TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

Uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin 5 kanun tasarısı kabul edildi.

14.10.2014 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin 5 kanun tasarısı kabul edildi.

Genel Kurul'da kabul edilen tasarılar şöyle:

"Türkiye ile Kore arasında Sosyal Güvenlik Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ile Kore Cumhuriyeti Ulusal Polis Teşkilatı Arasında Polis İşbirliği Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi Arasında 2 Yıllık İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Cibuti Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İşbirliğine Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı."

Tasarılar üzerindeki görüşmelerde söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kobani'de bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, "Kadınları bir kaç dolara satıyorlar. Hepinizi vicdana davet ediyorum. Kadın milletvekillerine sesleniyorum. Türkmen, Ezidi, Kürt kadınların köle gibi İslam adına satılması onurunuza dokunmuyor mu? Niye susuyorsunuz?" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, IŞİD'ten kaçarak Türkiye'ye sığınmak için gelenlerin zor durumda olduklarını, yıkanamadıklarını, kıyafet bulamadıklarını, yiyecek sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Sınırdan geçen kadınların erkekler tarafından arandığını anlatan Tanal, bunun insan onuruna aykırı olduğunu ifade etti.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de çözüm süreci müzakere haritasının yolunun Kobani'den geçtiğini belirterek, "Ortadoğu'da Kürtlerle birlikte global bir politika oluşturulmalı. Türkiye'nin, Kürtlerle birlikte hareket ederek bu süreci kalıcı barışa kavuşturması gerekiyor" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, tasarıların kabul edilmesinin ardından, komisyonun yerini almaması üzerine, yarın saat 14.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement