CHP'li Vekil, Yakılan Kur'an-ı Kerim'i Meclis Kürsüsünden Gösterdi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Vekil, Yakılan Kur'an-ı Kerim'i Meclis Kürsüsünden Gösterdi

CHP\'li Vekil, Yakılan Kur\'an-ı Kerim\'i Meclis Kürsüsünden Gösterdi

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, İstanbul Esenyurt'taki Muhammediye Camisi'nde yakıldığını iddia ettiği Kuran-ı Kerim'i kürsüden gösterdi.

15.07.2014 18:12  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP, Danışma Kurulu'nda anlaşma sağlanamaması üzerine, IŞİD ve El Nusra'ya ilişkin araştırma önergesini Genel Kurul'a getirdi.

Önerinin lehinde konuşan CHP'li Özgündüz, terör örgütü IŞİD'in başının, Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi olduğunu iddia ederek, AK Parti'ye, "Siz onu Türkiye'de misafir ediyorsunuz" dedi.

Esenyurt'ta, Muhammediye Camisi'ndeki yangına değinen Özgündüz, yangında zarar gördüğünü iddia ettiği Kuran-ı Kerim'i milletvekillerine gösterdi. Özgündüz, "Bu mübarek Kuran-ı Kerim'i yaktılar, Allah kahretsin. Bunu kınamadınız bile. 'Camiye ayakkabı ile girildi, içki içildi' diye ortalığı velveleye verdiniz ama bunu kınamadınız bile. Siz sadece bu mübarek Kuran'ın ticaretini yapıyorsunuz. Samimi değilsiniz. Allah'tan korkun, buna saygınız yok mu? Başka bir ülkede yakılsa ortalığı ayağa kaldırmıştınız. Bunu bir kınayın, 'bu teröristtir' deyin. Başbakan, Hükümet kınamadı bile. Katil, vahşi, gözü dönmüş bu pislik anlayışlardan Allah ülkemizi uzak etsin" diye konuştu.

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Tarık Haşimi'nin, Irak'taki iktidarın Sünnilere yönelik kıyıcı politikasından dolayı Irak'tan kaçtığını ve Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını söyleyerek, "Biz her türlü mazluma destek vermiyor muyuz? Bütün mazlumlar bizim için kutsaldır" dedi.

Tekrar kürsüye gelen Özgündüz, "Tarık Haşimi niye kaçtı? Şii Maliki... Hangi ülkenin Başbakanı konuşulurken Sünni Mursi, Sünni Saddam deniliyor? Haşimi Irak'ta idama mahkum oldu tamam ama niye besliyorsun, defolsun gitsin, cehennemin dibine kadar gitsin. 'Emevi Camisi'nde cuma namazı kılacağız' derken bile mezhepçilik yapıyorsunuz" diye konuştu.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, AK Parti'nin mübarek Ramazan'da Kuran-ı Kerim'in yakılmasını kınamadığını savundu.

IŞİD'in katliamlarının gündeme getirilmediğini ileri süren Oğan, IŞİD saflarında 5 bine yakın Türk'ün olduğunu iddia etti.

Oğan, IŞİD'in Avrupa'daki Türkler üzerinde etkili olduğunu ve oralardan da örgüte katılım olduğunu belirterek, "Bir süre sonra IŞİD'in doğal müttefikleri ortaya çıkacaktır. IŞİD'in sosyal medya üzerinden gönderdiği bir talimatla, Meclis de dahil olmak üzere, bir çok yere etkili saldırılar düzenleyebilecek elemanlar, internet üzerinden online yetiştiriliyor. İçişleri Bakanı Peygamber efendimize laf edeceğine bunlarla ilgilensin. Bugün hiç bir terör örgütünde olmayan sosyal medya desteği IŞİD'in elinde var. IŞİD, insanlarımızı etkileyerek inandırılmış terörist haline getirebiliyor. IŞİD'in Türkiye'deki ayakları başta olmak üzere, Ramazan boyunca camilerde para toplayanlar başta olmak üzere, IŞİD'e Türkiye'den giden yardımların bir an önce mercek altına alınması lazım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından HDP'nin önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Vekil, Yakılan Kur'an-ı Kerim'i Meclis Kürsüsünden Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement