TBMM Başkanı Kahraman'dan Başkan Kasap'a Ziyaret… - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Kahraman'dan Başkan Kasap'a Ziyaret…

TBMM Başkanı Kahraman\'dan Başkan Kasap\'a Ziyaret…

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Rize'nin Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 555. yılı kutlama etkinliklerine katılmak üzere Rize'ye geldi.

29.08.2016 08:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahraman'ı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Avcı karşıladı.

Valiliği ziyaret eden Meclis Başkanı Kahraman, tören mangasını selamladıktan sonra şeref defterini imzaladı.
Kahraman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 Ağustos 1461'in Trabzon'un fetih tarihi olduğunu belirterek, fetih şöleninin bu yıl ilk kez Rize Belediyesince gerçekleştirileceğini bildirdi.

Meclis Başkanı Kahraman, "Ceddimiz Fatih Sultan Mehmet Han büyük bir orduyla geldiği Trabzon'u devlet olarak kendisine biat'larını bağışlaması dileğiyle Trabzon İmparatorluğunu fethetti. Trabzon'a bağlı Rize ve Artvin de aynı şekilde Osmanlı toprağı oldu. Dolayısıyla bu iki vilayetimizin kökü, tarihi 28 Ağustos 1461'dir." diye konuştu.
Valilik ziyaretinin ardından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ı beraberindeki heyetle ziyaret etti. Meclis Başkanı Kahraman, Belediye başkanlığı makamında Başkan Kasap'a Tarih şuurunu ve bilincini canlandırmak maksadıyla Rize'nin Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 555. yılı kutlama etkinlikleri tertipledikleri için teşekkür etti. "Kökü olmayanın meyve vermesi mümkün değildir. Kökü olmayan ağacın kurumaması mümkün değildir. Kök tarihtir. Tarihimize sahip çıkacağız inşallah." ifadesini kullandı.

Meclis Başkanı Kahraman 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi ile ilgili ise"Emniyetimiz sağlam Elhamdülillah. Polisimizden çok memnunuz, dimdik durdu. Askerim de dimdik durdu, asker elbisesi giymiş teröristler vardı, asker değil. Orası peygamber ocağı." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, Fetih şölenimizi sizin bilginiz ve önderliğinizde başlattık. İnşaallah bundan sonra Allah'ın izni ile devam edeceğiz. Tüm paydaşlarla birlikte yürütmenin gayreti içerisindeyiz. Sizlerde bir büyüğümüz olarak her zaman destekçimiz oluyorsunuz dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Kahraman'dan Başkan Kasap'a Ziyaret… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da Kasten Yaralama ve Yağma Şüphelisi Tutuklandı
    18:38 İskenderun'da Kasten Yaralama ve Yağma Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kasten yaralama ve yağma suçlarına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

  • Bahar Alerjisi ve Semptomları
    18:37 Bahar Alerjisi ve Semptomları

    Yılın canlı ve renkli bahar ayları geldi. Havalar ısınıyor, çiçekler açıyor ancak bu aynı zamanda havada daha fazla polen olduğu anlamına geliyor. Polenle birlikte artan, bahar alerjisi olarak adlandırılan saman nezlesi ise, birçok kişi için burun akıntısı ve gözlerde kaşıntı demek. Bahar alerjisi olan kişilerde burun, göz ve boğazın şişmesine veya tahriş olmasına neden olan proteinler içeren polenlerin etkisiyle semptomlar ortaya çıkar. Bahar alerjisinin semptomlarıyla başa çıkmak için antihistaminik veya farklı formlarda steroidler kullanılabilir.

  • Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi
    18:33 Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 330 öğrenci güreş ve masa tenisi yarışmalarına katıldı. Dereceye giren sporcular, 23 Nisan'da yapılacak törende ödüllerini alacak.

  • CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi
    18:33 CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi

    Ankara Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP'nin düzenlediği 'İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı'na katıldı. Toplantıda, belediye başkanlarının görüşleri, önerileri ve önümüzdeki dönemle ilgili talepleri dinlendi.

  • Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı
    18:31 Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Partililerin Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözler söylediği iddialarına ilişkin U.G. adlı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

  • Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti
    18:29 Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti

    Sur Belediyesi, mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler söyledikleri iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” denildi.


Advertisement