TBMM Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

TBMM Başkanı Yılmaz Açıklaması

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Meclis, halk iradesinin tecelligahıdır, toplumsal barış ve güvenin sağlanmasına yönelik çözümün de yegane adresidir" dedi.

15.09.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Meclis, halk iradesinin tecelligahıdır, toplumsal barış ve güvenin sağlanmasına yönelik çözümün de yegane adresidir" dedi.

Yılmaz, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Kayseri Şeker Fabrikasınca düzenlenen bölge müdürlüğü hizmet binası ve tarım market açılışı ile lisanslı depoculuk temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Şarkışla'nın ufkunu açacak önemli bir tesisin  temelinin atıldığını söyledi.

Lisanslı depoculuğun tamamlandığında hemen hemen Türkiye'de bir ilk olacağını belirten Yılmaz, tesislerin Sivas'a ve ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Şeker pancarı tarımı ve buna dayalı şeker üretiminin ülkenin en önemli temel gıda ve endüstrisinin temel taşlarından birisi olduğunu vurgulayan Yımaz, "Şeker üretiminde Türkiye'nin politikası kendine yeterli olmaktır" ifadesini kullandı.

Dünyada yıllık şeker üretiminin 180 milyon ton olduğunun altını çizen Yılmaz, bunun yüzde 82'sinin şeker kamışından, yüzde 18'inin ise şeker pancarından elde edildiğini aktardı.

Türkiye'nin dünyadaki şeker üretimi ve tüketiminde yüzde 15 civarında payı bulunduğunu kaydeden Yılmaz, "Türkiye'de kişi başına yıllık şeker tüketimi 25 kilogram. Şeker pancarı üretiminde Türkiye dünya 6'ıncısı. 2013 yılında 2 milyon 913 bin hektar alanda 16 milyon ton üretim yapılmış ve 126 bin çiftçimiz şeker pancarı üretiyor" diye konuştu.

Şeker pancarı üretiminin yüzde 70'inin İç Anadolu Bölgesinde yapıldığına işaret eden Yılmaz, Türkiye'de şeker pancarının dörtte birinin Konya'da üretildiğini, Yozgat, Aksaray, Eskişehir, Afyon, Kayseri, Karaman, Kahramanmaraş, Ankara, Tokat ve Sivas'ta şeker pancarı üretimi yapıldığını söyledi.

Yılmaz, Sivas'ın şeker pancarı üretiminde Türkiye'de 11. sırada yer aldığını, Türkiye'nin de tarımda söz sahibi ülkeler arasında bulunduğunu belirtti.

"Saldırılar yüreğimizi yaralamaktadır"

Son dönemdeki terör olaylarına değinerek, ay yıldızlı bayrak altında birlik ve beraberlik devam ettiği sürece çok daha güzel günler görüleceğini vurgulayan Meclis Başkanı Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza yönelik saldırılar hepimizin yüreğini yaralamaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti olarak yaşadığımız bu zor coğrafyada her türlü toplumsal ve siyasal problemlerimizi demokratik siyaset zemininde çözebiliriz. Bizim tartışarak TBMM'de çözemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Meclis halk iradesinin tecelligahıdır, toplumsal barış ve güvenin sağlanmasına yönelik çözümün de yegane adresidir. Milletimiz de böyle inanıyor ki seçimlere katılım yüzde 86. Dolayısıyla sizler sahip çıktıkça, problemlerimizin ve sorunun çözümünü meclis olarak gördükçe inşallah Türkiye daha çok güçlenecek. Türkiye daha çok güçlendikçe terör ne yaparsa yapsın Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne zarar veremeyecektir."

Devletin güçlü olduğunu, ülkeye ve halka yönelik her türlü tehdidi bertaraf edebilecek güce ve iradeye sahip bulunduğunu aktaran Yılmaz, vatandaşlardan kaos ve yılgınlık yaratmak amaçlı girişimler karşısında soğukkanlılıklarını muhafaza etmelerini, demokratik protestolar dışına çıkmamalarını istedi.

Halkın gücünün Meclisin, devletin ve cumhuriyetin gücü olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu zor dönemler aşılır, hiç kimsenin burnunun kanamadığı, kardeşliğin ve barışın temin edildiği bir toplumsal iklime mutlaka ulaşılır. Bunun en büyük garantisi, bu ülkede yaşayan her türlü inanç, kimlik, siyaset görüş sahibi insanlarımızın ortak bir arada yaşama iradesi ve kardeşlik arzusudur. Birliğimiz milletimizin gücüdür, birbirimizle kavga edersek sahip olduğumuz herşeyin bereketi kaçar. Temeli sağlam olan duvar yıkılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli sağlamdır. Dünya yeniden kurulsa, Türkiye yeniden kurulan bu dünyada yerini alır. Türkiye kaderimiz ve bu bizim seçimimizdir. Buna sahip çıkmak bizim bu ülkeye, bu vatana ve evlatlarımıza olan öncelikli sorumluluğumuzdur."

Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Şarkışla Lisanslı Depoculuk tesisinin temelini atarak, Kayseri Şeker Fabrikası Şarkışla Pancar Bölge Müdürlüğü hizmet binası ve Tarım Market'in açılışını gerçekleştirdi.

Törene Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TBMM Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement