturumu'nda hitap etti.

23.04.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"avrupa'nın GELECEĞİ ADINA ENDİŞE VE KAYGI VERİCİ"

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Meclis'in 95'inci yaşı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda düzenlenen 23 Nisan Özel Oturumu'nda hitap etti. Avrupa Parlamentosu'nun 1915 Olaylarına ilişkin aldığı kararı eleştiren ve söz konusu kararın kaygı verici olduğunu belirten Davutoğlu, "Dinler arası, mezhepler arası, etnik gruplar arası mücadeleyi körükleyen kapanan yaraları ısrarla açmak ve kanatmak isteyen kışkırtıcı beyan ve açıklamaların Avrupa Parlamentosu gibi bölgesel ve küresel barışı gözetmesi gereken kurumlardan gelmesi Avrupa'nın ve insanlığın geleceği adına endişe ve kaygı vericidir. 20'nci yüzyılın başındaki savaşlarda büyük bedeller ödemiş bir millet olarak 78 milyon vatandaşımızla birlikte bütün siyasi partilerimizle ve bütün unsurlarımızla beraber ülkemize yöneltilen iftiraları reddediyoruz ve şiddetle telin ediyoruz" dedi.

"KIŞKIRTICI AÇIKLAMALARIN AVRUPA PARLAMENTOSU GİBİ BARIŞI GÖZETMESİ GEREKEN KURUMLARDAN GELMESİ KAYGI VERİCİDİR"

Avrupa Parlamentosu'nun 1915 Olayları hakkındaki kararının endişe verici olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Bugün Yemen'den Libya'ya Suriye'den Afrika'ya büyük acıların yaşandığı ve her gün yüzlerce masum insanın acımasızca öldürüldüğü zulümlere seyirci kalanlar, bu coğrafyada yüz yıl önce yaşanan acıları kullanarak yeni nefret suçları işlemektedirler. Dinler arası, mezhepler arası, etnik gruplar arası mücadeleyi körükleyen kapanan yaraları ısrarla açmak ve kanatmak isteyen kışkırtıcı beyan ve açıklamaların Avrupa Parlamentosu gibi bölgesel ve küresel barışı gözetmesi gereken kurumlardan gelmesi Avrupa'nın ve insanlığın geleceği adına endişe ve kaygı vericidir. 20'nci yüzyılın başındaki savaşlarda büyük bedeller ödemiş bir millet olarak 78 milyon vatandaşımızla birlikte bütün siyasi partilerimizle ve bütün unsurlarımızla beraber ülkemize yöneltilen iftiraları reddediyoruz ve şiddetle telin ediyoruz" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZI TEMSİL EDEN ÜYELERİN KİMLİKLERİNE BAKILDIĞINDA GÖRÜLECEK TEK ŞEY AYRIMCILIĞIN REDDEDİLMİŞ OLDUĞU GERÇEĞİDİR"

Başbakan Davutoğlu, Meclis kürsüsündeki konuşmasında " Türkiye'ye karşı bir nefret söylemi geliştirenler, tarih ve insanlık önünde mahçup olacaklar ve hesap vereceklerdir. Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını yüzyıllarca yaşatmış ve sayısız inancı, kavmi yüzyıllarca bir arada barış içinde kardeşçe yaşatmış, çoğulculuğun tarihteki en başarılı örneğini sergilemiş bir milletiz. Meclis-i Mebusan'dan TBMM'ye vatandaşlarımızı temsil eden üyelerin kimliklerine bakıldığında görülecek tek şey ayrımcılığın, tek tipçiliğin reddedilmiş olduğu gerçeğidir. Bu çoğulcu yapının dünyada başka örneği yoktur. Sonsuza kadar herkesin hukukunu savunacağız ve insan onurunu muhafazayı en üstün değer kabul edeceğiz. Bizler öncelikle kendi vatandaşlarımız olmak üzere daima insanlığın onurunu savunacak ve adaletin taşıyıcısı olacağız. Başkalarının yanlışları bizi hiçbir zaman adaletsizliğe sevk etmeyecek millet olarak, ülke olarak demokrasiden insan hak ve özgürlüklerinden mazlumların yanında olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bundan sonra da emperyalizme ve sömürgeciliğe karşı nerede bir ses yükselirse onun yanında olacak her türlü baskı ve zulme karşı da mazlumlarla birlikte hareket etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek: Vatandaşlarımıza Ayrımcılık Yapılırsa Sorumluluk Bu Söylemde Bulunanlara Aittir... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement