TBMM Genel Kurulunda 'Pervasız' Tartışması - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulunda 'Pervasız' Tartışması

MHP'nin, elektrik ve doğalgaz zamlarına ilişkin yaptığı önerinin görüşmeleri sırasında CHP'li Hamzaçebi'nin kullandığı "pervasız" ifadesi tartışmaya neden oldu.

16.10.2014 18:47  Güncelleme: 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP'nin, elektrik ve doğalgaz zamlarına ilişkin önergesinin gündeme alınmasına ilişkin önerisi TBMM Genel Kurulu'nda reddedildi. Önerinin görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi'nin kullandığı "pervasız" ifadesi tartışmaya neden oldu

TBMM Genel Kurulu'nda MHP'nin elektrik ve doğalgaz zamlarının olumsuz etkilerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması önergesinin gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi görüşüldü.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, zamların vatandaş yaşam koşullarını daha da zorlaştırdığını, hükümetin bu konuda dar gelirlilere destek olması gerektiğini kaydetti.

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora da MHP'nin grup önerisine ilişki yaptığı konuşmada, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların bu enerji kaynaklarını kullanan tüm sektörlerde zamlara yol açacağını ve bunun da enflasyona olumsuz etki edeceğini söyledi.

-Kürsüde resepsiyon davetiyesini yırttı

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın ise iktidarın doğalgaz ve elektriğe yaptığı zamları eleştirerek, bunun vatandaşa zulüm olduğunu söyledi. Günaydın, Beştepe'de inşa edilen yeni cumhurbaşkanlığı binasına ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun burada verilmesine de değindi. Binanın Atatürk Orman Çiftliğindeki ağaçlar kesilerek yapıldığını, binada verilecek resepsiyona gelenlerin araçlarını nerede park edeceklerinin nereden yürüyeceklerinin bile güvenlik endişesi ile belirlendiğini savunan Günaydın, kendisine gönderilen resepsiyon davetiyesini kürsüde yırttı.

AK Parti Malatya Milletvekili Mahmut Fındıklı de AK Parti iktidarının enerji politikaları hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin başarılı enerji politikaları yürüttüğünü belirten Fındıklı, "Bizim bu konuda alnımız açıktır? Bu dönemin enerji bakanlığını, yarın tarih altın harflerle yazacaktır" dedi.

-"Pervasız" ifadesi tartışmaya yol açtı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin Fındıklı'nın sözlerinde sataşma olduğu gerekçesiyle  söz alarak yaptığı konuşma sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "pervasız" ifadesini kullanması bazı AK Parti milletvekillerinin tepkilerine yol açtı.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, oturduğu yerden Hamzaçebi'ye tepki gösterirken, Meclis Başkanvekili Mumcu'yu da Hamzaçebi'yi cumhurbaşkanına yönelik sözleri nedeniyle uyarmadığı gerekçesiyle eleştirdi. Bu sırada bazı milletvekilleri arasında kısa süreli sözlü tartışmalar yaşandı.

Ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da Türkiye Cumhuriyeti'nin, milletin iradesiyle seçilmiş cumhurbaşkanından söz ederken böyle bir ifadenin kullanılamayacağını söyledi. Hamzaçebi'ye sözlerini misli ile iade ettiğini söyleyen Aydın, Mumcu'nun da Meclis İçtüzüğü'nü uygulaması ve bu davranışa tepki göstermesi gerektiğini savundu.

Hamzaçebi ise yerinden tekrar söz alarak kendisinin cumhurbaşkanı, başbakan ya da herhangi bir bakana kürsüden hakaret etmeyi hiçbir zaman aklından geçirmediğini, böyle bir üslubu olmadığını belirterek, iktidar milletvekillerinden pervasız kelimesinin sözlük anlamına bakmalarını istedi. Hamzaçebi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na hiç kimsenin hakaret etme hakkına sahip olmadığını da söyledi.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de yerinden söz alarak, Hamzaçebi'nin ilgili maddeyi işaret ederek Meclis İçtüzüğü gereğince oturumdan çıkarılma ile cezalandırılması gerektiğini savundu.

Hamzaçebi ise bunun üzerine yerinden, pervasız kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğündeki karşılığını okudu ve "çekinmez, sakınmaz korkusuz kimse" anlamına geldiğini söyledi.

Tartışmanın ardından oylanan MHP'nin grup önerisi reddedildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulunda 'Pervasız' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement