TBMM Başkanı Yılmaz: 78 Milyon Kardeştir - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Yılmaz: 78 Milyon Kardeştir

TBMM Başkanı Yılmaz: 78 Milyon Kardeştir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, devletin elden gitmemesi için çekişmelerin bir yana bırakılarak birlik beraberlik içinde olunması gerektiğini söyleyerek, "78 milyon kardeştir.

21.10.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, devletin elden gitmemesi için çekişmelerin bir yana bırakılarak birlik beraberlik içinde olunması gerektiğini söyleyerek, "78 milyon kardeştir. 78 milyon bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır" dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas'taki 4'üncü gününde Akıncılar İlçesi'ni ziyaret etti. Burada ilk olarak Akıncılar İmam Hatip Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı. Daha sonra TOKİ tarafından ilçeye yapılacak olan 155 konutun temel atma ve toplu açılış törenine katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Yılmaz, Türkiye'de 600 binin üzerinde konutun yapıldığını, 580 bin konutun ise tesliminin yapıldığını belirtti. Türkiye'de yaşayan 78 milyonun kardeş olduğuna vurgu yapan Yılmaz, şöyle dedi:

"Hala problemimiz var, ama geçmişten olmayacak kadar Türkiye iyi bir durumda. Problemlerimizi birlik ve beraberlik içerisinde çözeriz başka çaresi de yok. Gücümüzün gitmemesi için, devletimizin elimizden gitmemesi için birbirimizle çekişmememiz lazım. Ayrılığı, gayrılığı, küslüğü bırakmak lazım. Bir olmamız, beraber olmamız lazım. Her zaman söylüyoruz. Tekrarlamak lazım. Bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız ve birlikte Türkiye olacağız. 78 milyon kardeştir. 78 milyon bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Hiç kimse bizden daha imtiyazlı bu ülkenin sahibi konumunda değildir. Sabırlı olacağız çünkü Allah sabredenlerle beraberdir."

'AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK'

Türkiye'nin önemli atılımlarda bulunduğunu kaydeden Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu millet özgüvenini kazandı. Eskiden tankını yapamazdı, helikopterini, uçağını, kendi piyade tüfeğini, uydusunu yapamazdı. Cenabı Allah'a hamdolsun şimdi kendi uydusunu, insansız hava aracını, helikopterini, eğitim, uçağını ve savaş uçağını yapmak için çalışma başlatmış karar almış bir ülkeyiz, bir milletiz. Bu milletin de devletiyiz. Bu nasıl yaptık? Siz istikrara sahip çıktınız. Siz istikrara sahip çıkarsanız bu ülkede yapamayacağımız, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Ben Allah yardımcısı olsun bu milletin diyorum."

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz, ilçe pazarına da uğrayarak esnafı ziyaret etti. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Yılmaz: 78 Milyon Kardeştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement