TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

Meclis Başkanvekili Yakut ve Grup başkanvekilleri HDP'li yöneticiye yapılan bıçaklı saldırıyı kınadı CHP Grup Başkanvekili Gök: "Saldırının yapılış biçimi ve uygulanan yöntem dikkate alındığında arkasının çok dikkatli bir şekilde araştırılması ve toplumu aydınlatıcı açıklamaların emniyet güçleri tarafından.

04.11.2014 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ve Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri HDP'li yöneticiye yapılan bıçaklı saldırıyı kınadı.

Genel Kurul, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Yakut, HDP'ye yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, "Olayda yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum, failin yakalanmasını da sevindirici buluyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bugün öğle saatlerinde HDP'nin PM üyesine yapılan saldırıyı büyük bir üzüntü ve infialle karşıladıklarını belirterek, HDP'ye geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bu saldırının yapılış biçiminin kendilerini fazlasıyla endişelendirdiği ve düşündürdüğünü ifade ederek, "Saldırganın yakalanmış olması sevindirici olmakla beraber saldırının yapılış biçimi ve uygulanan yöntem dikkate alındığında arkasının çok dikkatli bir şekilde araştırılması ve bu konuda toplumu gerçekten aydınlatıcı açıklamaların emniyet güçleri tarafından yapılmasını bekliyoruz. Biz de konuyu dikkatlice takip ediyoruz" diye konuştu.

Gök, 3 Kasım 1928'de harf devriminin gerçekleştirildiğini, 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırıldığını anımsattı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, HDP PM üyesi Ahmet Karataş'a yapılan bıçaklı saldırıya değinerek, Karataş'ın şu anda hastanede yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Baluken, şöyle devam etti:

"Biz HDP olarak Ankara'nın göbeğinde gerçekleşen bu saldırının planlı, organizeli ve örgütlü olduğunu ifade ediyoruz. Günlerdir açıkça partimiz hedef alınıyor. Bu saldırı partimize yönelik yapılmış olan linç kampanyasının bir sonucudur. Başta hükümet yetkilileri ve hükümete yakın basın yayın organları olmak üzere bazı köşe yazarlarının günlerdir eş genel başkanımızı, partimizi, milletvekillerimizi yöneticilerimizi hedef gösteren açıklama ve yayınlarının, tüm uyarılarımıza rağmen kesintisiz bir şekilde sürdürülmüş olmasının bugünkü saldırıya zemin hazırlamış olduğunu açık bir  şekilde ifade ediyoruz. Bu karanlık saldırıyı ve arkasındaki odakları, bu saldırıya zemin yaratanları HDP olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. HDP'ye hedef olarak gösteren hükümeti de bir an önce bu tutumundan vazgeçmeye, bu hunharca saldırıyı da bir önce aydınlatmaya çağırıyoruz."

Baluken, Ermenek'te maden kazasında, Isparta'da işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu ve İstanbul Boğazı'nda kaçakları taşıyan teknenin alabora olması sonucu yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır da HDP önünde bugün cereyan şiddet olayını şiddetle kınayarak, "Hiçbir şiddeti tasvip etmek mümkün değil. Yaralı olan kişiye acil şifalar ve geçmiş olsun diliyorum. Kamu düzeni gereği kamu otoriteleri suç aletiyle birlikte olayın failini yakalamıştır. Bu adi olayla HDP'ye yapılan eleştirilerin karşılaştırılmasına ve özdeşleştirilmesine bir anlam veremediğimi söylemek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Satır, Kasım ayının ilk haftasının organ bağışı haftası olduğunu anımsatarak, Türkiye'de 20 bini aşkın kişinin hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duyduğunu söyledi. Satır, "3-9 Kasım organ bağışı haftası vesilesiyle tüm halkımızın organ bağışına katılımlarını gönülden destekliyoruz" dedi.

Ayrıca bu haftanın Lösemili Çocuklar Haftası olduğunu da belirten Satır, lösemiyle mücadele edenlere şifa diledi.

"Çocuğun naklinde yönetmeliğe aykırı bir durum yok"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bir velinin kayıt dönemi kapandıktan sonra medya gücünü arkasına alarak hak etmediği halde bir öğrenciyi Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden Üsküdar Amerikan Lisesi'neckaydetttirdiğini iddia etti. Hamzaçebi, "Sadece o öğrencinin ve o öğrenci velisinin isteğini karşılamak için yapılan bu düzenlemeyi kınıyorum" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, iki gün önce Hamzaçebi'nin bu konuyu kendisine aktardığını ifade ederek, konuyu araştırdığını bildirdi.

İlgili bütün taraflarla bizzat görüştüğünü vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

"Yapılan işlemde, çocuğun bir okuldan diğerine naklinde yönetmeliğe aykırı bir durum yok. Çünkü yönetmeliğe göre hangi kriterlere göre öğrenci alacaklarını kendileri belirlemek durumundalar. Burada şüpheli olan durum Saint Joseph Lisesi'nden Amerikan Lisesi'ne geçen öğrencinin kaydının alındığı tarihte kayıtların açık olup olmadığı ve kontenjan dışında kayıt yapılıp yapılmadığı idi. Ben bu öğrenciyle ilgili bilgisayar kayıtlarını çıkardım. Orada da herhangi bir usulsüzlük söz konusu değil. Yani normal zamanda kayıtlara bağlı olarak yönetmeliğe uygun bir biçimde yapılmış. Okul tarafından kayıt yönetmeliklere uygun olarak yapılmış. Buna rağmen acaba bürokrasiden baskıyla mı bu işlem gerçekleştirilmiş olabilir diye okul Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı ile görüştüm. Onun da bu tür şüpheler izhar etmesi üzerine eğer mümkünse kaydı biraz durdurmalarını… Fakat bana verilen bilgi 'Kaydını yapmayın' dediğimiz halde kayıt yapılmış. 'Ben bir araştırayım, ondan sonra kaydını netleştirirsiniz' dediğimiz halde okul tarafından kayıt yönetmeliklere de uygun olarak yapılmış. Sadece kayıt yapılmakla kalmamış okul veliyle mali sözleşme imzalamış yanlış hatırlamıyorsam 40 bin lira parasını da almış. Bu işlemler yapılırken bir yandan da bir başka medya grubunun gücünü arkaya alarak bu konuda bir soru işareti oluşturulmak isteniyor. Burada sayın Hamzaçebi ne kadar işin taraflarının farkında bilmiyorum. İki ayrı medya grubu adeta bizim sırtımızdan birbirleriyle bilek güreşi yapıyorlar. Biz buna Milli Eğitim Bakanlığı olarak izin vermeyiz."

"Bakan'ın vermiş olduğu bilgi doğru değil"

Sataşma nedeniyle söz alan Hamzaçebi, Bakan Avcı'nın vermiş olduğu bilgilerin yüzeysel olduğunu iddia ederek, "Bakan'ın vermiş olduğu bilgi doğru değil. Özel Üsküdar Amerikan Lisesi'ne  İstanbul  İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yazılmış olan bir yazı var. Bir defa öğrenci yedek listede değil, açıkça bir usulsüzlük var" karşılığını verdi.

Avcı'da, bunun bir dava konusu olacağını ifade ederek, "Nitekim şu anda müracaat eden veliler de var. Bekleyelim. Yönetmelikler ortada, yapılan işlemler ortada açılan davaların neticesini görelim. Kimin haklı olduğunu o zaman hep beraber görürüz" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement