TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı: "Terörün yarattığı bir insanlık dramı yaşanıyor.

02.10.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, terörün yarattığı bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, "Türkiye'nin bu insanlık dramına seyirci kalması düşünülemez. İnancım odur ki gazi Meclis içinde hiç kimsenin terörün yanında olabilmesi asla mümkün değildir" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Yeni yasama yılının hayırlı olmasını dileyen Bahçekapılı, çalışmalarda benimsenecek uslubun, demokratik anlayış ve kurallar çerçevesinde, karşılıklı hoşgörü ve saygıyla şekilleneceğine inandığını ifade etti.

Terörün yarattığı bir insanlık dramı yaşandığını kaydeden Bahçekapılı, "Gördüğümüz fotoğraflar, aldığımız haberler canımızı acıtıyor. Türkiye'nin bu insanlık dramına seyirci kalması düşünülemez. Çünkü Türkiye'nin inancı, kimliği, düşüncesi ne olursa olsun her zaman mağdurun ve masumun yanında olmak gibi bir sorumluluğu vardır. İnancım odur ki gazi Meclis içinde hiç kimsenin terörün yanında olabilmesi asla mümkün değildir. Her şey barış içinde olmalı. Her şey kardeşlik hukuku yerine getirilerek olmalı. Teröre karşı konulmalı" diye konuştu.

Bahçekapılı daha sonra gündem dışı isteyen üç milletvekiline söz verdi.

MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, seçim bölgesinin sorunlarını dile getirdi. Adana'da özellikle tarımın gerilediğini belirten Halaman, sebze ve meyve fiyatlarının yükseldiğini kaydetti. Bu durumun üretimin olmayışından kaynaklandığını savunan Halaman, hükümetin tedbir almasını istedi.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, bugün görüşülecek Irak ve Suriye'yi kapsayan tezkere ile Türk Ordusu'nun Ortadoğu bataklığına çekilmek istendiğini ileri sürdü. Eryılmaz, söz konusu tezkerenin kabul edilmesi halinde, Türkiye'de provokatif eylemlere maruz kalabileceğini söyledi.

Eryılmaz ayrıca, hükümeti, Suriye'deki silahlı muhalif gruplara destek vermekle suçladı.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yeni yasama yılında yapılacak çalışmalarda karşılıklı sevgi ve nezaketin, hoşgörünün üst seviyeye çıkarılması gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda Meclis İçtzüğü ile ilgili çalışmaların süratle tamamlanması gerektiğini kaydeden Bilgiç, böylece, zaman zaman yaşanan gerginliklerin minimize edilebileceğini söyledi.

Yerinden söz alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Diyarbakır 3. İdare Mahkemesi'nin, 7 ilçe belediyesindeki eş başkanlık uygulamasının yürütmesinin durdurulması kararına tepki gösterdi. Buldan, bu uygulamadan asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, partisinin eski milletvekillerinden vefat eden Recai Yıldırım'a Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement