TBMM Başkanı Yılmaz: Eski Türkiye Hayranları Var - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Yılmaz: Eski Türkiye Hayranları Var

TBMM Başkanı Yılmaz: Eski Türkiye Hayranları Var

Tbmm Başkanı İsmet Yılmaz, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da eski Türkiye özlemi içinde bulunanlar olduğunu belirterek, "Bazıları niçin eski Türkiye'ye hayran olur veya onu ister akıl alır gibi değil. Sağlıkta da eski Türkiye isteyenler var. Olacak şey mi?" dedi.

19.10.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tbmm Başkanı İsmet Yılmaz, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da eski Türkiye özlemi içinde bulunanlar olduğunu belirterek, "Bazıları niçin eski Türkiye'ye hayran olur veya onu ister akıl alır gibi değil. Sağlıkta da eski Türkiye isteyenler var. Olacak şey mi?" dedi.

Dün geldiği Sivas'ta çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, bugün de kentte yapımı tamamlanarak hizmete giren 700 yataklı yeni Numune Hastanesi'nin resmi açılış programına katıldı. Hastanenin açılış programına TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Belediye Başkanı Sami Aydın, il protokolü ve sağlık çalışanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende hastane hakkında teknik bilgiler aktarıldı. Ardından, Vali Barut, Milletvekilleri ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş birer konuşma yaptı. Son olarak kürsüye gelen TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, yeni yapılan hastanenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Ülkede halen eski Türkiye'yi özleyenler bulunduğu eleştirisini getiren Yılmaz, dün Zara ilçesinde bir köprü açılışı yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Zara Ekinli köyünde, yeni bir köprü açılışı yaptık. Eski köprü kalsın istedim. Eski köprü kalsın ki, yeni köprünün ne olduğunu görelim. Bölünmüş yolları bir hafta kapatın. Bakın trafik ne hale geliyor. Onu yapmak trafik kazası riski canına mal olur ki o risk alınmaz. Bazıları niçin eski Türkiye'ye hayran olur veya onu ister akıl alır gibi değil. Sağlıkta da eski Türkiye isteyenler var. Olacak şey mi?

Ben yıllar önce Samatya SSK Hastanesi'ne sabah 4'te gittim. Daha sabah namazı olmamış doktor yok. 4'te doktor olur mu? Niye gidiyorsunuz? Her doktorun belli bir hastaya bakma sayısı var. Bu sayı 25-30, 40'tır. Siz numarayı alırsanız, tedavi olursunuz. Kazara 4'te gittiniz o numara bitmişse sizden daha uyanıkları var, demek ki sizden daha erken gelenler var. O zaman ertesi gün daha erken gitmeniz gerekirdi. Reçete ile ilacı her yerden alamazdınız. Bazı ilaçlar verilirdi, bazıları yok ama eşdeğer ilaç verirdi. Bazıları da yok, daha sonra gel derdi. Bazıları gitmemek için ilaçları dışarıdan almak zorunda kalırdı, herhalde bu özleniyor. Böyle bir sağlık sistemi özlenir mi? İnsanın hastası vefat edince eğer masraflarını ödemezseniz cenazesini size teslim etmezlerdi. Biz bu durumdan geldik. Bizzat kendim hastamı yatırmadan önce boş senedin altına imza attığımı bilirim. Eğer boş senede imza atmazsanız hastanızı içeri almazlardı. İşte eski Türkiye bu. Dünü çok çabuk unutuyoruz. Bir hocamızın de dediği gibi, bir dün dersi verilmesi lazım. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, toplu konutta, çevrede dün nasıldı diye. Unutmamak lazım."

'DİĞER ÜLKELERE SAĞIK DERSİ VERECEK DURUMDAYIZ'

Her işin başının sağlık olduğunu belirten TBMM Başkanı Yılmaz, Kanuni Sultan Süleyman'ın, "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözlerini hatırlattı. Yılmaz şöyle devam etti:

"Sağlığınız olmazsa, evladınızı, ailenizi hatta vatanınızı göremeyecek duruma geliyorsunuz. 'Allah dert verip dermen aratmasın' derler, yine 'derdi veren devasını da verir' derler. Hastalık geldiğinde doğru yerde doğru zamanda tedavi yapılması gerekiyor. Bu anlamda geçen dönemde, sağlıkta değişim ve dönüşüm gerçekleştirildi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. O sağlıktaki değişim dönüşümün bir parçasıdır burası. Eski bakanlarımıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum, çünkü kuş alayıyla uçar. Bugün Türkiye'nin kendi sağlık sistemlerinden birine sahibiz. Obama bir sağlık reformu çıkardı, o Türkiye'den daha gerideydi. Eski Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ı çağırdılar. Harvard'da Türkiye'deki sağlık sistemiyle ilgili ders verdi. Diğer ülkelere sağlık dersi verecek durumdayız. Yurt dışından tedaviye, ameliyat olmaya gelenler var. 70 bine yakın dışarıdan gelen bir hasta var ve sağlık turizmi her geçen gün artıyor. Halkın devletin sağlık sisteminden yararlandığı, yoksulların primlerinin devlet tarafından karşılandığı, 18 yaş altındaki tüm bireylerin sağlık güvencesinde olduğu genel sağlık sistemine geçildi. Aile hekimliği başlatıldı, tüm Türkiye'de yaygınlaştırıldı.

Hastaneler tak çatı altında toplandı. Vatandaşların sağlık hizmetlerine kolay bir şekilde ulaşması sağlandı. SSK hastanelerindeki eczaneleri kapatarak, hastaların özel hastanelerden ilaç alabilmelerini sağladık. Eskiden SSK'lı SSK, Emekli Sandığı ancak kendi hastanesine gidebilirdi. Şimdi böyle bir ayrım kalmadı."

Sağlık'ta 2003'ten bu yana önemli mesafeler katedildiğini rakamlar ile dile getiren TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, 2003'te yüzde 39 olan sağlıkta memnuniyet oranının bugün yüzde 73'e yükseldiğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek hastane binası hizmete açıldı. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler hastane içerisini bir süre gezip,  tedavi görenleri ziyaret etti, görevlilerden bilgi aldı. Yılmaz, daha sonra Gürün ilçesine hareket etti. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Yılmaz: Eski Türkiye Hayranları Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.


Advertisement