TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu: "PKK, Türkiye üzerinde bağımsız bir devlet kurmak istiyor mu istemiyor mu? Tüzüklerine, söylediklerine bakın anlayacaksınız" CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi: "Hükümet iç ve dış politikada mezhep esaslı politikasını değiştirmeli" "AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: "

14.10.2014 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Kobani bahanesiyle yapılan gösterileri eleştirirek, " PKK, Türkiye üzerinde bağımsız bir devlet kurmak istiyor mu istemiyor mu? Tüzüklerine, söylediklerine bakın anlayacaksınız" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'nin, Meclis"in Ekim ve Kasım ayları çalışma programına ilişkin grup önerisi kabul edildi. Bazı uluslararası sözleşmelerin onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları gündemin ön sıralarına alındı. Genel Kurul'un salı günleri 15.00-21.00, çarşamba ve perşembe günleri ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışması kararlaştırıldı.

Partisi'nin önerisi üzerine söz alan Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, tablolar eşliğinde, hükümetin Ağrı'ya yaptığı yatırımları anlattı. AK Parti iktidarları döneminde Ağrı'ya 7 milyar lira yatırım gerçekleştiğini belirten Çelebi, herkesin bu hükümete sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de demokratikleşme konusunda yapılan çalışmaları da anlatan Çelebi, bu cesur adımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde atıldığını dile getirdi.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Çelebi'nin kürsünün önüne koyduğu tablolarla Genel Kurul'u panayır alanına çevirdiğini savunarak, "Böyle bir usul varsa biz de aynı şekilde pankartlarla konuştuğumuzda kimse itiraz etmeyecek" diye konuştu.

Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu da milletvekillerinin zaman zaman tablolar eşliğinde konuşmalar yaptığını belirterek, "Ama ben de böyle devasa bir pankart beklemiyordum" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendini hala başbakan sandığını, Meclis'te görüşülecek kanunlarla ilgili önceden görüş beyan ettiğini söyledi.

Kobani bahanesiyle son zamanlarda ülkede yaşanan olaylara değinen Halaçoğlu, "Madem Kobani'ye destek vereceksiniz neden yüzlerinizi kapatıyorsunuz. Bu anlayışın samimi olduğunu düşünmek mümkün değil. Mesele Kobani değil. PKK Türkiye üzerinde bağımsız bir devlet kurmak istiyor mu istemiyor mu? Tüzüklerine, söylediklerine bakın anlayacaksınız" diye konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da Çelebi'nin tablolar eşliğinde Ağrı'ya yapılan yatırımları anlatmasına tepki gösterdi. Tan, "Yarın bu iş sinevizyon gösterisine kadar varırsa buranın bir ciddiyeti kalmaz" dedi.

AK Parti'nin grup önerisini de eleştiren Tan, Türkiye'nin en önemli sorunun Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler olduğunu belirterek, Meclis'in ilk olarak bu konuyu gündemine alması gerektiğine işaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, sokaklarda demokratikleşme için gösteriler yapılabileceğini, ancak hiçbir zaman şiddeti ve vandalizmi doğru bulmadıklarını ifade etti.

Yaşanan olaylarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarının umut verici olmadığını savunan Hamzaçebi, olayların yalnızca güvenlik meselesine bağlandığını dile getirdi. Hamzaçebi, "Ya birlikte yaşama konusunda ne diyorsunuz? Bu umudu nasıl ayağı kaldıracaksınız?" dedi. Akif Hamzaçebi, öncelikle hükümetin iç ve dış politikada mezhep esaslı politikasını değiştirmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise iktidarın mezhep esaslı politika yürütmediğini belirterek, bu konuda Türkiye- İran ilişkilerini örnek gösterdi. Bostancı ayrıca, Suriye rejimine olan tepkilerinin mezhep farklılığından değil, masum insanlara karşı uygulanan zulümden kaynaklandığını dile getirdi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement