TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "(Başbakan'la oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı) Bu tamamıyla montaj ürünü olup, ahlaksızca bir davranıştır" "Hiç kimsenin, hiç bir siyasi partinin hukuk dışı, yasadışı kasetler üzerinden siyaset yapması doğru değildir.

25.02.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin, "Bu tamamıyla montaj ürünü olup, ahlaksızca bir davranıştır. Hiç kimsenin, hiç bir siyasi partinin hukuk dışı, yasadışı kasetler üzerinden siyaset yapması doğru değildir. Hepimizin hukuka ihtiyacı var, her birimiz, her bir milletvekili hukuka saygı göstermelidir" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu'nun başkanlığında toplandı.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, darbeler hakkında gündemdışı konuştu. 12 Mart'ta yapmak istediği bir konuşmayı bugün yapacağını dile getiren Oyan, "İktidar, hep darbe mağduru olduğunu söylüyor. CHP'yi de darbecilikle suçluyor. Bu darbelerden en çok yararlanan akım dinci siyasettir" diye konuştu.

12 Mart öncesinde yayınlanan Yeniden Milli Mücadele adlı bir dergiyi gösteren Oyan, dergide, "komünistlere karşı ordu millet el ele" denildiğini söyledi. Oyan, derginin yazarları arasında Aykut Edibali, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Taha Akyol'un da yer aldığını ileri sürerek, "Bunun içinde çerçeve içine alınmış bir mesaj var. Cemil Çiçek'ten gelen bir mesaj. Çiçek, o sırada Mücadele Birliği İstanbul Sancağı idare heyeti adına söylüyor; orduya bu derginin baş yazısından itibaren bir mesajlar dizisi var. Kim darbeci, kim darbelerden çıkar sağlamış, bunu bir kez daha düşünmekte yarar var" dedi.

Oyan, 12 Mart muhtırasından sonra eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın Hava Kuvvetleri'nin uçağı ile yurtdışından getirtildiğini ve siyasete sokulduğunu iddia etti.

28 Şubat sürecinden sonra kapatılan Refah Partisi'nin yerine Fazilet Partisi'nin kurulduğunu ifade eden Oyan, "Daha sonra Fazilet Partisi'nin yeniden kapatılması gündemde iken, Fazilet Partisi'nin kapatılması için başsavcılığa belge taşıyanlar kimler? Şu an Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat-ı muhterem ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç. Bunlar bunu, Fazilet Partisi'nin kapatılması ve bu kapatılma üzerinden kendilerine milli görüş çizgisinden kopma ve böylece bir meşruiyet zemini oluşturmak için yapmışlardır. Arkasından da utanmadan partilerin kapatılmasına, bunun darbeci bir zihniyet olduğuna dair söylemi kendilerine yedirmişlerdir" diye konuştu

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar da Kastamonu'nun orman ve su sorunları, BDP Şırnak Miletvekili Hasip Kaplan da seçim bölgesinin sorunları hakkında gündemdışı konuşma yaptı.

-Milletvekilleri yerlerinden söz aldı

Gündemdışı konuşmaların ardından yerinden söz alan milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları hakkında görüş ve eleştirilerini dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis TV'nin CHP grup toplantısı sırasında yayınını kesmesine değinerek, "Genel Başkan, Başbakan ile oğlu arasında geçen tapeleri paylaşmıştır. Tapeler konu olduğu sırada Meclis TV yayını kesmiştir, bu yayını kesme hakkı yoktur, Meclis Başkanı'nın buna hakkı yoktur. Meclis Başkanı'nı kınıyorum ve göreve davet ediyorum" diye konuştu.

-Bakan Elvan yanıt verdi

Milletvekillerinin eleştirilerine cevap veren Bakan Elvan, Başbakanlık'ın, "Başbakan'la oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları" hakkında açıklama yaptığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bunun tamamıyla montaj olduğu ve ahlaksızca bir saldırı olduğu konusunda açıklama yapıldı. Biz de aynı kanaatteyiz. Bu tamamıyla montaj ürünü olup, ahlaksızca bir davranıştır. Hiç kimsenin, hiç bir siyasi partinin hukuk dışı, yasadışı kasetler üzerinden siyaset yapması doğru değildir. Hepimizin hukuka ihtiyacı var, her birimiz, her bir milletvekili hukuka saygı göstermelidir. Hukuk dışı, yasadışı kasetler üzerinden, bugün bir parti siyaset yapar, yarın bir başka parti. Ama hepimizin, hep birlikte, tüm milletvekillerimizin, tüm Meclisimizin yasadışı, hukuk dışı uygulamalara karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz."

Genel Kurul'da daha sonra internetle ilgili düzenlemelerin de yer aldığı "Torba Kanun Teklifi"nin görüşmelerine geçildi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement