TBMM Dışişleri Komisyonu Üyeleri Anvers'te - Son Dakika
Güncel

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyeleri Anvers'te

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik'in konuşması MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'nun konuşması CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın konuşması TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri Anvers'te Belçika'nın Anvers kentinde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri darbe girişiminde yaşadıklarını ve daha sonra alınan önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu AK Parti Antalya Milletvekili Çelik: "Batı medyasında Türkiye'de olanlarla ilgili bir takım karalamalarla karşı karşı karşıyayız" MHP İstanbul Milletvekili İhsanoğlu: "Darbe girişiminden bir hayır tecelli etti.

03.08.2016 02:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik'in konuşması

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'nun konuşması

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın konuşması TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri Anvers'te

Belçika'nın Anvers kentinde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri darbe girişiminde yaşadıklarını ve daha sonra alınan önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu

AK Parti Antalya Milletvekili Çelik:

"Batı medyasında Türkiye'de olanlarla ilgili bir takım karalamalarla karşı karşı karşıyayız"

MHP İstanbul Milletvekili İhsanoğlu:

"Darbe girişiminden bir hayır tecelli etti. Muhalefet ile iktidar arasında bir milli birlik cephesi oluştu"

CHP Uşak Milletvekili Yalım:

"Biz darbenin her türlüsüne sonuna kadar karşıyız"

ANVERS AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlatmak için geldikleri Belçika'da, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu.

TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'dan oluşan heyet, Brüksel'in ardından Anvers kentine geçti.

Milletvekilleri, burada Anvers Başkonsolosu Metin Ergin'in ev sahipliğinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla buluştu. FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, heyet üyeleri darbe girişimi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Büyük bir felaket, birlik ve beraberlik sayesinde atlatıldı"

Dışişleri Komisyonu Sözcüsü AK Parti Antalya Milletvekili Çelik, darbe girişimine kadar TBMM'nin bombalanacağını, küçük çocukların içinde olduğu arabaların tanklarla ezileceğini ve silahların millete yöneltileceğini asla tahmin edemediklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara dökülen milletin, tanklara meydan okuyarak darbeyi engellediğini, büyük bir felaketin birlik ve beraberlik sayesinde önüne geçildiğini vurgulayan Çelik, o gece sabaha kadar TBMM'de tüm partiden milletvekilleriyle nöbet tuttuklarını söyledi.

Devletin FETÖ ile mücadele için her türlü adımı attığını ve hukuk devleti ilkesi çerçevesinde devlete sızan tüm üyelerin temizlenmekte olduğunu kaydeden Çelik, "Bu grup uluslararası bir grup, yurt dışında uzantıları var. Büyükelçilerimiz bu konuda gerekli adımı atıyor" dedi.

15 Temmuz gecesi gösterilen birliğin bundan sonra da devam etmesini ümit ettiğini dile getiren Çelik, "Batı medyasında Türkiye'de olanlarla ilgili bir takım karalamalarla karşı karşı karşıyayız. İçerikle ilgili yanlışların yanı sıra bir takım önyargılarla da haberler yapılıyor. Bu konuda mücadelede sizlerin de yapacakları çok önemli. Bu yapıyla mücadelede sizlerin katkıları çok önemli olacaktır" diye konuştu.

"Muhalefet ile iktidar arasında milli birlik cephesi oluştu"

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ise aradan iki hafta geçmesine rağmen darbe girişiminin iç yüzünün hala anlaşılamadığını, darbecilerin tamamının tasfiye edilip edilmediğinin bilinmediğini ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Bu girişimden bir hayır çıktığını kaydeden İhsanoğlu, halkın bundan sonra darbe istemediğini gösterdiğini anlattı.

Milli uyanış ve milli dayanışmanın çok önemli olduğuna işaret eden İhsanoğlu, "Darbe girişiminden bir hayır tecelli etti. Muhalefet ile iktidar arasında bir milli birlik cephesi oluştu. Ancak bunun geçici bir dayanışma olmaması gerekiyor. Bundan sonra da devam etmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, darbecilerin Türkiye'ye maliyetinin ağır olduğunu ifade ederek, "Biz darbenin her türlüsüne sonuna kadar karşıyız. Türkiye Parlamento ile yönetilecek. Türkiye'nin milletvekilleri, kabinesi, bakanları ve başbakanı olacak. Bunun böyle davam etmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Darbe girişimi sonrası ordu ve devlet kurumlarında ayıklamaların başladığını ancak 'kurunun yanında yaşın da yanmaması gerektiğini' ifade eden Yalım, bu konuda hakimlere ve savcılara büyük iş düştüğünü söyledi.

CHP'de terörü destekleyen milletvekilleri iddiası

Yalım, "CHP'den ne zaman teröre destek veren milletvekillerini temizleyeceksiniz" şeklindeki bir soru üzerine şöyle konuştu:

"Bu konuda en ufak içimizden biri olsun ilk önce ben karşısındayım. Ne demek istediğini biliyorum, hatta isimlerini bile zikredebilecek şekilde söyleyebilirim. Bunlar maalesef daha öncelerden kalma iki ya da üç kişi. Bundan benim de rahatsızlık duyduğumun altını çiziyorum. Çok değerli Genel Başkanımız bu sıkıntıyı gördü, parti yönetiminden, üst tabakadan onları çıkardı. Biraz geriye dön ve şu anda neler olduğuna bak. Gün geldiğinde de aday yapılmayacaklarının özellikle altını çizmek isterim. Terörü destekleyenin Allah belasını versin. Ben CHP'liyim ve CHP'nin altı okundan en alttan ikincisi milliyetçiliktir kardeşim. Bu memleket bizim memleketimiz. Türkiye'yi sevmeyen, Türkiye düşmanlarının inşallah en kısa sürede Allah belalarını versin."

- "Erdoğan düşerse Türkiye düşer"

AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, 15 Temmuz gecesi milletin parti gözetmeden darbeye karşı çıktığını vurgulayarak, "Millet bu yolla, 'Söz de benim, karar da benim' dedi" ifadesini kullandı. FETÖ'nün 40 yıldır sinsi bir şekilde uluslararası güç merkezlerinin himayesinde Türkiye'ye ağır bir bedel ödetmeye kalktığını, ancak millet sayesinde başarısız olduğunu belirten Yıldız, "Şimdi, meydanlarda bir Malazgirt ruhu var. Sizler de burada bunu gösterdiniz. Tüm partiler de darbe girişimine karşı olduğunu gösterdi" dedi.

Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefte olduğunu kaydeden Yıldız, "Birlileri Erdoğan'ı düşürmek istiyor. Biliyorlar ki Erdoğan düşerse Türkiye düşer, Gazze'den Buhara'ya uzanan umutlar düşer" diye konuştu.

Milletvekillerinin konuşmalarının ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de darbe girişimini ve alınan önlemlerle ilgili görüşlerini paylaştı. AK Parti Antalya Milletvekili Çelik, sorunları not aldıklarını, ilgili makamlarla paylaşacaklarını ifade ederek, "Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, sorunların sistemli şekilde çözülmesi için Avrupa Diasporası Strateji Belgesi hazırlıyor" şeklinde konuştu.

Heyet, Belçika'daki temaslarına perşembe gününe kadar devam edecek.

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyeleri Anvers\'te
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Dışişleri Komisyonu Üyeleri Anvers'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement