TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

Türkiye ile İsveç Krallığı arasında çevre teknolojileri alanında işbirliğine ilişkin tasarı kabul edildi.

10.02.2015 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurul'da, Türkiye ile İsveç Krallığı arasında çevre teknolojileri alanında işbirliği mutabakat zaptının onaylanmasına ilişkin kanun tasarısı kabul edildi.

Tasarının görüşmeleri sırasında söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "İç Güvenlik Paketi"nin gelecek haftaya ertelenmesiyle ilgili olarak, önümüzdeki hafta AK Parti'li Sadık Yakut'un, sonraki hafta AK Parti'li Ayşe Nur Bahçekapılı'nın birleşimi yöneteceğini belirterek, "İki haftada çıkaracaksınız. Çıkaramazsınız. Paketi seçim öncesi çıkaramazsınız. Son deminiz, istediğiniz kadar spor yapın gelin" diye konuştu.

Tasarının 77 milyonun çıkarına aykırı olduğunu savunan Kaplan, "Yanlış yapmadan paketinizi çekin, cebinize koyun gidin" dedi.

"İç Güvenlik Paketi'nin güvenlikle bir ilgisi yok"

Bu arada tasarının görüşmeleri öncesi CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın, Çevre Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi.

Tezcan, İç Güvenlik Paketi'nin güvenlikle bir ilgisi bulunmadığını, paketin doğrudan bir cinayet planı olduğunu belirterek, "Hükümet bu hatadan, bu karanlık plandan derhal vazgeçmek zorundadır" dedi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, bazı AKP'li hatiplerin İskilipli Atıf Hoca'nın adını kullanarak dindar yurttaşların duygularını kullandığını iddia ederek, "İskilipli Atıf Hoca İstiklal Mahkemesi kararıyla vatana ihanet suçundan yargılanmış ve idam cezasına mahkum olmuş. Sonuçta da TBMM'de verilen bir karar yok, iadeyi muhakeme kararı da yok. Yani bu yaptıkları suçu ve suçluyu övme suçudur" diye konuştu.

Köse'nin sözleri üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da yerinden söz alarak, şunları söyledi:

"Atıf Hoca'yı bugün beraat ettiren anlayışı suç ve suçluyu koruma gayreti gösteren bir akletme biçimi olarak suçladı. Bu kesinlikle kabul edilemez. İstiklal Mahkemeleri tarafından bu karar verilmiş ve Atıf Hoca bu çerçevede asılmıştı, bir kitap yüzünden asılmıştır. 1921 ile 1927 yılları arasında faaliyet gösteren İstiklal Mahkemelerinin bu yargılamaları nasıl yaptığı, kararlarını nasıl aldığı az çok konuya ilgi gösteren herkes tarafından bilinir. Üstelik bu insanlar hukukçu bile değillerdir." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı
    11:37 Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, belediyenin nikah salonunda nikahları kıyılan çifte sürpriz yaparak, nikahlarını kıydı. Başkan Palancıoğlu, çiftleri ziyaret edip hayırlı olsun temennisinde bulundu.

  • Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:35 Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Elazığ'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, 8'i tabanca olmak üzere toplamda 13 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda, 8 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 58 adet fişek, 5 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 16 adet kartuş, 1 adet kesici alet ele geçirildi. Şüpheli şahıslar ve suç unsurları hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi.

  • Mücbir Sebep Hali Süresi En Az 2 Yıl Daha Uzatılmalıdır
    11:28 Mücbir Sebep Hali Süresi En Az 2 Yıl Daha Uzatılmalıdır

    Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağını belirterek, sürenin en az 2 yıl daha uzatılması gerektiğini söyledi. Sadıkoğlu, sürenin 6 ay sonra sona ermesi durumunda birçok işletmenin faaliyetini sonlandıracağını ve işsizlik ile göçün artacağını ifade etti.

  • Didim'de TKP/ML Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı
    11:27 Didim'de TKP/ML Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Didim İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen koordineli çalışmada, TKP/ML terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranan M.M.D. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan sevgililer yakalandı
    11:26 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan sevgililer yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili C.G.Ç. ve sevgilisi C.K. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. C.G.Ç.'nin daha önce çeşitli suçlardan kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon
    11:22 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. C.G.Ç.'nin yağma, gasp, kasten yaralama ve oto hırsızlığı suçlarından 34 adet kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Faruk Demir, Ardahan Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    11:22 Faruk Demir, Ardahan Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    31 Mart yerel seçimlerinde güven tazeleyerek yeniden Ardahan Belediye Başkanı seçilen Faruk Demir, mazbatasını alarak yeni döneme başladı. Başkan Demir, teşekkür konuşmasında Ardahan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin parlayan yıldızı olmaya devam edeceğini söyledi.


Advertisement