TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Erzincan'a özellikle ağaçlandırma, baraj, gölet ve sulamada görülmemiş yatırım yapıyoruz"

13.11.2014 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Erzincan'a özellikle ağaçlandırma, baraj, gölet ve sulamada görülmemiş yatırım yaptıklarını söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

Eroğlu, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık'ın, Erzincan'ın sorunlarıyla ilgili yaptığı Gündemdışı konuşmaya yanıt verdi.

Erzincan'da 12 tane gölet yapılmasını planladıklarını ve bunları süratle yapacaklarını belirten Eroğlu, ormanlık alanın Erzincan'da fakir olduğunu ifade etti. Buna yönelik ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığını kaydeden Eroğlu, "Ormanlık alan il genelinin yüzde 14'ü. Dolayısıyla orada ağaçlandırmaya çok önem veriyoruz. Erzincan'a özellikle ağaçlandırma, baraj, gölet ve sulamada görülmemiş yatırım yapıyoruz" dedi.

Eroğlu, Erzincan'a hükümetleri döneminde 5 milyar TL yatırım yapıldığını, bunun 1,8 milyar TL'sinin ulaşıma harcandığını bildirdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz "Dünya Kalite Günü"; CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla Gündemdışı konuşma yaptılar.

Öte yandan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında verdikleri gensoru önergelerini, Ermenek'te henüz 16 işçiye ulaşılamamış olması, bu yöndeki çalışmaların devam etmesi nedeniyle, işçilere ulaşılmasının ardından verilmek üzere ertelediklerini bildirdi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement