TBMM Fetö'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu - Son Dakika
Politika

TBMM Fetö'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu

TBMM Fetö\'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu

Eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, 2014'ten itibaren teşkilatta kaç FETÖ'cü olduğunun çalışmasını istediklerini, bunu 3 ayda bir güncellediklerini belirterek, "İmamları çıkardık, uluslararası bağlantılarını ortaya koymaya elimizden geldiğince çalıştık." dedi.

08.11.2016 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, 2014'ten itibaren teşkilatta kaç FETÖ'cü olduğunun çalışmasını istediklerini, bunu 3 ayda bir güncellediklerini belirterek, "İmamları çıkardık, uluslararası bağlantılarını ortaya koymaya elimizden geldiğince çalıştık." dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu bugünkü çalışmalarına, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun itirazıyla başladı.

İçtüzükten doğan haklarının bulunduğunu, usul yönünden söz istediğini belirten Tanrıkulu'na, Komisyon Başkanı Reşat Petek, "Size söz vermedim. Sizi hukuka davet ediyorum, nazik, saygılı, edebe uygun olmaya davet ediyorum." karşılığını verdi.

Tanrıkulu ise, "Ben edebe davet ediyorum. Bunu tarz haline getirdiniz, usul konusunda yanlış yapıyorsunuz, taleplerimiz var, 5 dakika dinlersiniz." dedi.

Petek, kaba ve yaralayıcı sözler söylemenin, başkandan söz almadan konuşmanın içtüzüğe aykırı olduğunu ifade ederek, bir komisyon üyesinin, hukuku, içtüzüğü çiğneyerek söz vermediği halde ısrarla konuştuğunu söyledi.

Tanrıkulu da usul konusunda kendisine söz verilmesi gerektiğini savunarak, "İçtüzüğü siz çiğniyorsunuz. Konuşmamızı engelleyerek neyi gizlemeye çalışıyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

"Gelmiş geçmiş en büyük taşeron örgüt"

Tartışmanın ardından eski Emniyet Genel Müdürü Lekesiz'in dinlenmesine geçildi.

Lekesiz, Emniyet Genel Müdürlüğünün FETÖ'ye karşı 15 Temmuz'a gelinceye kadar yaptığı çalışmalar ve 15 Temmuz gecesinde neler olduğunu anlattı.

Lekesiz, Batı dünyasının, Ortadoğu'da yaklaşık 10-15 kişiyi yöneterek son yüzyılda Ortadoğu'nun tamamını yönettiğini, halklarla, kitlelerle uğraşmadığını belirterek, " Kaddafi, Mübarek, Saddam'ı yönetmek suretiyle, 10-15 kişiyi yönetmek suretiyle Ortadoğu'nun tamamını yönetti. FETÖ'nün dışarıyla bağlantısını biraz böyle değerlendirmek gerekir." diye konuştu.

FETÖ'nün, bir kişiyi yönetmek suretiyle Türkiye'nin kurum ve kuruluşlarını, toplumsal dinamikleri yönetme, teslim alma projesinden başka bir şey olmadığını vurgulayan Lekesiz, FETÖ'nün gelmiş geçmiş, en büyük taşeron örgütlerden biri olduğunu söyledi.

Lekesiz, örgütün gizliliğe son derece uyduğunu, her bir üyesinin cebinde 5, 10, 15 tane kimlik taşıdığını ifade etti. Lekesiz, bu örgütün kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşmesini, 1966,1967'den, örgüt liderinin İzmir'e yerleştiği yıllardan itibaren ele almak gerektiğini, o günden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına sızmanın başladığını ifade etti.

FETÖ'nün kamu kurum ve kuruluşlarında bir noktaya geldiğini, gücü kendine vehmetmeye başladığını dile getiren Lekesiz, FETÖ'nün, toplumun, devletin tüm fiziki enerjisinin, gücünün kendisinin olduğunu sanmaya başladığını dile getirdi.

Lekesiz, Gezi olaylarında bunların rollerini gördüklerini, 17- 25 Aralık'taki rolünü detaylarıyla bildiklerini kaydetti.

Bin 859 kişiye ihraç, emeklilik

FETÖ'nün kendisine göre öncelik sıralaması yapıp, hemen her kimlik altında değişik kurumlara yerleşebileceğini belirten Lekesiz, örgütün tüm bunları yaparken mukaddes kavramlara sığındığını, demokrasi, hak ve özgürlüklerden, hukukun üstünlüğünden bahsettiğini, evrensel kavramlara sık sık atıf yaptığını anlattı. Lekesiz, örgütün ilgili kurumlara sızdıktan, belli güce ulaştıktan sonra bu kavramları tanımadığını, kamuoyunda tanınmış, itibar gören kişilerle ilişki kurduğunu, bunları kendi gazetelerinde çalıştırmaya, vitrine koymaya, "benden ürkülecek, çekinecek bir şey yok" diye topluma güven telkin etmeye özen gösterdiğini kaydetti.

Lekesiz, bu örgütün devlet, toplum, toplumsal bütünlük, yaşadıkları coğrafya açısından ne anlam ifade ettiğini, nelere yol açabildiğini bildikleri için Emniyet Genel Müdürlüğünde 15 Temmuz'a gelmeden önce epeyce çalışma yaptıklarını bildirdi. Lekesiz, tedbirin tedaviden ucuz olduğuna işaret ederek, 17-25 Aralık'ta cüretini ortaya koyduktan sonra 2014'ten sonra örgütle ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Eski Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, 15 Temmuz 2016 tarihi itibariyle bin 859 kişiyi mevzuat çerçevesinde ya emekli ya ihraç ettiklerini, çok az bölümünü de başka kurum ve kuruluşlara gönderdiklerini söyledi.

Ramazan Akyürek, Muammer Bucak, Recep Güven, Cihangir Çelik, Anadolu Atayün, Ercan Taştekin gibi isimleri kurumdan uzaklaştırmakla yetinmediklerini, kurdukları büro aracılığıyla adli mercilerle koordinasyon içinde çalışma yürüttüklerini ifade eden Lekesiz, 17-25 Aralık'tan sora ülke genelinde 848 operasyon yapıldığını, 5 bin 742 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Lekesiz, bunlardan bin 554'ünün emniyet mensubu olduğunu, geriye kalanın toplumun diğer kesimlerinin oluşturduğunu kaydetti. Lekesiz, bu kişilerden bin 465'inin tutuklandığını, 15 Temmuz'a gelinceye kadar FETÖ ile irtibatlı olduğunu değerlendirdikleri 649 holding, şirket, vakıf, dernek, özel okul, yurt, özel hastane benzeri kurumlara operasyon yapıldığını, 609'una kayyum atandığını, 38'ine el konulduğunu, 2'sine devir satış yasağı getirildiğini kaydetti. Lekesiz, örgüte destek olduğunu düşündükleri 850 akaryakıt istasyonunun denetlendiğini, bunlardan 268'i için resmi işlem yapıldığını, 80 ilde bin 426 özel eğitim kurumunda operasyonlar, denetimler, çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Celalettin Lekesiz, teşkilat mensuplarından 5 bin 573 kişiye 823 soruşturma açıldığını ifade etti.

-"Paralel çetenin girişimi"

Lekesiz, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki amacının, meşru otoriteyi ortadan kaldırmak, devleti, hükümeti ele geçirip yabancı güçlerin egemenliğine bırakmak, Ortadoğu yeniden dizayn edilirken, Türkiye'yi aktör olarak dışarıda bırakmak, ülke topraklarının bir kısmında PYD, YPG işgaline zemin hazırlamak, anayasayı değiştirmek, kaos, iç çatışma yaşatarak ülkeyi Suriye gibi yönetilemez noktaya getirmek olduğunu vurguladı.

Lekesiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları uyarması, demokrasiye sahip çıkmaya davet etmesi, Başbakan Binali Yıldırım'ın şahsında hükümetin dirayetli duruşu, halkla bütünleşen kucaklayıcı, yönlendirici açıklamaları, TBMM'nin ortaya koyduğu güçlü iradenin, parti liderlerinin ve siyaset kurumunun yaptığı açıklamaların, darbeye zamanında bir bütün olarak karşı çıkılmasının, milletin canı pahasına tankların önüne geçmesinin, polis teşkilatının ilk saatlerden itibaren son derece kararlı şekilde demokrasinin, meşru otoritenin yanında durmasının darbeyi engellediğini söyledi.

15 Temmuz gecesi

Darbe gecesi olanları dakika dakika anlatan Lekesiz, ailesiyle akşam yemeği yemek üzere saat 21.30'da evine gittiğini, daha sonra Ankara Emniyet Müdürü'nün "Genelkurmaydan silah sesleri geliyor." diye aradığını ve ardından İstanbul Emniyet Müdürü'nün aradığını söyledi.

Lekesiz, yemekten bir lokma dahi almadan, "Bu paralel çetenin darbe girişimi. Siz devam edin, ben çıkıyorum." diyerek evden ayrıldığını, tüm genel müdür yardımcılarını, daire başkanlarını kriz merkezine çağırdığını ifade etti.

Emniyet Genel Müdürlüğünün kriz merkezindeki toplantıya Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürü'nün de katıldığını ifade eden Lekesiz, "Arkadaşlar, bu çok açık ve net paralel çetenin darbe girişimidir. 5 genel müdür yardımcımız şimdi vereceğimiz emirleri 81 il emniyet müdürüne sözlü olarak iletin." dediğini aktardı. Lekesiz, verilen 11 emri sıraladı, depolarda bulunan tüm uzun namlulu silah, mühimmatın teşkilata, personele dağıtıldığını kaydetti.

"En uzun, en zor gece"

Lekesiz, Emniyet Genel Müdürlüğünden daha önce ihraç edilmiş FETÖ mensuplarının akşam sekiz buçuktan itibaren darbeden haberlerinin olduğunu, aileleriyle vedalaştığını, silahlarını kuşanarak, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı daire başkanlıkları, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi yerlerin her birinde 20-25 kişinin olduğunu gördüklerini söyledi.

Lekesiz, darbe girişimi gecesini, "Türkiye'nin en uzun, polisin de en zor gecesi" olarak niteledi.

Soruları da yanıtlayan Lekesiz, darbe girişiminden önceden haberinin olmadığını ifade etti. Lekesiz, FETÖ'nün, Silahlı Kuvvetlerin içinde epeyce kapasiteye ulaştığı, darbe yapacağı endişesi taşıyanlardan olduğunu dile getirerek, "Ancak o gün, 'şu saatte darbe yapacaklar' diye maalesef elimizde bilgi yoktu." dedi.

Adil Öksüz ile ilgili soru üzerine Lekesiz, bu konuyla ilgili özel büro kurduklarını dile getirdi. Lekesiz, "Öksüz'e yardımcı olanlar oldu mu? Olabilir, kapıyı kapatmamak lazım." değerlendirmesinde bulundu. Lekesiz, Öksüz'ün neden takip edilmediği konusunun münhasıran, derinlemesine incelenmesi gerektiğini dile getirdi.

FETÖ ile mücadelenin, dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala ile en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu belirten Lekesiz, 15 Temmuz'a gelindiğinde, kurum ve kuruluşlar içinde FETÖ ile mücadeleyi en üst düzeyde yapan kurumlardan birinin Emniyet Genel Müdürlüğü olduğunu söyledi.

Lekesiz, her şeyin sonuçlarının, etkileriyle ölçüldüğüne işaret ederek, 15 Temmuz'a bakıldığında, emniyet teşkilatının 81 ilde darbe girişimine direndiğini, üst düzeyde bir tane dahi daire başkanı, genel müdür yardımcısı, il müdürünün darbeye destek vermediğini kaydetti. Lekesiz, hükümetin kararlı iradesi olmasa bin 859 kişinin ihraç edilemeyeceğini dile getirdi.

"Gezi'de sosyal medyadan yoğun çalışma yaptılar"

Emniyet Genel Müdürlüğünden merkeze alınmasının gerekçesini araştırmadığını ifade eden Lekesiz, demokratik ülkelerde böyle olduğunu, ortaya çıkan iradeye saygı gösterdiğini söyledi.

Lekesiz, FETÖ'cülerin Gezi'deki rolüne ilişkin soruya karşılık, Gezi'de çok yoğun şekilde "tweet" attıklarını belirlediklerini, olayların kışkırtılması, sokak gösterilerinin yoğunlaşması, olayların derinleşmesi için sosyal medyadan çok yoğun çalışmalar yaptıklarını gördüklerini kaydetti. Celalettin Lekesiz, çok komplike, karmaşık süreçleri yöneten, çok farklı kimliklere, rollere giren örgütten bahsettiklerini belirterek, "görünen yüzleriyle şöyle şöyle yaparken", görünmeyen yüzlerle farklı işler yaptıklarını kaydetti.

"Yarın ilgisi çıkabilir"

"Özel kalemimizden, sağımızdan, solumuzdan atadığımız insanlardan FETÖ'cü çıkmadı." diyen Lekesiz, bin 859 kişi atılmasaydı, sivil ayak ve iş dünyasında operasyon yapılmasaydı 15 Temmuz gecesinin çok daha hareketli olacağını, lider kadrosundaki kişilerin emniyetteki diğer unsurları hareketlendireceğinin açık olduğunu belirtti.

Lekesiz, bugün istihdam edilen bir kişinin, 3-6 ay sonra yeni bilgi, şahitlik, tanık dinleme sonucu örgütle irtibatının çıkabileceği uyarısında bulunarak, "Bugün yapılan taramada, elde ettiğiniz istihbarat bilgilerinde ilgisi yok denilen kişinin yarın ilgisi çıkabilir, buna şaşırmamak gerekir. Maalesef böyle bir durum var." diye konuştu.

Lekesiz, 15 Temmuz gecesi MİT Müsteşarı ile epeyce görüştüğünü, neler yapabileceklerini paylaştıklarını, onların da yardım talepleri olduğunu, takviye gönderdiklerini anlattı.

Genel Müdür oluncaya kadar bu örgütü tanıdığını, bildiğini zannedenlerden biri olduğunu dile getiren Lekesiz, Genel Müdür olduktan sonra çok tehlikeli bir örgütle karşılaştığını, örgütün "Türkiye", "hukuk" diye kaygılarının olmadığını söyledi. FETÖ'nün, kendi mensupları dışında başkalarıyla ilgili hak, hukuk, özgürlük derdinin olmadığına dikkati çeken Lekesiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meslek hayatım boyunca bunların imamlarıyla, şu ilçenin, buranın imamı diye tanışıklığım, görüşmem olmadı. Genel Müdür olduktan sonra bunlara ilişkin 81 ilin, ilçelerin imamı, uluslararası bağlantılarına ilişkin kapsamlı çalışmalar başlattık. 2014 yılından itibaren teşkilatta kaç tane FETÖ'cü var, bunun çalışmasını istedik. Çalışmayı her 3 ayda bir güncelledik. 'Hem sayısı hem rütbeleri itibariyle kaç kişidir, nedir, ne değildir önümüzde bulunsun, üst makamlara buna ilişkin öneri, değerlendirmeleri yapalım' diye envanterini çıkardık, imamları çıkardık, uluslararası bağlantılarını ortaya koymaya elimizden geldiğince çalıştık. Bunların hepsi devletin kurumlarında, mekanizmalarında değerlendirildi, tartışıldı. Bahsettiğim operasyonlar bu bilgiler çerçevesinde yapıldı.

'Bunlar istihbarata sızmış. 7 bin kişiden 6 bin 500'ü bunlarmış...' Bunlar maalesef doğru. Bunlar ayrıldıktan sonra veya varken, PKK ile mücadeleyi sabote etmiş olabilirler mi? Benim hiç şüphem yok. Örgütün neler yaptığını, dinlemeler, haksızlık, hukuksuzluklar, falancanın arsasını zorla elinden almak, akla hayale gelen, gelmeyen her şeyi yaptıklarını görünce, neler yapabileceklerini veya yapmayacaklarını öngörebiliyorum. DHKP-C ile bağlantıları, manipüle etmeleri, terör örgütlerinin içlerine girmeleri, yönlendirmeleri, eylem yapmaları, buların hepsini yapmışlar mıdır? Bu soruya 'evet' diyorum. Rahibin, Hrant Dink'in öldürülmesi, Türkiye'yi hareketlendirmeye, sosyal, fiziki enerjisini heder ettirmeye yönelik, Türkiye'nin iç karışıklığını sağlamaya yönelik bu tür cinayetlere, elimizdeki bilgilerden sonra tekrar derinlemesine bakılmasında yarar var. "

"İçlerine adam yerleştirmeye çalıştık"

Lekesiz, Genel Müdürlüğü döneminde FETÖ ile irtibatlı olduğuna dair şüphe olan bir kişiyi dahi terfi ettirmediklerini bildirdi.

Celalettin Lekesiz, son 2 yıldır içlerine adam yerleştirmeye çalıştıklarını belirterek, "17-25 Aralık'ı polis yapmıştı. Fakat 15 Temmuz'da Türkiye'nin bu belayı defetmesinde de polis aktif rol aldı. Polisin içinde çok ciddi çalışmalar yapıldı, tasarruflarda bulunuldu ki 2 yıl kadar önce Türkiye'nin başına yeni bir gaile açan bir teşkilat, 2 yıl sonra tam tersini yapıp Türkiye'nin medeniyet yürüyüşüne devam edebilmesi için doğru yerde yer alıp, doğru rol oynadı." dedi.

Lekesiz, "Emniyet'te kripto FETÖ'cüler var mı?" sorusunu, "Olabilir. Yeni bilgiler çıktıkça bunlar da ortaya çıkacaktır." diye yanıtladı.

Orduya FETÖ ile ilgili rapor verilip verilmediğine yönelik soruya karşılık ise Lekesiz, devlet olmak neyi icap ediyorsa onun gereğinin yapıldığını kaydetti.

Darbeye yönelik istihbarat bilgisi almadıklarını, istihbarat kurumlarını masaya yatırmak gerektiğini dile getiren Lekesiz, bu örgütle mücadele için müstakil, işi sadece bu olan bir yapı kurmak gerektiğini vurguladı. Lekesiz, bunun 40 yılın sonucu olduğunu, 40 yılın sonucunun bir kuruma görev yükleyerek çözülemeyeceğini ifade ederek, işi sadece bu olan, uluslararası, finans, idari, adli, iletişim, mali boyutunu yönetecek, İçişleri, Dışişleri, Maliye, askerden oluşacak bir stratejik yol haritasıyla mücadele edip, ulusal ve uluslararası boyutunu felç edecek bir birime ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Lekesiz, sınavlarda şehit çocuklarına dahi acınmadığını, şehit çocuklarının dahi kuruma girmesinin istenmediği için örgütün soruları kendi adamlarına verdiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Fetö'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: Bu benim için ayrı bir gurur ve onur vesilesi
    15:33 MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: Bu benim için ayrı bir gurur ve onur vesilesi

    MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, partisinin ilk kadın Grup Başkanvekili olduğunu belirterek, bu durumun kendisi için ayrı bir gurur ve onur kaynağı olduğunu söyledi. Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin güvenini kazanmanın kendisini gururlandırdığını ve sorumluluğunun büyük olduğunu ifade etti. Türk siyasetinde kadın temsilinin önemine vurgu yapan Kılıç, partisinin politikaları doğrultusunda daha etkin bir rol alacağını ve başarılı olacağını belirtti.

  • Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, personel ile bayramlaştı
    15:31 Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, personel ile bayramlaştı

    Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi'nde çalışan personel ile bayramlaştı. Başkan Kurt, personelin bayramını kutlayarak yeni dönemdeki hedeflerini paylaştı.

  • İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'dan işçi çıkarma açıklaması
    15:27 İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'dan işçi çıkarma açıklaması

    İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işçi çıkarma iddialarıyla ilgili açıklama yaparak tasarruf tedbirleriyle mali disiplini sağlamayı ve projeleri hayata geçirmeyi öncelik olarak belirtti.

  • Yeni Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, ilk nikahını kıydı
    15:23 Yeni Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, ilk nikahını kıydı

    Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, seçildikten sonra ilk nikahını kıydı. Nikah töreninde konuşan Akbıyık, genç çifte mutluluklar diledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin ziyaretini saldırılar nedeniyle erteledi
    15:22 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin ziyaretini saldırılar nedeniyle erteledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Nisan'da Filistin'e yapmayı planladığı ziyaretini, İran ve İsrail arasında yaşanan saldırılar nedeniyle hava sahalarının kapatılması sebebiyle ertelediğini açıkladı. Özel, Filistin'deki 33 bin kaybın dünya kamuoyunun tepkisizliği karşısında mağduriyetinin bir kez daha duyurulması gerektiğini belirtti ve Filistin davasına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

  • Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu
    15:19 Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu

    Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, seçimi kaybetme pahasına bir kişiye bile işe alacağına dair söz vermediğini belirterek, işten çıkarılan çalışanlarla ilgili değerlendirme yaptı.

  • Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ilçe belediye başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    15:15 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ilçe belediye başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP'li ilçe belediye başkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. Aras, Anıtkabir özel defterini imzalayarak milli değerlere bağlı olduğunu ve adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğini söyledi.

  • Çevre Bakanı: Deprem bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor
    15:12 Çevre Bakanı: Deprem bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanlık, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin ihya ve inşası için çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar 76 bin konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Depremde evleri yıkılan afetzedelerden biri olan Güngör ailesi de yeni konutlarına kavuştu ve mutluluklarını dile getirdi. Bakan Özhaseki, vatandaşların güvenli yuvalarına yerleşene kadar çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

  • Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Junior Olarak Değiştirdi
    15:04 Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Junior Olarak Değiştirdi

    İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, hükümetle yaşanan tartışmaların ardından “Milano” modelinin adını “Junior” olarak değiştirdi. Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğuna inanmalarına rağmen, gerilimi düşürmek amacıyla değişiklik yapıldı. Stellantis grubu, İtalya'daki fabrikalarındaki üretimi azaltarak bazı fabrikaları yurt dışına taşıma kararı nedeniyle aylardır hükümetle polemik yaşıyordu.

  • İstanbul Valisi Davut Gül'den İmamoğlu'na tebrik ziyareti
    15:04 İstanbul Valisi Davut Gül'den İmamoğlu'na tebrik ziyareti

    İstanbul Valisi Davut Gül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul'da seçimi kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ziyarette bulundu. Vali Gül, seçim sonrasında yaptığı ziyarette İmamoğlu'na tebriklerini iletti.

  • Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
    15:03 Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu

    Fenerbahçe ve milli takımın eski kaptanı Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sorumlu başdanışmanı olarak görev yapacak.

  • Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı
    15:01 Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı

    Eskişehir'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Afyonkarahisar'dan Mahmudiye ilçesine gelerek müşteri aradığı belirlenen bir tarihi eser kaçakçısı yakalandı. Şahsın üzerinde ve aracında bulunan eserler muhafaza altına alındı.


Advertisement