TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

Genel Kurul'da CHP, MHP ve HDP Grup başkanvekilleri, AK Parti Van Milletvekili Orhan'a yapılan saldırıyı kınadı.

13.08.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, MHP ve HDP Grup başkanvekilleri, ?pazar günü Van'daki seçim merkezlerinde oy kullanma işlemini takip eden AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'a yapılan saldırıyı kınadı.

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da kadına yönelik şiddet konusunda gündem dışı söz alan Orhan, kadına yönelik şiddetin Meclis kürsüsünde çifte standarta maruz kaldığını, dün de böyle bir çifte standart olayının gerçekleştiğini söyledi.

Geçen pazar günü seçim çalışmaları yaptıkları bir sırada saldırıya uğradıklarını belirten Orhan, bu olayı kınayanlara ve duyarlılığından dolayı HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'a teşekkür etti.

Orhan, yerel sorumluların bu noktada çok duyarlı olmadıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu konuyu Meclis kürsüsüne getirmeyi düşünmüyordum ancak dün kadına yönelik şiddetle ilgili konuşan arkadaşımızın bu konuyla alakalı bir yanlışlık görmediğini gördüm. Biz milletvekiliyiz, ben de bir mille ve bu Meclis kürsüsünde beraber siyaset yapıyoruz. Bize yönelik, bana yönelik bu şiddeti bu insanlar, bu arkadaşımız görmüyor mu? Bunu neden lanetlemiyor. Çıkıp burada kadına yönelik şiddeti insanlara anlatmaya çalışıyor. Bütün agresifliğiyle, bütün heyecanıyla, bütün duygularıyla ancak inandırıcı olmadığını farkettiğinde de çok pahalı, binlerce liralık ayakkabısıyla şiddete yöneliyor. Bu doğru bir davranış değil. Eğer herkese aynı duyarlılıkta muamele etmezseniz halk nezdinde de, Meclis'te de inandırıcı olmazsınız. Bu şekilde halkın önünde de rezil olursunuz. Bir kadının çıkıp bu kürsüde ayakkabısıyla insanları tehdit etmesi ne demektir? Bu Türk kadınına, Kürt kadınına, Anadolu'nun hiçbir kadınına yakışmaz."

"Birlikte hareket etmemiz gerek"

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, kadına yönelik her türlü şiddeti tasvip etmediklerini ve kınadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Hepimizin düşüncesi, ideolojisi, siyasi fikirleri aynı olmayabilir ama kadın konusunda bu Meclis çatısı altında hemfikir olmamız, birlikte hareket etmemiz gerektiğini ifade etmek isterim. Keşke sayın Orhan daha önce kadına yönelik şiddet konusunda diğer partilerden CHP'den, MHP'den, HDP'den diğer kadınlara yapılan şiddet konusunda da çıkıp söz almış ve bu konudaki fikirlerini beyan etmiş olabilseydi. Kim olursa olsun, bu bir milletvekili de olabilir sıradan bir vatandaş da olabilir. Kadına yönelik her türlü şiddete karşı olduğumuzu tek ses, tek yürek burada ifade etmenin anlamlı olduğunu düşünüyorum."

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Gülşen Orhan'a pazar günü bir şiddet uygulandığını yeni duyduğunu ifade ederek, "Daha önce duysaydım hemen kendisini arar ve 'geçmiş olsun' dileklerimi iletirdim. Şimdi duydum, hakikaten çok üzüldüm. Biz CHP olarak kimden ve hangi gerekçeyle gelirse gelsin hele hele kadına şiddetin asla kabul edilemez olduğunu beyan ediyoruz, kınıyoruz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da, Orhan'a geçmiş olsun dileyerek, şiddetle kınadığını söyledi.

Kadınlara herhangi bir şekilde şiddet uygulanması ve gayri insani davranışlar içinde bulunulmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Halaçoğlu, Türkiye'de gittikçe yaygınlaşan bu konunun engellenmesi için hükümetin gerekli tedbirlerin alınması noktasında harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

Genel Kurul'da CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Ardahan'a havalimanı yapılmasıyla ve  MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru da Tokat'ın sorunları ve alınması gereken tedbirlerle ilgili gündemdışı söz aldı. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement