TBMM'de Tokmaklı Kavga! Bardaklar Havada Uçuştu, 4 Vekil Yaralandı - Son Dakika
Güncel

TBMM'de Tokmaklı Kavga! Bardaklar Havada Uçuştu, 4 Vekil Yaralandı

Meclis'te AK Partili, CHP'li ve HDP'li milletvekilleri arasında kavga çıktı. Vekillerin birbirlerine tokmakla saldırdığı, bardakların havada uçuştuğu kavgada 4 kişi yaralandı.

18.02.2015 00:15  Güncelleme: 02:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturumda, AK Partili milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası çıkan kavgada 4 milletvekili yaralandı.

(Ertuğrul Kürkçü başından yaralandı)

Meclis'te AK Partili millletvekilleri ile CHP'li milletvekilleri arasında kavga çıktı. Tartışma sonrası çıkan kavgada CHP'li Musa Çam'ın tokmakla aldığı darbe sonucu yaralandığı öne sürüldü. Kavgada, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Aykut Erdoğu ve HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü de yaralandı.

(CHP milletvekili Musa Çam fenalık geçirdi.)

CHP'Lİ MELDA ONUR: İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER VARDI

Olayın ardından Hürriyet'e konuşan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HDP'li kadınların kürsüye yürüdüğünü, AK Partili kadın milletvekillerinin bu gruba müdahale etmeye çalışmasıyla olayların çıktığını söyledi.

Onur, kavgada Meclis'in tokmakla vekil kovalayanlar ve havada uçuşan bardaklarla inanılmaz görüntülere sahne olduğunu aktardı. Melda Onur, Meclis Genel Kurulu'na hasta bakıcıların girdiğini ve yaşanan kavgada CHP'li Musa Çam çiçeklerin üzerine düştüğünü, uzun süre düştüğü yerden kalkamadığını belirtti. Onur, ayrıca arbede sırasında Sebahat Tuncel'in de arada kalarak elinden yaralandığını sözlerine ekledi.

(Sabahat Tuncel elinden yaralandı)

"ÇOK AĞIR BİR SALDIRI OLDU"

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan kavgayla ilgili, "Hakikaten çok ağır bir saldırı oldu, demir iskemleleri fırlattılar, Aykut Erdoğdu'nun göğsüne Meclis Başkanı'nın tokmağıyla vurdular, çanı bir milletvekilinin kafasına indirdiler" dedi.

Kürkçü konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bizim grup başkanvekilimiz Pervin Buldan ve milletvekilimiz Sebahat Tuncel, kürsünün önünde durdular. Bunun üzerine bir anda AKP'li erkek vekiller kürsüye saldırdılar. Arkadaşlarımızı itip kakmaya başlayınca ister istemez arkadaşlarımızı korumak için müdahale ettik ve bunun üzerine arbede başladı.

"BAŞIMDA BİR DARBE VAR"

Sadece kendimizi mazur göstermek için konuşmuyorum, hakikaten çok ağır bir saldırı oldu. Hem çok sayıda insan saldırdı, bayağı can almaya gelir gibi... Demir iskemleleri fırlattılar, Aykut Erdoğdu'nun göğsüne Meclis Başkanı'nın tokmağıyla vurdular, çanı bir milletvekilinin kafasına indirdiler. Ben de Sebahat Tuncel'i vekilimizi kenara çekmeye çalışırken ona saldırmak isteyenler bana saldırdı ve yere yuvarlandık. Ondan sonra başım kanayınca arkadaşlar revire getirdi. Başımda bir darbe var. Kanama durdu. Vahim olduğunu sanmıyorum ama sabaha kadar bakacağız.

"OLACAKLARIN BİR DEMOSU SAYABİLİRİZ"

AKP grubu, bu iç güvenlik yasasını yıldırım hızıyla, tartışma olmadan Meclis'ten geçirmek istiyor. Kapalı olduğu için oturum daha fütursuz hareket edildi. İç güvenlik paketinin bir fiili uygulamasını Meclis'te yaşamış bulunuyoruz. Bu gece tasarının görüşmelerine başlama hırsıyla bu sonuç doğdu. AKP'li vekiller kendilerinin vehmettikleri yetkiyi polise verdikleri takdirde olacaklara dair bir demo sayabiliriz olanları."

CHP'Lİ MAHMUT TANAL: ÇEKİM YAPINCA BANA DA SALDIRDILAR

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da olayı şöyle anlattı:

"Kapalı oturumda Hasip Kaplan söz istedi ve kürsüye gitti. O sırada Kaplan kürsüdeyken Grup Başkanvekilimiz Levent Gök de söz istedi. Başkanvekili Bahçekapılı söz vermeyince Hasip Kaplan kürsüden ayrılmadı. Bunun üzerine Sebahat Tuncel kürsüye gitti. Ardından AK Parti'li milletvekilleri kürsünün etrafını sararak saldırdı ve olaylar başladı. Kavga başlayınca ben de cep telefonumla çekim yapmaya başladım. Bunu gören AK Parti'li milletvekilleri bu sefer bana saldırdılar. Kavga sırasında milletvekili arkadaşlarım Aykut Erdoğdu, Refik Eryılmaz, Musa Çam ile HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü yaralandı. Daha sonra beni arka kapıdan çıkararak revire götürdüler. Musa Çam'ın Atatürk çiçeğinin üzerine düştüğünü gördüm, umarım omuriliğinde bir zedelenme olmamıştır. Bana, Aykut Erdoğdu'ya ve Ertuğrul Kürkçü'ye Meclis revirinde müdahale yapıldı. Refik Eryılmaz ve Musa Çam Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı."

"ÇEKİÇLE SALDIRDILAR"

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise, AK Partililerin başkanlık divanındaki çekiçle saldırdığını, saldırıda Aykut Erdoğdu, Mahmut Tanal ve Ertuğrul Kürkçü'nün yaralandığını söyledi.

İşte Meclis'teki kavgadan kareler:

(Musa Çam'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.)

(Kavga öncesi tansiyonun arttığı dakikalardan kareler)

(Fotoğraflar Twitter'dan alınmıştır.)

TBMM\'de Tokmaklı Kavga! Bardaklar Havada Uçuştu, 4 Vekil Yaralandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel TBMM'de Tokmaklı Kavga! Bardaklar Havada Uçuştu, 4 Vekil Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (111)

  • Meser CAN: oylarınızı MHP verin Türkiye çok kötüye gidiyor her yer pkk oldu 29 19 Yanıtla
  • OSMAN: AKP VARKEN İDAMI RÜYANIZDA GÖRÜRSÜNÜZ. İDAMI BIRAKIN GENEL AF CIKARTACAKLAR İMRALI CANİSİDE CIKACAK HELE SABREDİN 25 19 Yanıtla
  • misafir: sokakta anarşist, mecliste faşist, millet unutmasın türkiye demokrasi mücadelesini chp lilere karşı veriyor 6 35 Yanıtla
  • Abdullah dadak: Bu koministlere bu çoooook az bile 8 31 Yanıtla
  • Doğubey: Arkadaşlar olayda MHP nin Sağduyulu ve ağır Başlı tavrına rağmen laf atanları anlamıyorum. Neden MHP sizi bu kadar rahatsız ediyor Allah tan korkun Dağdaki teröristten Şehirdeki hırsıza kadar hiç kimseden bu kadar nefret etmediniz. Tüm samimiyetimle soruyorum MHP nin bir vatan hainliğinimi gördünüz veya yolsuzluğunumu biliyorsunuz veyahut haşa dine ayete Peygamber'e bir hakaretinimi gördünüz Allah Aşkın'a söyleyin bilmiyorsak bir Kardeşiniz olarak öğretin. Hala MHP yi karalamak için molotofcuları vs savunuyor diye iftira atıyorlar. Günahtır kardeşim bunu yapanlar lütfen vicdanlarını unuttukları yerden çıkarsınlar. Sokaktaki çocuklar bile bilirki MHP bu zümrenin en baş düşmanıdır, MHP sadece kanunda Vizyondaki maddelerin perdesinde arkadan sessizce geçirilmeye çalışılanlara karşı. bu konuyu SAYGI çerçevesinde herkes ile tartışmaya hazırım 28 10 Yanıtla
  • gerçek: chp bu ortalığı karıştırmış yine tahrik etmiş . . . . anarşiyi terörü engelleyeceklerine yasaya karşı çıkarak hdp ile beraber gerçek yüzlerini gösteriyorlar vatan hainleri . . . 13 20 Yanıtla
  • YENİ TÜRKİYE: YARIN SAAT 12 DE TAKSİM MEYDANIN DA ''MİLLETVEKİLİNE ŞİDDETE HAYIR'' MİTİNGİNE HEPİNİZİ BEKLİYORUZ. . . 12 17 Yanıtla
  • Mr pr: Chp ye daha oy moy yok benden 14 15 Yanıtla
  • OSMAN: PES DOĞRUSU TÜRKİYEDE İÇ SAVAŞ CIKSIN İSTİYOR BAZILARI UMARIM 2015 DE YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ YAŞANIR YOKSA GİDİŞİMİZ HİÇ İYİ DEĞİL 16 10 Yanıtla
  • Aslan Guclu: Kurtler nereye giderse orayı karıştırıyorlar nedense. . 5 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement