TBMM Başkanı Kahraman "Dünya Çocukları" ile Buluştu - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Kahraman "Dünya Çocukları" ile Buluştu

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, çocuklara, "Büyüdüğünüzde, içinizdeki çocuğun, yani masumiyet, saflığın, karşılıklı sevginin sizi terk etmemesini, sizinle birlikte büyümesini sağlayın.

20.04.2016 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, çocuklara, "Büyüdüğünüzde, içinizdeki çocuğun, yani masumiyet, saflığın, karşılıklı sevginin sizi terk etmemesini, sizinle birlikte büyümesini sağlayın." diye seslendi.

Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, 38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılmak üzere 21 ülkeden gelen çocukları kabul etti.

Çocuklar için yarının büyükleri denildiğini, böylece insanlığın ve milletlerin geleceği için çok önemli olduklarının vurgulandığını belirten Kahraman, "Çocuklar, yarının büyükleri olacakları için değil bizzat çocuk oldukları için değerlidir." dedi.

Çocukluğun, masumiyet, saflık, temizlik, karşılıklı sevmek ve sevilmek, önyargısız, şartlanmadan, kin ve nefret duyguları taşımadan, bencilliğe kapılmadan dünyaya bakmak anlamına geldiğini vurgulayan Kahraman, "Günahsız zamanlarımızın yürek hafifliğine olan özlemimiz ne kadar yaşlansak da hiç bitmez, bizi hiç terk etmez." diye konuştu.

-"Dedem Adem, ninem Havva'dır"

TBMM Başkanı Kahraman, çocukluğun, hiçbir zaman kendilerinden ayrılmayan vasıfları olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsan büyür fakat anne ve babasının yanında her zaman çocuktur. Yaşlı başlı insanlar için bile 'falanın çocuğu' deriz. İnsanlık ailesi, bir çocuklar topluluğudur. Hepimiz Hz. Adem ile Hz. Havva'nın çocuklarıyız. Bu yüzden hepimiz kardeşiz. Dillerimiz, derilerimizin rengi, ırkımız, yaşadığımız memleket farklı da olsa hepiniz aynı anne ve babanın çocuklarıyız. Bazen, 'Kaç baş yukarı doğru sayarsınız?' diye sorarım. Kimi 3, kimi 6, kimi 9 der. 'Ben hepinizden daha çok biliyorum, dedemi ve ninemi hepinizden daha iyi biliyorum. Çünkü dedem Adem, ninem Havva'dır' derim. Bu yönüyle ırkçılık, kavmiyetçilik yanlış bir hadisedir. Böyle bakmak lazım. O zaman nefret yerini sevgiyi, düşmanlık yerini saygıya bırakır."

-"Günahsız doğarlar"

Kahraman, insan haklarının, herkes için geçerli olduğuna dikkati çekerek, insan olarak eşit doğduklarını söyledi.

İnançlarına göre çocuğun günahsız doğduğunu, tertemiz, bembeyaz bir kağıt olduğuna işaret eden Kahraman, cemiyet, aile, okulun, bunun üzerine yazısını yazdığını anlattı.

Kahraman, çocuğa, "melek", "günahsız" dediklerini dile getirerek, "Kardeşlik duygusunun devamı, milletler arası ilişkilerde de kendini gösterir. Rekabet, mücadele yerini dayanışmaya bırakır. Biz hiçbir zaman aynı aile olduğumuzu unutmamalıyız. Sevgili çocuklar, ileride büyüdüğünüz zaman, içinizdeki çocuğun, yani masumiyet, saflığın, karşılıklı sevginin sizi terk etmemesini, sizinle birlikte büyümesini sağlayın." diye seslendi.

Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Estonya, Filistin, Gürcistan, Irak, Karadağ, KKTC, Kırgızistan, Makedonya, Maldivler, Moldova, Romanya, Sırbistan, Seyşeller, Tayland, Türkmenistan ve Ukrayna'dan gelen çocuklar, Kahraman'a ülkelerinden getirdikleri hediyeleri sundu.

Kahraman da hediye verdi, çocuklar ile tek tek sohbet etti, nerede okuduklarını, büyüyünce ne olmak istediklerini, Türkiye'de hangi takımı tuttuklarını sordu. Kahraman, Filistin'li çocukların hediye ettiği atkıyı, Türkmenistan ve Ukraynalı çocukların hediye ettiği şapkaları taktı.

TBMM Başkanı Kahraman, daha sonra çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi ve onlarla kameralara el sallayarak poz verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Kahraman 'Dünya Çocukları' ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: Cumhur İttifakı'na zarar vermek isteyen partiler var
    17:54 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: Cumhur İttifakı'na zarar vermek isteyen partiler var

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, "Cumhur İttifakı'nın yanındaymış gibi gözüküp, ittifaka zarar vermek niyetiyle çeşitli şehirlerde aday gösteren partiler var. Bu partiler de Cumhur İttifakı'na, AK Parti belediyeciliğine zarar vermenin dışında hiçbir şey vadetmiyorlar.

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • AK Parti Ortahisar İlçe Mitinginde Projeler Konuşuldu
    17:52 AK Parti Ortahisar İlçe Mitinginde Projeler Konuşuldu

    AK Parti Ortahisar ilçe mitinginde Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayları Ahmet Metin Genç ve Ergin Aydın, projelerle ilgili söz verdiler. Mitinge AK Parti Trabzon milletvekilleri, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve çok sayıda partili katıldı. Ahmet Metin Genç, raylı sistem, Gülcemal ve sanayi siteleri gibi projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Ergin Aydın ise Ortahisar'a özel projeler sunacaklarını belirtti.

  • Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız
    17:49 Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız

    Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Polonya'da bir araya geldi. Tusk, Ukrayna'ya mali, diplomatik yardım, askeri teçhizat sağlanması, bu ülkenin AB'ye katılım süreci, NATO'ya üye olması konularının tartışılmaz olduğunu belirtti. Tusk ayrıca, Rusya ve Belarus tarım ürünlerine AB tarafından yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına bir adım mesafede olduklarını ifade etti.

  • Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
    17:48 Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı. Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Yatırımlar arasında eğitim, gençlik ve spor, sağlık, konut, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım, sanayi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti
    17:40 Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti

    20. Dönem DYP Milletvekili Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal, 90 yaşında hayatını kaybetti. Cenaze namazı Hulusi Akar Cami'nde kılındı ve birçok siyasi isim katıldı. Çilsal'ın cenazesi eski mezarlığa defnedildi.


Advertisement