TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

Genel Kurul'da, CHP'nin Soma, HDP'nın bal üreticilerinin sorunlarıyla ilgili araştırma önergeleri ile MHP'nin Kıbrıs konusunda Genel Görüşme açılmasına ilişkin önergesi kabul edilmedi MHP'li Türkeş: "Buradan AKP Hükümetine çağrımızdır: Cesaretinizi toplayın ve Kıbrıs'ta süren ve Kıbrıs Türkünün ve Türkiye'nin.

18.06.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin Soma, HDP'nın bal üreticilerinin sorunlarıyla ilgili araştırma önergeleri ile MHP'nin Kıbrıs konusunda Genel Görüşme açılmasına ilişkin önergesi kabul edilmedi

CHP'nin Soma ile ilgili önergesi üzerinde söz alan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Soma ile ilgili düzenlemelerin "torba yasa" içinde ele alınmasını eleştirdi.

Torba yasaya getirilen ek maddelerle "Soma'ya çözüm değil; yandaşlara arpalık dağıtıldığını, cemaatle hesaplaşmanın, taşeronu her alana yaymanın derdine düşüldüğünü" ifade eden Öz, "Bir aydır neyin hesabını yapıyorsunuz? Soma neden öncelikli gündeminiz olmadı? Somalılar attığınız her adımı gün gün izliyor. Sizi hiç unutmuyor" dedi.

"Hükümetin yetim çocuklarının annelerine bakacak yüzü kalmadığını" öne süren Öz, oradaki anne ve çocukların sorunlarına öncelikle eğilmek gerektiğini dile getirdi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, torba yasadan Soma maden işçileri ile ilgili düzenlemelerin ayrı olarak getirilmesi durumunda bunların iki günde çıkarılacağını söyledi. Bu tekliflerini iktidarın kabul etmediğini belirten Kaplan, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun Soma'ya gitmemesini eleştirdi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Soma ile ilgili devletin bir an önce üzerine düşeni yapmak zorunda olduğunu kaydetti.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Soma faciasından sonra yapılan çalışmaları anlattı.

-"Askıya alın"

Genel Kurul'da MHP'nin, Kıbrıs ile ilgili Gene Görüşme açılmasına ilişkin önergesi de görüşüldü. MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, şunları söyledi:

"Buradan AKP Hükümetine çağrımızdır: Cesaretinizi toplayın ve Kıbrıs'ta süren ve Kıbrıs Türkünün ve Türkiye'nin hiçbir şekilde yararına olmayan bu müzakereleri derhal durdurun, askıya alın. Bu yüce çatı altında yer alan tüm partiler bir araya gelelim ve bir ortak bildiriye imza atalım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin siyasi ve Helenist kararını kınayalım ve uluslararası hukukun Türkiye aleyhtarlığı ile şekillendirilmesinin yanlış olduğuna işaret edelim. Ayrıca bu vesileyle AİHM'in 21. yüzyılda evrensel hukukun objektif kriterleriyle karar yetisinin olup olmadığının da tartışılmaya açılması gerektiğine inanıyorum. Nihai karar noktası olan böyle bir kurumun tarafgir kararlarının olması halinde bunların nasıl değerlendirilmesi gerektiği de tartışılmalıdır."

MHP'nin önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurul'da, HDP'nin, arıcılık ve bal üreticilerinin sorunlarıyla ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi de kabul edilmedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement