TBMM Başkanı Kahraman Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Kahraman Hakkında Suç Duyurusu

Eskişehir’de bazı sendika ve sivil toplum örgütleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘Laiklik’ söylemlerine tepki göstererek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

27.04.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de bazı sendika ve sivil toplum örgütleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Laiklik' söylemlerine tepki göstererek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Eskişehir Adalet Sarayı önünde bir araya gelen Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üye ve yöneticileri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, laikliğin yeni anayasada olmaması yönündeki sözlerine tepki göstermek için bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, İsmail Kahraman'ın istifa etmesi gerektiğini savundu. Sungar, "Milli iradenin temsil edildiği en yüce makam olan TBMM'nin Başkanı olduğunu ve tarafsız olması gerektiğini unutarak daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmakla cezalandırılan AKP'nin sözcüsü gibi davranan İsmail Kahraman, laiklik ilkesine ve Cumhuriyet devrimlerine karşı açıkça meydan okuyarak suç işlemiştir. Kahraman'ı kınıyor ve istifaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından sendika ve sivil toplum örgütü başkanları, dilekçeleri doldurarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Kahraman Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement