TBMM'den Ortak "Mısır" Bildirisi - Son Dakika
Güncel

TBMM'den Ortak "Mısır" Bildirisi

TBMM, Mısır'daki idam kararlarına ilişkin ortak bir bildiri yayınladı.

09.04.2014 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM, Mısır'daki idam kararlarına ilişkin ortak bir bildiri yayınladı. Ortak bildiride, "Mısır'ın demokratik mücadelesine, umutlarına, hayallerine, istikbaline gölge düşürecek insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınacak olan bu idam kararlarının uygulanmaması TBMM'de tecelli eden millet iradesinin ortak arzusudur" denildi.

-ORTAK BİLDİRİ OKUNDU-

Meclis Genel Kurulu'nda, AK Parti, CHP, MHP ve BDP gruplarının imza attığı ortak bildiri okundu. Meclis Başkanvekili Meral Akşener'in okuduğu bildiride şu ifadeler yer aldı:

"TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler olarak kardeş ülke Mısır'da cereyan eden olayları yakından ve kaygıyla izlemekteyiz. Kaygı verici gelişmeler son idam kararlarıyla yeni bir aşamaya ulaşmış bulunmaktadır. TBMM olarak tüm kardeş Mısır halkının yanındayız. Mısırlı kardeşlerimizin demokrasi, insan hakları, temel özgürlükler, hukukun üstünlüğü, fırsat eşitliği ve refah yönündeki talep ve beklentilerini içtenlikle destekliyoruz. Mısır halkının herhangi bir dış müdahale olmaksızın kendi geleceğini en sağlıklı biçimde belirleme hak, yetenek ve iradesine sahip olduğunu biliyoruz ve kendilerine güveniyoruz. Siyasi gerekçelerle verilmiş olan idam cezalarının sadece Mısır halkını değil, bütün insanlığın vicdanını sızlatacağı açıktır. Bunun Mısır'daki gerginlikleri daha da arttırabileceği ve intikam hislerine dönüşebileceği endişesini taşıyoruz. Mısır'da barış ve demokrasiye giden yolun özgürlük ve insan haklarının düğmesinden geçtiği inancındayız. Dolayısıyla TBMM olarak amaç ve hedefimiz sadece kardeş Mısır halkıyla dayanışma halinde olduğumuzun altını çizmektir. Mısır'ın demokratik mücadelesine, umutlarına, hayallerine, istikbaline gölge düşürecek insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınacak olan bu idam kararlarının uygulanmaması TBMM'de tecelli eden millet iradesinin ortak arzusudur."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TBMM'den Ortak 'Mısır' Bildirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement