TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

CHP'li Çandar: "Unvanlarını torpille alan sözde bilim insanları, ülkemizde bilim ve sanat ortamının gittikçe körelmesine neden olmaktadır"

15.04.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, "Unvanlarını torpille alan sözde bilim insanları ülkemizde bilim ve sanat ortamının gittikçe körelmesine neden olmaktadır" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Gündemdışı söz alan Tolga Çandar, termik santrallerin özelleştirilmesine karşı 212 gündür mücadele eden enerji ve maden işçilerini selamladığını kaydetti.

Bir ülkede zenginlikten söz edilmesinin, sadece ekonomik olarak değil aynı zamanda o ülkenin bilimsel ve kültürel birikimleri anlamına da geldiğini belirten Çandar, bu açıdan bakıldığında Türkiye'de ortamın pek de iç açıcı olmadığını savundu.

Üniversitelerde kadrolaşma, kutuplaşmanın, devletin tüm kademelerinde olduğu gibi akademisyenler arasında da yaygın olduğunu ifade eden Çandar, "Unvanlarını torpille alan sözde bilim insanları, ülkemizde bilim ve sanat ortamının gittikçe körelmesine neden olmaktadır. Ulufe dağıtır gibi dağıtılan üniversite kadrolarının, kadrolaşmanın önüne geçilmelidir ki Türkiye, bilimsel gelişmelerde diğer ülkelerin arkasında kalmasın" diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı dolayısıyla; MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Mersin'de yaşanan don ve afet olaylarıyla ilgili Gündemdışı konuşma yaptı.

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP'nin grup toplantısına katılacak misafirlerin, grup toplantısına kadar kapıda bekletilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement