TBMM Başkanı Kahraman Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Kahraman Açıklaması

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bu ayrımlar, bu bölünme gibi durumlar geçicidir, kalıcı olamaz. Kökümüz bir ve geleceğimiz bir olacak, çok daha ileriye gideceğiz.

26.05.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bu ayrımlar, bu bölünme gibi durumlar geçicidir, kalıcı olamaz. Kökümüz bir ve geleceğimiz bir olacak, çok daha ileriye gideceğiz. Kardeş olduğumuzu unutmayacağız." dedi.

Meclis Başkanı Kahraman, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri'nin açılışına katıldı.

Kahraman burada yaptığı konuşmada, milliyetçiliğin, vatanını, bayrağını, sancağını ve milletini sevmek olduğunu belirterek bu yönüyle Çankırı'nın her zaman imtihanını verdiğini, manevi ve milli değerlere sahip bir şehir olduğunu söyledi. Çankırı'nın tarihinin çok eskilere, Hititlere dayandığını anlatan Kahraman, yaklaşık 5 bin yıllık bir yerleşim yeri olduğunu aktardı.

Türkiye'nin geliştiğine dikkati çeken Kahraman, "Kısa zamanda Türkiye çok mesafe kat etti, Cenab-ı Hak bütün emek verenlerden razı olsun." ifadesini kullandı.

Kahraman, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Önümüzü kesmek isteyenler var, güçlü bir Türkiye'nin olmasını istemeyenler var. Şehitlerimiz geliyor, hepimiz üzülüyoruz. Vatanımızı böldürtmeyiz, bayrağımızı indirtmeyiz, biz daha ötelere gideceğiz. Biz Osmanlının ahfadıyız. 10 gün evvel Yeni Zelanda'daydım. Sanki Türkiye'nin bir vilayeti gibi, camisine gittiğimizde Abdülhamit köşesi gördük Singapur'da. Tuğra, Abdülhamit'in, miğfer, zırh, Osmanlı askeri kıyafeti, köşe yapmışlar, Abdülhamit köşesi. Cumhurbaşkanımızın resmini duvara asmışlar, Yeni Zelanda, Singapur, Endonezya. Bizim bir büyük kültür coğrafyamız var. Bizim gönül coğrafyamız çok geniştir, bizden önderlik bekliyorlar. Önder ve örnek bir ülke olmamızı bekliyorlar. Bu ayrımlar, bu bölünme gibi durumlar geçicidir, kalıcı olamaz. Kökümüz bir ve geleceğimiz bir olacak, çok daha ileriye gideceğiz. Kardeş olduğumuzu unutmayacağız."

"Çankırı'ya ne yapılsa azdır"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da, Çankırı'yı çok sevdiğini belirterek, tanıtım gününü hazırlayanlara teşekkür etti.

Çankırılıların iyi ve çalışkan insanlar olduğunun altını çizen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Çankırı'ya ne yapılsa azdır. Şunu açık yüreklilikle ifade ediyorum, eski Türkiye'de maalesef Çankırı unutulmuş, kıyıda, köşede kalmıştı. 2003 yılında DSİ Genel Müdürü olduğum zaman Belediye Başkanı geldi, 'Çankırı susuz' dedi. Çankırı'nın nüfusu 100 binden düşük olduğu için DSİ'nin buraya su götürmesi mümkün değildi, çünkü kanuna göre nüfusu 100 binden büyük olan şehirlere su götürmekle mükellef ama biz oradaki bütün ilçeleri, köyleri topladık, nüfusunu 100 bini aşırdık ve Allah'a şükür Güldürcek Barajı'ndan güldür güldür memba suyunu getirdik."

Çankırı'ya ne gerekiliyorsa yapıldığını vurgulayan Eroğlu, Çankırı'ya yapılan yatırımları içeren kitapçıkları tanıtım gününü hazırlayan ekibe teslim etti.

Bakan Eroğlu, kısa bir süre önce Çankırı'da, 77 milyon lira yatırım bedelli 15 tesisin toplu temel atma ve açılış törenini gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, "Çankırı'yı, yeşil Çankırı yapacağız." dedi.

Çankırı OSB, yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü ise "Aslında bu konuşmayı Fikri Işık Bey yapacaktı. Fakat hükümette bir görev değişikliği olunca, Hüseyin Bey davet etti, gelmeye söz verdim. Geldim ve buradayım." ifadesini kullandı.

Özlü, 2 hafta önce de Düzce Tanıtım Günleri faaliyetinin yapıldığını hatırlatarak, Çankırı Tanıtım Günlerinin de şehrin tanıtımı için faydalı olacağına işaret etti.

Bakanlığın Çankırı'daki faaliyetleri hakkında bilgi veren Özlü, şehirde 972 bin 500 metrekarelik alana, "Çankırı Orta Organize Sanayi Bölgesi"nin kurulduğunu söyledi. OSB'nin yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacağını bildiren Özlü, etkinliğin Çankırılılar için hayırlı olmasını diledi.

Konuşmalarından ardından Meclis Başkanı Kahraman ile Bakanlar Eroğlu ve Özlü standları gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Kahraman Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement